Autor Téma: Aplikace z D6 občas zamrzne a hlásí "not responding"  (Přečteno 9986 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6163
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:Aplikace z D6 občas zamrzne a hlásí "not responding"
« Odpověď #45 kdy: 26-06-2015, 11:19:52 »
Citace
Mas cestu k BPL v promennych prostredi PATH?
Citace
U D6 se nastavuje přímo BPL cesta, která byla správná
Urob ako Ti radí Radek. Nastav ju na oboch miestach. Tiež som tak musel urobiť. Asi pri vlastných komponentoch.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.08
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline age.new

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 316
  • Karma: 0
Re:Aplikace z D6 občas zamrzne a hlásí "not responding"
« Odpověď #46 kdy: 29-06-2015, 07:16:24 »
Tak po víkendovém testování se chyba opět projevila. Bohužel s aplikací se nemusí pracovat, zamrznutí je zcela náhodné a nemusí předcházet akci uživatele.

Sám nevím. Windows XP za x let bez problému, ale Win 7 se seká min. 1 každý den.

V průběhu práce si vedeme log do souboru a když nastane zamrznutí, tak se ani nedopíše věta.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3343
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Aplikace z D6 občas zamrzne a hlásí "not responding"
« Odpověď #47 kdy: 29-06-2015, 07:57:01 »
Tak po víkendovém testování se chyba opět projevila. Bohužel s aplikací se nemusí pracovat, zamrznutí je zcela náhodné a nemusí předcházet akci uživatele.
Klasicke projevy race condition. Pouzivate Paradox, tam jsou souborove zamky - mate pristup k DB nejak korektne sdileny? Kdyz mate CPU na 0 %, tak by se mohlo indikovat deadlock.

Citace
V průběhu práce si vedeme log do souboru a když nastane zamrznutí, tak se ani nedopíše věta.
Pokud nepouzivate specialni zpusob prace se souborem pri logovani, tak je to prirozene chovani: OS fyzicky zapisuje do souboru, az kdyz zaplni buffer.
Pokud to tak nedelate, chce to otevirat soubor pro logovani pomozi API CreateFile s flagy FILE_FLAG_NO_BUFFERING a FILE_FLAG_WRITE_THROUGH.