Autor Téma: Přehrávání AVI  (Přečteno 2731 krát)

Offline AlienStar

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 101
  • Karma: 2
Přehrávání AVI
« kdy: 16-07-2015, 01:42:54 »
Zdravím vás.

Mám menší problém s přehráváním videa v Delphi XE7 (Win7), neboli spíše mi ho nepřehrává vůbec.
K přehrávání používám komponentu MediaPlayer a kód tento:
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. MediaPlayer1.Filename := 'D:\Dokumenty\Videa\MVI_4528.AVI';
  2. MediaPlayer1.Open;
  3. MediaPlayer1.Display := Panel1;
  4. MediaPlayer1.DisplayRect := Panel1.ClientRect;
  5. MediaPlayer1.Play;
  6.  

Bohužel se mi na panelu ukáže hláška :
Nelze najít dekomprimační modul vids:xvid , u jiného videa zas vids:DX50 .

Přitom kodeky už jsem instaloval - např: Codecs6030_allin1.exe , K-Lite Codec Pack 5.4
Windows Media Player přehrává tyto videa bez problému!

I přes všechno se mi nedaří videa zprovoznit :-(

Nevíte čím to může být, v čem dělám chybu?

Za rady mockrát děkuji.
Milan

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1429
  • Karma: 34
    • Pepak.net
Re:Přehrávání AVI
« Odpověď #1 kdy: 16-07-2015, 07:28:28 »
Podle toho vids:xvid a vids:DX50 to vypadá, že potřebuješ staré VfW kodeky, zatímco ty sis nainstaloval nové DirectShow kodeky. Podívej se na FFDshow, ještě před pár lety míval i VfW verzi svých kodeků (od té doby jsem novější verzi neinstaloval, takže nevím, ale doufám, že to tak dělají stále).

Offline AlienStar

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 101
  • Karma: 2
Re:Přehrávání AVI
« Odpověď #2 kdy: 16-07-2015, 23:58:35 »
Děkuji za odpověď.

Asi to nějak nechápu proč staré kodeky.

Mám nainstalovaný "nové" Delphi XE7  a komponentu MediaPlayer
Zkouším různá videa, i nově vytvořená , a přes to všechno tomu chybí staré kodeky?

I video co konvertuji novým programem do DivX, nebo Xvid , popřípadě AVI to prostě nepřehraje.

Jediné co to přehraje je formát WMV ?

Nemůže být chyba ještě někde jinde?

děkuji

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1429
  • Karma: 34
    • Pepak.net
Re:Přehrávání AVI
« Odpověď #3 kdy: 17-07-2015, 06:01:54 »
Asi to nějak nechápu proč staré kodeky.
Protože komponenta Media Player používá starší typ kodeků. Nesouvisí to se samotnými soubory videa, ale s tím, jak je kodek zaregistrovaný do systému a jaké rozhraní nabízí.

Citace
Nemůže být chyba ještě někde jinde?
Může. Ale začal bych to řešit od těch pravděpodobnějších příčin a teprve potom přešel k méně pravděpodobným.

Případně můžeš místo TMediaPlayer použít nějakou komponentu, která je postavená na DirectShow, pak budeš moci použít DirectShow kodeky, které už v systému máš nainstalované. Ale to samozřejmě bude vyžadovat větší přepsání tvého programu. Zkus se podívat na DSPack.

Offline AlienStar

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 101
  • Karma: 2
Re:Přehrávání AVI
« Odpověď #4 kdy: 19-07-2015, 12:12:15 »
Děkuji za odpověď.

Koukal jsem na ten DSPack ale bohužel jsem na Googlu nenašel jak to zprovoznit na XE7 .

Nevíte ještě o nějaké free komponentě.

Potřebuji od toho, aby to umělo jen přehrávat AVI.

Děkuji

Offline AlienStar

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 101
  • Karma: 2
Re:Přehrávání AVI
« Odpověď #5 kdy: 23-07-2015, 20:02:01 »
Opravdu nikdo neví ??

Offline Sender

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 184
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: Delphi 7 Prof.
Re:Přehrávání AVI
« Odpověď #6 kdy: 23-07-2015, 21:37:35 »
Zkoušel jsi instalovat DSPack  *.dpk pro nejvyšší verzi co je tam uvedena (D7).Píše to nějaký chyby ?

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 958
  • Karma: 27
    • Verze Delphi: XE8, Seattle
Re:Přehrávání AVI
« Odpověď #7 kdy: 24-07-2015, 08:21:37 »
Zkuste toto http://www.herrotto.de/delphi/xe4/dspack_2.3.4-r10.zip, mělo by to fungovat pro XE4.
Hlavní problém je ve formalizaci parametrů při směrování na zabudované hlavičky DirectShow.
Ale zkušebně jsem to přeložil v XE6 a je to OK, je třeba si s tím pohrát.
Pro DSPAck býval někde v projektu i simplest media player...

Offline našinec

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 412
  • Karma: 5
Re:Přehrávání AVI
« Odpověď #8 kdy: 24-07-2015, 10:59:59 »
AlienStar: Málokdo na Tebe reaguje, jelikož chvíli před Tvým dotazem zde byly dotazy na obdobné téma a řešení najdeš tam. Chce to nebýt sebestředný, ale nejprve si odpovědi najít....A pokud stále nechápeš, tak problémy s přehráváním AVI souborů a MP4 jsou obdobné.  ;)

Offline AlienStar

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 101
  • Karma: 2
Re:Přehrávání AVI
« Odpověď #9 kdy: 26-07-2015, 00:31:06 »
našinec: no comment ...

JaroB: Mockrát děkuji. Zkoušel jsem to na XE7  a funguje to.
           Zkusím se s tím poprat, snad to bude fungovat jak potřebuju.
           Ještě jednou děkuji .

Milan

Offline našinec

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 412
  • Karma: 5
Re:Přehrávání AVI
« Odpověď #10 kdy: 26-07-2015, 09:28:15 »
Co se týče přehrávání AVI souborů, tak jsi navíc ve výhodě oproti MP4, jelikož MP není jediná komponenta v základu, která pracuje s AVI soubory...Delphi v základě umí přehrávat AVI soubory, ale používá jiné kodeky.Takže musíš buď do Delphi přidat další kodeky nebo zkonvertovat AVI soubor do přijatelné podoby...Snažil jsem se Ti předtím vysvětlit, že nemusíš jen používat MP. Že existují i schůdnější varianty... 8)