Autor Téma: OT instalace Postgresql  (Přečteno 14561 krát)

Offline Faltynek

• Plnoletý
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
OT instalace Postgresql
« kdy: 01-08-2015, 22:31:12 »
Ahoj,
dělám pokusy s D2009 a PostgreSQL, na W7 mi to chodí, ale doma na Visty se mi nedaří postgresql nainstalovat.
Pustím instalák Postgresql (verze 9.4.4.x), naběhne mi logo instalačního programu a vyskočí chybová hláška "Unable to write inside TEMP enviroment variable path".
Všechno samo sebou s právy administrátora.
Nevíte někdo kde je příčina, nebo co v registrech změnit?
Vista Bussines 32 bit, Delphi 2009.

Díky Dalibor.
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)

Offline < z >

• Administrátoři
  • Guru
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:OT instalace Postgresql
« Odpověď #1 kdy: 01-08-2015, 22:36:35 »
zkusil si vycistit slozku Temp?

Offline Faltynek

• Plnoletý
« Odpověď #2 kdy: 01-08-2015, 23:04:43 »
Zkusil.
Výsledek stejný.

Po pokusu o instalaci tam nechal instalátor bitrock_installer (to je asi on) soubor bitrock_installer.log:

Log started 08/01/2015 at 22:57:46
Preferred installation mode : qt
Trying to init installer in mode qt
Mode qt successfully initialized
Executing C:\Users\Dalik\AppData\Local\Temp/postgresql_installer_ab38a3e622/temp_check_comspec.bat
Script exit code: 0

Script output:
 "test ok"

Script stderr:

Could not find registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\PostgreSQL\Installations\postgresql-9.4 Data Directory. Setting variable iDataDirectory to empty value
Could not find registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\PostgreSQL\Installations\postgresql-9.4 Base Directory. Setting variable iBaseDirectory to empty value
Could not find registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\PostgreSQL\Installations\postgresql-9.4 Service ID. Setting variable iServiceName to empty value
Could not find registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\PostgreSQL\Installations\postgresql-9.4 Service Account. Setting variable iServiceAccount to empty value
Could not find registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\PostgreSQL\Installations\postgresql-9.4 Super User. Setting variable iSuperuser to empty value
Could not find registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\PostgreSQL\Installations\postgresql-9.4 Branding. Setting variable iBranding to empty value
Could not find registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\PostgreSQL\Installations\postgresql-9.4 Version. Setting variable brandingVer to empty value
Could not find registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\PostgreSQL\Installations\postgresql-9.4 Shortcuts. Setting variable iShortcut to empty value
Could not find registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\PostgreSQL\Installations\postgresql-9.4 DisableStackBuilder. Setting variable iDisableStackBuilder to empty value
[22:57:57] Existing base directory:
[22:57:57] Existing data directory:
[22:57:57] Using branding: PostgreSQL 9.4
[22:57:57] Using Super User: postgres and Service Account: NT AUTHORITY\NetworkService
[22:57:57] Using Service Name: postgresql-9.4
Executing cscript //NoLogo "C:\Users\Dalik\AppData\Local\Temp\postgresql_installer_ab38a3e622\prerun_checks.vbs"
Script exit code: 1

Script output:
 Chyba programu CScript: Skriptovacˇ stroj VBScript pro skript C:\Users\Dalik\AppData\Local\Temp\postgresql_installer_ab38a3e622\prerun_checks.vbs nebyl nalezen.

Script stderr:
 Program ended with an error exit code

Error running cscript //NoLogo "C:\Users\Dalik\AppData\Local\Temp\postgresql_installer_ab38a3e622\prerun_checks.vbs": Program ended with an error exit code
Cannot delete file C:/Users/Dalik/AppData/Local/Temp/postgresql_installer_ab38a3e622

Offline Faltynek

• Plnoletý
« Odpověď #3 kdy: 01-08-2015, 23:09:58 »
Ten startovací instalák spouští nějaký vb script jménem prerun_checks.vbs. Je možný, že by v systému chyběl nějaký runtime nebo tak něco?

Offline pf1957

• Padawan
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
« Odpověď #4 kdy: 02-08-2015, 09:11:43 »
dělám pokusy s D2009 a PostgreSQL, na W7 mi to chodí, ale doma na Visty se mi nedaří postgresql nainstalovat.
Pustím instalák Postgresql (verze 9.4.4.x), naběhne mi logo instalačního programu a vyskočí chybová hláška "Unable to write inside TEMP enviroment variable path".
Všechno samo sebou s právy administrátora.
Google negoogluje? Tady je uplne stejny problem i s akceptovanou odpovedi: http://www.justfuckinggoogleit.com/search/PostgreSql%20Unable%20to%20write%20inside%20TEMP%20enviroment%20variable%20path%20Windows%20Vista

Navic mi to zabralo urcite min nez tobe napsani dotazu do Delphi fora  :o

Offline Faltynek

• Plnoletý
« Odpověď #5 kdy: 02-08-2015, 15:32:35 »
No, asi jsem hledal blbě, diky za odkaz.
Dalik.

Offline Faltynek

• Plnoletý
« Odpověď #6 kdy: 02-08-2015, 18:04:45 »
Citace
If you failed to solve your problem after following below 2 links,

http://1stopit.blogspot.dk/2011/01/postgresql-83-and-84-fails-to-install.html
http://igordcard.blogspot.dk/2012/03/unable-to-write-inside-temp-environment.html

try following last solution which will 100% work: (in my case it worked for Postgre 9.2)

Step 1: Winkey -> Run -> type " %windir%\inf\ " without quotes.

Step 2: Right click on wsh.inf and select install.

And all done. Now your installation will work and you can run any .vbs file also.

Ani jedno řešení nevedlo k úspěchu, ale zdá se, že v systému vůbec není wsh.inf ani wshost.exe, aspoň v hledání ani v komandru ho nemůžu najít.

Offline pf1957

• Padawan
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
« Odpověď #7 kdy: 03-08-2015, 21:21:52 »
Ani jedno řešení nevedlo k úspěchu, ale zdá se, že v systému vůbec není wsh.inf ani wshost.exe, aspoň v hledání ani v komandru ho nemůžu najít.
Hele, a neni nahodou wshost.exe Windows Store broker a wscript.exe scripting engine?

BTW, ty antiviry blokujici spoustet exe z Temp foldery jsi vyloucil?

Nemam cas se tim zabyvat, ale zrovna dneska mi prisel email EDB, tak jen pro zajimavost: my jsme pouzivali distribuci http://www.enterprisedb.com/ (produkcne na Linuxu, na vyvoj na woknech). Ale uz jsem to leta neinstalovat, tak nevim, co se zmenilo.

Offline Radek Červinka

• Administrátoři
  • Padawan
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
« Odpověď #8 kdy: 04-08-2015, 09:01:18 »
Jen takový nápad:
a) nemáš dlouhou proměnnou PATH? PATH ve Windows má určitou povolenou délku a při jejím překročení se začnou dít divné věci
b) jinak použij ProcessMonitor od (ex) sysinternals, ten zobrazuje veškerou aktivitu v systemu (soubory, registry...) a kolikrát mi jednoduše ukázal co se někomu nelíbí v mém systému. Stačí ho spustit, spustit instalátor a při zobrazení hlášky zastavit sledování a jit od konce logu a vetšinou (tedy aspon mne) něco trkne do očí.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline našinec

• Hrdina
« Odpověď #9 kdy: 04-08-2015, 11:39:40 »
Tipnul bych si,že Ti to jede na win7 x64 a že Tvá verze by měla bez problémů jít na winVista x64.  ;)

Offline Faltynek

• Plnoletý
« Odpověď #10 kdy: 04-08-2015, 13:18:09 »
Ahoj,
díky za odpovědi.
- vypnul jsem antiviry a nic.
- Ano na W7 64 bit to naistalovat šlo, ale to je i jiný instalák, tak nevím. Visty mám 32 bit.
- path už teď nezjistím, protože v sobotu mi ruply nervy a přeinstaloval jsem Visty kompletně.
Potom to zafungovalo na první brnknutí.
Já bych řekl, že tam buď chyběl nebo nebyla cesta na interpreta vbs.

Ale ze všech těch dotazů na googlu bych řekl, že to moc bezproblémová instalace není.

Dalibor. :P