Autor Téma: FireDAC - chyba, nie je súbor...  (Přečteno 4618 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4551
  • Karma: 40
    • Verze Delphi: XE7 professional
FireDAC - chyba, nie je súbor...
« kdy: 11-08-2015, 11:37:04 »
Nejde mi chybu ako takú, ale skutočnosť, že asi 10 x odklepnem Cancel, potom zhodím aplikáciu a opäť asi 10 x to isté. Hlási, že nemôže nájsť súbory

FireDAC.DatS.pas
FireDAC.Stan.Util.pas
FireDAC.Comp.DataSet.pas
FireDAC.Comp.Client.pas

a možno aj iné. Ale ja nič také v PC nemám.

Ako sa zbavím toho zbytočného a otravného odklikávania okien?
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline našinec

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 414
  • Karma: 5
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #1 kdy: 11-08-2015, 12:29:01 »
Nejprimitivněji asi přes Správce úloh.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4551
  • Karma: 40
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #2 kdy: 11-08-2015, 12:30:58 »
??? To mám počas vývoja aplikácie. V správcovi úloh nemám čo robiť!
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline našinec

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 414
  • Karma: 5
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #3 kdy: 11-08-2015, 12:50:26 »
Pokud debuguješ, tak máš tam co dělat! ;D
Jinak, už se mi to také něco podobného stalo a nebylo to chybou mého programu, ale Delphi se 'zbláznilo'.  :) Tak jsem zrušil debugování, vypnul a zapnul Delphi a vše fungovalo jak mělo.  ???

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #4 kdy: 11-08-2015, 13:20:36 »
ještě doplním předešlou odpověď. Pokud po zavření a spuštění Delphi problém krátkodobě vymizí a znovu se objeví, zkus zkopírovat adresář projektu jinam. Zní to absurdně, ale C++ Builder mi taky při překladu zmatkoval a vždycky pomohlo zavřít a spustit znovu a při opakování zkopírovat adresář projektu jinam.

hu

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4551
  • Karma: 40
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #5 kdy: 11-08-2015, 13:38:10 »
Citace
Pokud debuguješ, tak máš tam co dělat!
Ja som mal na mysli správcu úloh OS. Aj Ty? Ja o inom neviem.

Žiadna z rád nepomohla. Skúsil som aj znova vytvoriť dotknuté komponenty (už som sa tým stretol) - nič.
Tu som však nechcel riešiť chybu (v prípade potreby vytvorím novú tému), ale tie chýbajúce súbory.

1) nebudú ma otravovať žiadosti o zadanie cesty
2) predpokladám, že sa dozviem niečo konkrétnejšie

Dajú sa niekde zohnať? Ak áno, kde ich nakopírovať.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #6 kdy: 11-08-2015, 13:43:32 »
Ještě mne napadlo: kterou verzi Delphi máš? Pokoušíš se o připojení ke vzdálené DB?

hu

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4551
  • Karma: 40
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #7 kdy: 11-08-2015, 14:05:36 »
Citace
Ještě mne napadlo: kterou verzi Delphi máš?
Viď avatara - XE7. Pripájam sa k lokálnej - v tom určite nie je problém.

Tak to upresním, keď už idete po chybe.

Chybu navodím vždy rovnakým spôsobom a na jedinom mieste.
V jednom VirtulaStringTree v OnChange napĺňam iný. Pokiaľ ten druhý jediný raz naplním, tak potom už mám problém v kuse. Ak ostáva prázdny je všetko v poriadku. To je jediná istota čo mám.

Neviem sa dopátrať na čom to padá. Nespráva sa to rovnako. Raz to je FireDAC, inokedy VST a ešte neviem čo.

Všade využívam rutiny z predkov (OOP). Na iných miestach, aj v iných programoch, mi to problém nerobí.
Kód: [Vybrat]
procedure TMeter.FillVst;
begin
  FVstStoredProc.Close;
  FVstStoredProc.ParamByName('Fkflats').Value := FHotDBBasic.DBBasic.PrimaryKey;
  inherited;
end;

procedure TVstTable.FillVst;  // Inherited;
var
  Node: PVirtualNode;
  VSTDataSet: TDataSet;
  I: Integer;
begin
  if Assigned(FVstStoredProc) then
  begin
    FVstStoredProc.Open();
    VSTDataSet := FVstStoredProc;

    if FqryFieldList.Count > 0 then
      FqryFieldList.Clear;

    for I := 0 to Pred(FVstStoredProc.FieldCount) do
      FqryFieldList.Add(FVstStoredProc.FieldList.Fields[I]);
  end
  else
  if Assigned(FVstQuery) then
  begin
    FVstQuery.Open();
    VSTDataSet := FVstQuery;

    if FqryFieldList.Count > 0 then
      FqryFieldList.Clear;

    for I := 0 to Pred(FVstQuery.FieldCount) do
      FqryFieldList.Add(FVstQuery.FieldList.Fields[I]);
  end
  else
    VSTDataSet := FHotDBBasic.DBBasic.Dataset;

  StartFillVst;
  VSTDataSet.First;

  if VSTDataSet.Eof then
  begin
    FinallyFillVst;
  end
  else
  begin
    try
      while not VSTDataSet.Eof do
      begin
        Node := FVst.AddChild(nil);
        FillNodeDataQry(Node);
        VSTDataSet.Next;
      end;
    finally
      FinallyFillVst;
      SortVST;
    End;
  end;
end;
« Poslední změna: 11-08-2015, 14:10:08 od Stanislav Hruška »
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #8 kdy: 11-08-2015, 14:08:30 »
Zkus se na Embarcadero Development Netvork podívat na přehled chyb u FireDAC ať se nevybabráš jako já nedávno  :(

hu

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4551
  • Karma: 40
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #9 kdy: 11-08-2015, 14:12:24 »
Citace
ať se nevybabráš jako já nedávno
Čo tým myslíš? Ja som si na tejto technológii teraz založil/inovoval všetky 3 projekty.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4551
  • Karma: 40
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #10 kdy: 11-08-2015, 14:35:20 »
Citace
Zkus se na Embarcadero Development Netvork podívat na přehled chyb u FireDAC
Už sa tam hrabem 20 minút a nič som nenašiel :-[
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4551
  • Karma: 40
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #11 kdy: 11-08-2015, 17:39:19 »
Padá mi to na prvom riadku - Close.
Kód: [Vybrat]
try
  FVstStoredProc.Close;
  FVstStoredProc.ParamByName('Fkflats').Value := FHotDBBasic.DBBasic.PrimaryKey;
  inherited;
finally

end;
a neporadí si s tým ani ten try. Program sa zasekne. Pritom to bežne používam. Bez toho sa mi nenačíta nová hodnota parametru. Objekt existuje.

---------------------------
Debugger Exception Notification
---------------------------
Project JasotSVB.exe raised exception class $C0000005 with message 'access violation at 0x006b4023: read of address 0x00002748'.

« Poslední změna: 11-08-2015, 17:47:16 od Stanislav Hruška »
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Daniel_Andrascik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 463
  • Karma: 20
    • Verze Delphi: D2007, XE3
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #12 kdy: 11-08-2015, 17:48:33 »
Trosku by som si tipol. Nie je XE7 ako XE7. Pokial mas len standard verziu, tak ta nedistribuje svoje zdrojove subory, teda supbory pas, ale len predkompilovane subory dcu. A pokial mas zapnute debugdcu ta sa ti mozno pocas krokovania snazi IDE dostat do tych firedacackych pas suborov ktore naozaj v pocitaci nemas. Preto ta stale otravuje s hlaskami ze nevie tie pas-ka najst.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4551
  • Karma: 40
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #13 kdy: 11-08-2015, 18:11:11 »
Ah jaj. Že ma to nenapadlo hneď.

Ja som vo VST.OnGetNodeDataSize priradil zlú hodnotu  :-[ :-[ :-[. A deň je v prdeli.

Mám verziu professional. Standard nepracuje s DB.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.