Autor Téma: FireDAC - chyba, nie je súbor...  (Přečteno 5023 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5293
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
FireDAC - chyba, nie je súbor...
« kdy: 11-08-2015, 11:37:04 »
Nejde mi chybu ako takú, ale skutočnosť, že asi 10 x odklepnem Cancel, potom zhodím aplikáciu a opäť asi 10 x to isté. Hlási, že nemôže nájsť súbory

FireDAC.DatS.pas
FireDAC.Stan.Util.pas
FireDAC.Comp.DataSet.pas
FireDAC.Comp.Client.pas

a možno aj iné. Ale ja nič také v PC nemám.

Ako sa zbavím toho zbytočného a otravného odklikávania okien?
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline našinec

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 421
  • Karma: 5
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #1 kdy: 11-08-2015, 12:29:01 »
Nejprimitivněji asi přes Správce úloh.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5293
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #2 kdy: 11-08-2015, 12:30:58 »
??? To mám počas vývoja aplikácie. V správcovi úloh nemám čo robiť!
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline našinec

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 421
  • Karma: 5
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #3 kdy: 11-08-2015, 12:50:26 »
Pokud debuguješ, tak máš tam co dělat! ;D
Jinak, už se mi to také něco podobného stalo a nebylo to chybou mého programu, ale Delphi se 'zbláznilo'.  :) Tak jsem zrušil debugování, vypnul a zapnul Delphi a vše fungovalo jak mělo.  ???

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #4 kdy: 11-08-2015, 13:20:36 »
ještě doplním předešlou odpověď. Pokud po zavření a spuštění Delphi problém krátkodobě vymizí a znovu se objeví, zkus zkopírovat adresář projektu jinam. Zní to absurdně, ale C++ Builder mi taky při překladu zmatkoval a vždycky pomohlo zavřít a spustit znovu a při opakování zkopírovat adresář projektu jinam.

hu

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5293
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #5 kdy: 11-08-2015, 13:38:10 »
Citace
Pokud debuguješ, tak máš tam co dělat!
Ja som mal na mysli správcu úloh OS. Aj Ty? Ja o inom neviem.

Žiadna z rád nepomohla. Skúsil som aj znova vytvoriť dotknuté komponenty (už som sa tým stretol) - nič.
Tu som však nechcel riešiť chybu (v prípade potreby vytvorím novú tému), ale tie chýbajúce súbory.

1) nebudú ma otravovať žiadosti o zadanie cesty
2) predpokladám, že sa dozviem niečo konkrétnejšie

Dajú sa niekde zohnať? Ak áno, kde ich nakopírovať.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #6 kdy: 11-08-2015, 13:43:32 »
Ještě mne napadlo: kterou verzi Delphi máš? Pokoušíš se o připojení ke vzdálené DB?

hu

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5293
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #7 kdy: 11-08-2015, 14:05:36 »
Citace
Ještě mne napadlo: kterou verzi Delphi máš?
Viď avatara - XE7. Pripájam sa k lokálnej - v tom určite nie je problém.

Tak to upresním, keď už idete po chybe.

Chybu navodím vždy rovnakým spôsobom a na jedinom mieste.
V jednom VirtulaStringTree v OnChange napĺňam iný. Pokiaľ ten druhý jediný raz naplním, tak potom už mám problém v kuse. Ak ostáva prázdny je všetko v poriadku. To je jediná istota čo mám.

Neviem sa dopátrať na čom to padá. Nespráva sa to rovnako. Raz to je FireDAC, inokedy VST a ešte neviem čo.

Všade využívam rutiny z predkov (OOP). Na iných miestach, aj v iných programoch, mi to problém nerobí.
Kód: [Vybrat]
procedure TMeter.FillVst;
begin
  FVstStoredProc.Close;
  FVstStoredProc.ParamByName('Fkflats').Value := FHotDBBasic.DBBasic.PrimaryKey;
  inherited;
end;

procedure TVstTable.FillVst;  // Inherited;
var
  Node: PVirtualNode;
  VSTDataSet: TDataSet;
  I: Integer;
begin
  if Assigned(FVstStoredProc) then
  begin
    FVstStoredProc.Open();
    VSTDataSet := FVstStoredProc;

    if FqryFieldList.Count > 0 then
      FqryFieldList.Clear;

    for I := 0 to Pred(FVstStoredProc.FieldCount) do
      FqryFieldList.Add(FVstStoredProc.FieldList.Fields[I]);
  end
  else
  if Assigned(FVstQuery) then
  begin
    FVstQuery.Open();
    VSTDataSet := FVstQuery;

    if FqryFieldList.Count > 0 then
      FqryFieldList.Clear;

    for I := 0 to Pred(FVstQuery.FieldCount) do
      FqryFieldList.Add(FVstQuery.FieldList.Fields[I]);
  end
  else
    VSTDataSet := FHotDBBasic.DBBasic.Dataset;

  StartFillVst;
  VSTDataSet.First;

  if VSTDataSet.Eof then
  begin
    FinallyFillVst;
  end
  else
  begin
    try
      while not VSTDataSet.Eof do
      begin
        Node := FVst.AddChild(nil);
        FillNodeDataQry(Node);
        VSTDataSet.Next;
      end;
    finally
      FinallyFillVst;
      SortVST;
    End;
  end;
end;
« Poslední změna: 11-08-2015, 14:10:08 od Stanislav Hruška »
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #8 kdy: 11-08-2015, 14:08:30 »
Zkus se na Embarcadero Development Netvork podívat na přehled chyb u FireDAC ať se nevybabráš jako já nedávno  :(

hu

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5293
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #9 kdy: 11-08-2015, 14:12:24 »
Citace
ať se nevybabráš jako já nedávno
Čo tým myslíš? Ja som si na tejto technológii teraz založil/inovoval všetky 3 projekty.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5293
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #10 kdy: 11-08-2015, 14:35:20 »
Citace
Zkus se na Embarcadero Development Netvork podívat na přehled chyb u FireDAC
Už sa tam hrabem 20 minút a nič som nenašiel :-[
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5293
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #11 kdy: 11-08-2015, 17:39:19 »
Padá mi to na prvom riadku - Close.
Kód: [Vybrat]
try
  FVstStoredProc.Close;
  FVstStoredProc.ParamByName('Fkflats').Value := FHotDBBasic.DBBasic.PrimaryKey;
  inherited;
finally

end;
a neporadí si s tým ani ten try. Program sa zasekne. Pritom to bežne používam. Bez toho sa mi nenačíta nová hodnota parametru. Objekt existuje.

---------------------------
Debugger Exception Notification
---------------------------
Project JasotSVB.exe raised exception class $C0000005 with message 'access violation at 0x006b4023: read of address 0x00002748'.

« Poslední změna: 11-08-2015, 17:47:16 od Stanislav Hruška »
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Daniel_Andrascik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 470
  • Karma: 20
    • Verze Delphi: D2007, XE3
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #12 kdy: 11-08-2015, 17:48:33 »
Trosku by som si tipol. Nie je XE7 ako XE7. Pokial mas len standard verziu, tak ta nedistribuje svoje zdrojove subory, teda supbory pas, ale len predkompilovane subory dcu. A pokial mas zapnute debugdcu ta sa ti mozno pocas krokovania snazi IDE dostat do tych firedacackych pas suborov ktore naozaj v pocitaci nemas. Preto ta stale otravuje s hlaskami ze nevie tie pas-ka najst.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5293
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:FireDAC - chyba, nie je súbor...
« Odpověď #13 kdy: 11-08-2015, 18:11:11 »
Ah jaj. Že ma to nenapadlo hneď.

Ja som vo VST.OnGetNodeDataSize priradil zlú hodnotu  :-[ :-[ :-[. A deň je v prdeli.

Mám verziu professional. Standard nepracuje s DB.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.