Databáze > Obecné

Náhrada za Paradox databáze pro Delphi XE2+

(1/4) > >>

age.new:
Dobrý den,

poradil by mi někdo, podle svých zkušeností, jakým typem databáze nahradit starý Paradox? Novější MS Access již nepodporují export do Paradox databáze, nabízejí se však i jiné výstupy (ODBC, dBASE ...). Pár požadavků na funkčnost:

- jednoduché vytvoření DB souboru z Excelu (pro Paradox to šlo exportem z MS Access)
- rychlost (počítám s DB o velikosti 1000 řádků X 30 sloupců se změnou maximálně 5x za sekundu (každá změna zakončená požadavkem pro zápis do DB souboru aka "FlushBuffers"))
- stabilita (v případě Paradoxu občas došlo k havárii a byla nutná oprava)
- podpora SQL příkazů (aka "Query")
- pro Delphi XE2+ (nejlépe ze základních komponent jako je Data Controls / InterBase)
 
Děkuji za rady.
Age

mjseven:
Osobně bych použil FireBird. Připojit by se mělo jít s komponentami co jsou v Delphi. Případně bych použil open source komponenty Zeos http://sourceforge.net/projects/zeoslib/.
Případně SQLite, pokud by se mělo pracovat jen na lokálním PC. Pro připojení k SQLite bych použil buď Zeos komponenty nebo nějaký wrapper. Třeba tenhle http://www.ararat.cz/doku.php/en:sqlitewrap
Vytvoření z Excelu ale bude zřejmě nutné napsat. V tuto chvíli mě nenapadá nástroj který by to spolehlivě uměl. Možná si v Accesu vygenrovat script a ten upravit.



Stanislav Hruška:
Ja by som išiel cestou csv súboru. Excel ho vie a predhodiť to DB nemôže byť nejako zložité.

age.new:
Děkuji za odpověď.

FireBird jsem nikdy nepoužíval, ale vše vypadá stejně jako v případě použití Paradox databáze (od komponent až po funkce a příkazy). Ten Excel export je ale poměrně kritický a jeho napsání s sebou přináší další problémy - například lišící se verze MS Excelu. Paradox šel i poměrně snadno otevírat (jednoduchým malým prográmkem). To si asi taky budu muset naprogramovat.
 

age.new:

--- Citace: Stanislav Hruška  21-09-2015, 13:46:50 ---Ja by som išiel cestou csv súboru. Excel ho vie a predhodiť to DB nemôže byť nejako zložité.

--- Konce citace ---

Způsob, respektive formát, v jakém budou data uložená mi nevadí. To "přehození" do DB je ale problém. Pokud by se o to starala přímo aplikace, myslím, že by pak došlo k výraznému zpomalení co se týče ukládání do souboru na disku. 

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Přejít na plnou verzi