Vysoké CPU zatížení aplikace

Autor Téma: Vysoké CPU zatížení aplikace  (Přečteno 4025 krát)

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2165
  • Karma: 116
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Vysoké CPU zatížení aplikace
« Odpověď #15 kdy: 15-10-2015, 12:04:36 »
Ano TLabel je custom control, který byl vytvořen specialně pro zrychlení kreslení proti TStaticText
Myslis si, ze to bylo kvuli rychlosti?

Ja bych rek, ze ty "parazitujici" widgety byly navrzeny uz v D1, aby snizili narocnost na resourcy,
kde s nimi byly Win3x na stiru. Stejne text pises na Canvas volanim API funkce a je jedno, jestli ji predas
handle svuj nebo parenta. V rychlosti si myslim ze budou rozdily minimalni.

Offline age.new

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 115
  • Karma: 0
Re:Vysoké CPU zatížení aplikace
« Odpověď #16 kdy: 15-10-2015, 12:06:16 »
Zatížení aplikace při IDLE a činnosti kleslo o 50% ... rozdíl je značný!

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2013
  • Karma: 89
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Vysoké CPU zatížení aplikace
« Odpověď #17 kdy: 15-10-2015, 12:29:35 »
Ano TLabel je custom control, který byl vytvořen specialně pro zrychlení kreslení proti TStaticText
Myslis si, ze to bylo kvuli rychlosti?

Ja bych rek, ze ty "parazitujici" widgety byly navrzeny uz v D1, aby snizili narocnost na resourcy,
kde s nimi byly Win3x na stiru. Stejne text pises na Canvas volanim API funkce a je jedno, jestli ji predas
handle svuj nebo parenta. V rychlosti si myslim ze budou rozdily minimalni.

Pravdu má náčelník - blbě jsem si to zapamatoval, bylo to asi fakt kvuli resource.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Ondřej Pokorný

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 772
  • Karma: 55
    • Verze Delphi: Primárně Lazarus, jinak D7 až aktuální
    • Kluug.net
Re:Vysoké CPU zatížení aplikace
« Odpověď #18 kdy: 15-10-2015, 15:33:31 »
Pravdu má náčelník - blbě jsem si to zapamatoval, bylo to asi fakt kvuli resource.

A taky má výhodu, že se jednoduše může kreslit transparetně, protože kreslí na parentní canvas. Na druhou stranu to právě i dělá problémy s performance, abych to řekl hezky česky.

(Třeba TLabel při změně velikosti okna rády blikají, TStaticText nee.)
Embarcadero Technology Partner, juj. Člen Lazarus týmu, oj.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2013
  • Karma: 89
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Vysoké CPU zatížení aplikace
« Odpověď #19 kdy: 15-10-2015, 18:48:03 »
Ano, je to obyčejný TLabel. Velikost fontů je od 8 do 11.


Myslel jsem tím samozřejmě v příspěvku na foru, ne v aplikaci.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3405
  • Karma: 35
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Vysoké CPU zatížení aplikace
« Odpověď #20 kdy: 15-10-2015, 20:52:27 »
Citace
(Třeba TLabel při změně velikosti okna rády blikají, TStaticText nee.)
Z tohto pohľadu je potom lepšie používať TStaticText? Ak neberiem do úvahy rozdiely vo vlastnostiach.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3405
  • Karma: 35
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Vysoké CPU zatížení aplikace
« Odpověď #21 kdy: 15-10-2015, 21:31:27 »
Tak som si to vyskúšal. Oba komponenty mi blikajú. Sú disable. A naviac TStaticText v niektorých momentoch mal skoro biele pozadie! Tak to ďakujem.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Ondřej Pokorný

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 772
  • Karma: 55
    • Verze Delphi: Primárně Lazarus, jinak D7 až aktuální
    • Kluug.net
Re:Vysoké CPU zatížení aplikace
« Odpověď #22 kdy: 15-10-2015, 21:49:56 »
Tak som si to vyskúšal. Oba komponenty mi blikajú. Sú disable. A naviac TStaticText v niektorých momentoch mal skoro biele pozadie! Tak to ďakujem.

Asi máš pravdu. Když na to přijde tak bliká všechno :) nebo spíš :(
« Poslední změna: 15-10-2015, 21:55:05 od oxo »
Embarcadero Technology Partner, juj. Člen Lazarus týmu, oj.

Offline age.new

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 115
  • Karma: 0
Re:Vysoké CPU zatížení aplikace
« Odpověď #23 kdy: 16-10-2015, 07:15:03 »
Tak som si to vyskúšal. Oba komponenty mi blikajú. Sú disable. A naviac TStaticText v niektorých momentoch mal skoro biele pozadie! Tak to ďakujem.

Asi máš pravdu. Když na to přijde tak bliká všechno :) nebo spíš :(

Blikání se dá zamezit použitím DoubleBuffered a nebo ControlStyle := ControlStyle + [csOpaque];
Druhá možnost mi pomohla vždy.


 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):