Autor Téma: Lepší stringgrid  (Přečteno 2075 krát)

Offline Faltynek

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 228
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
Lepší stringgrid
« kdy: 16-10-2015, 09:22:11 »
Ahoj,
už to tu bylo mockrát, ale nevíte někdo o free komponentě typu stringgridu, kam by šlo čmárat checkboxy, ev. comba (i když ty umím i v obyčejném TStrigGridu)?
Co jsem vygooglil bylo vesměs placené a zbytečně luxusní.

Dík Dalibor, D2009.
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 3001
  • Karma: 108
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Lepší stringgrid
« Odpověď #1 kdy: 16-10-2015, 09:26:26 »
Vykasli se na to, a pouzij VirtualTreview. Nic lepsiho a flexibilnejsiho neexistuje.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline age.new

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 316
  • Karma: 0
Re:Lepší stringgrid
« Odpověď #2 kdy: 16-10-2015, 10:14:42 »
Určitě se podívej na ZColorStringGrid. Je free a má spoustu super funkcí. Každý tabulka má svoje nastavení (jak barvy, textu tak i rámečku), umí i slučovat buňky do sebe (merge) alá Excel. A hlavně vychází přímo z TStringGrid. 
« Poslední změna: 16-10-2015, 10:23:02 od age.new »

Offline Faltynek

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 228
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
Re:Lepší stringgrid
« Odpověď #3 kdy: 16-10-2015, 11:53:51 »
VirtuaTreView vypadá úžasně, jsem v šoku.
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)

Offline Faltynek

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 228
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
Re:Lepší stringgrid
« Odpověď #4 kdy: 16-10-2015, 12:10:49 »
Jenom se mi zdá že v simulaci stringridu reaguje dost pomalu pokud chci začít editovat text. Aspon ve staženým demu.
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6137
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:Lepší stringgrid
« Odpověď #5 kdy: 16-10-2015, 12:32:31 »
Môžeš si nastaviť čas. Majú tam (asi) 1 sekundu.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.08
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Faltynek

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 228
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
Re:Lepší stringgrid
« Odpověď #6 kdy: 16-10-2015, 13:08:16 »
ZColorStringGrid taky dobrý.
Díky všem.
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)

Offline mjseven

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 68
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: D7, D2006, XE2, Lazarus
Re:Lepší stringgrid
« Odpověď #7 kdy: 16-10-2015, 14:10:50 »
Za úvahu ještě určitě stojí TKGrid http://tkweb.eu/cz/delphicomp

Offline Faltynek

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 228
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
Re:Lepší stringgrid
« Odpověď #8 kdy: 16-10-2015, 20:34:49 »
Tak jsem stáhnul VirtualTreeView a nainstaloval jsem to asi blbě. Když kliknu na událost v objectispectoru, tak mi nenaskočí kód. Properties nastavovat můžu???

Dalik.
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)

Offline Faltynek

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 228
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
Re:Lepší stringgrid
« Odpověď #9 kdy: 16-10-2015, 20:38:05 »
Po restartu OK.
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)

Offline Faltynek

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 228
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
Re:Lepší stringgrid
« Odpověď #10 kdy: 18-10-2015, 16:41:16 »
Citace
Môžeš si nastaviť čas. Majú tam (asi) 1 sekundu.
V editaci buňky TvirtualView a použití jako editovatelné tabulky pořád problém. Někdy funguje, při dalším spuštění zase ne...
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6137
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:Lepší stringgrid
« Odpověď #11 kdy: 18-10-2015, 17:17:09 »
Určite budeš mať niekde chybu. Ale bez ukážky kódu, či popisu, nevieme dať žiaden tip.
Osobne som si všimol, že pri používaní myši to nie je vždy celkom kóšer. Ale Enter funguje na 100 %. Over si to.
« Poslední změna: 18-10-2015, 17:19:59 od Stanislav Hruška »
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.08
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.