Win32 a Win64 > Obecné

Programování CAD CAM aplikace v Delphi

(1/1)

age.new:
Zdravím,

... zajímá se / vyvíjí zde někdo CAD CAM aplikaci v Delphi?

V práci se pohybuji okolo pálicích strojů (řezání plechů autogenem, plazmou, laserem) a již delší dobu uvažuji o vlastním kreslícím CADu právě pro tento typ strojů. Oproti komerčním SW mám pár nápadů, uvažoval jsem o designu, způsobu kreslení plánu i struktuře souboru s geometrií plánu. Vytvořil jsem si i základ v OpenGl pro načtení a zobrazení plánu (vše se zákl. komponenty). Za účelem výměny názorů, zkušeností.

Díky,
AG

JaroB:
Já dělával pouze něco kolem AutoCADu, dxf import, export pro fotoploter atp., ale už je to dávno, ještě v dobách Delphi3... :(

age.new:
Dnes se dá využívat nadstaveb AutoCADu (četl jsem o tom jen něco málo) a určitě je výhodou up-to-date DXF (a hlavně trustedDWG) import export. Nevýhoda je nutnost vlastnění AutoCADu, který stojí peníze. Import DXF jsem si dělal vlastní, podařilo se mi i vyřešit import SPLINE entit a její převod na úsečky ;D ... stále mi je ale záhadou, kde některé firmy sehnaly dokumentaci k DWG, respektive nějakou použitelnou knihovnu. K Delphi jsem nenašel ani nic placeného.

Radek Červinka:

--- Citace: age.new  26-10-2015, 08:17:17 ---Dnes se dá využívat nadstaveb AutoCADu (četl jsem o tom jen něco málo) a určitě je výhodou up-to-date DXF (a hlavně trustedDWG) import export. Nevýhoda je nutnost vlastnění AutoCADu, který stojí peníze. Import DXF jsem si dělal vlastní, podařilo se mi i vyřešit import SPLINE entit a její převod na úsečky ;D ... stále mi je ale záhadou, kde některé firmy sehnaly dokumentaci k DWG, respektive nějakou použitelnou knihovnu. K Delphi jsem nenašel ani nic placeného.

--- Konce citace ---

Existuje Open DWG aliace, která dodává dll (nebo mozna COM), který to umí. Lidi co znám s tím delaji ve VB, v Delphi to jde bez problémů.

Jinak existuje hodně používaná knihovna pro VCL, která toho umí z CAD opravdu hodně: http://cadsofttools.com/products/cad-vcl-enterprise/

age.new:
"Open DWG Aliance" neznám ... dříve jsem něco četl o Open Design Alliance / DWG Direct ... prostě neustále přejmenovávané, podivné stránky, žádné přesné informace. Mám z toho celkově smíšené pocity.

Na CadSoftTools jsem se díval, ale čtení DXF a DWG nemají "dotažené" k dokonalosti. U převodu do XML formátu jim z například právě u SPLINE entit chyběly některé parametry. U POLYLINE entit jim chybí informace o tangenciálním zaoblení vertexů... řešil jsem to i s jejich web supportem.

Navigace

[0] Seznam témat

Přejít na plnou verzi