Autor Téma: Ako pridať splitter do ComboBoxu  (Přečteno 1256 krát)

Offline František

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 500
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občas 10.2.3 comunity
Ako pridať splitter do ComboBoxu
« kdy: 28-11-2015, 13:13:45 »
Ako pridať splitter do ComboBoxu pre rozbalovacie menu, keď je tam viac položiek ako je viditelné. Teda na upresnienie, by som chcel vytvoriť potomka a zaregistrovať.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4420
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Ako pridať splitter do ComboBoxu
« Odpověď #1 kdy: 28-11-2015, 13:48:35 »
Citace
Ako pridať splitter do ComboBoxu pre rozbalovacie menu
Splitter??? A čo myslíš pod rozbaľovacím menu? Samotný zoznam položiek?
Asi myslíš šírku zoznamu :-\
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4420
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Ako pridať splitter do ComboBoxu
« Odpověď #2 kdy: 28-11-2015, 21:48:58 »
Samotný zoznam položiek zoznam položiek má bežca (vertical scroll bar). Citujem "TComboBox combines an edit box with a scrollable list."

Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline František

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 500
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občas 10.2.3 comunity
Re:Ako pridať splitter do ComboBoxu
« Odpověď #3 kdy: 28-11-2015, 22:57:43 »
moc to komplikuješ, jasne že je tam bežec (otvoril som si včera prvý krát Delphi a Windows), ale ja tam chcem splitter - vodorovný, na natiahnutie rozbalovacieho menu dole... šírka je tušim automatická

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4420
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Ako pridať splitter do ComboBoxu
« Odpověď #4 kdy: 29-11-2015, 11:51:01 »
Citace
ale ja tam chcem splitter - vodorovný, na natiahnutie rozbalovacieho menu dole
Konečne viem čo chceš :) Rovno Ti poviem, že to je kravina :P

Nastav si hodnotu DropDownCount. Predvolené je 8. Ja používam 21. Ak je menej položiek ako je hodnota DropDownCount, tak sa veľkosť list-u upraví podľa počtu položiek.

A to si môžeš nastavovať aj programovo.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline František

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 500
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občas 10.2.3 comunity
Re:Ako pridať splitter do ComboBoxu
« Odpověď #5 kdy: 30-11-2015, 16:15:50 »
jedná sa presne o TCategoryPanelGroup v ktorom sú TCategoryPanel a potrebujem ich resizovat

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4420
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Ako pridať splitter do ComboBoxu
« Odpověď #6 kdy: 01-12-2015, 21:00:48 »
Pozri si priloženú jednotku. Je tam zmena veľkosti panela ťahaním. Možno Ti pomôže.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4420
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Ako pridať splitter do ComboBoxu
« Odpověď #7 kdy: 06-12-2015, 10:47:18 »
Podarilo sa Ti čosi? Ak áno tak ako?
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline František

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 500
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občas 10.2.3 comunity
Re:Ako pridať splitter do ComboBoxu
« Odpověď #8 kdy: 07-12-2015, 23:19:56 »
nie tak ako som tu žiadal, išlo nakoniec o iné zadanie, ale som zase o kus mudrejsi a možno sa s tým popasujem