Autor Téma: Čas a datum složky/adresáře  (Přečteno 1531 krát)

Adam

  • Host
Čas a datum složky/adresáře
« kdy: 22-12-2015, 21:45:08 »
Ahoj,
 chci se zeptat jestli jste někdo někdy řešil nastavení času a data adresáře/složky a né souboru. U souboru k tomu jednoduše používám FileSetDate() ze SysUtils, to ale na složku nejde použít protože logicky složku nemůžu otevřít a získat její handle, abych následně zavolal FileSetDate. Prosím, neptejte se proč  ;D prostě jsem na to narazil a zajímá mě jak to vyřešit. Dík

Adam

  • Host
Re:Čas a datum složky/adresáře
« Odpověď #1 kdy: 22-12-2015, 21:56:29 »
Aha, nakonec jsem to vymyslel.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5970
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:Čas a datum složky/adresáře
« Odpověď #2 kdy: 22-12-2015, 22:16:26 »
Tu je dobrým zvykom sa o riešenie podeliť. Možná to niekto bude potrebovať.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Morrison

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 314
  • Karma: 12
    • Verze Delphi: D5, XE2, 10.4
Re:Čas a datum složky/adresáře
« Odpověď #3 kdy: 23-12-2015, 01:31:04 »
Používám systémovou funkci SetFileTime(), která maká bezchybně. Jo a handle na adresář samozřejmě vytvořit s pomocí CreateFile() jde, koneckonců je to taky jenom soubor...  ;)
nil