Ako podpísať APK z delphi

Autor Téma: Ako podpísať APK z delphi  (Přečteno 2428 krát)

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 360
  • Karma: 4
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občaas 10.1 starter, XE, BDS2006
Ako podpísať APK z delphi
« kdy: 12-01-2016, 19:28:23 »
Po kompilácii a deployingu android app z DX mi inštalácia na mobile skončí neúspechom. Niečo som pohľadal na nete, že nie je podpisané, ale nie som si istý s mojim prekladom. Viete mi poradiť čo s tým?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2013
  • Karma: 89
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Ako podpísať APK z delphi
« Odpověď #1 kdy: 14-01-2016, 09:37:49 »
http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/XE8/en/Android_Mobile_Application_Development a tam Deploy Your Android App.

Jinak pro deploy na SVOJE zarizeni staci jen zapnout na mobilu moznost instalace nepodepsanych APK a povolit  USB Debugging. Přečti si http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/XE8/en/Running_Your_Android_Application_on_an_Android_Device
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 360
  • Karma: 4
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občaas 10.1 starter, XE, BDS2006
Re:Ako podpísať APK z delphi
« Odpověď #2 kdy: 14-01-2016, 14:06:06 »
zapol som to a ten isty vysledok, "aplikacia sa nenainstalovala"

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 360
  • Karma: 4
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občaas 10.1 starter, XE, BDS2006
Re:Ako podpísať APK z delphi
« Odpověď #3 kdy: 19-01-2016, 08:56:01 »
problém sa posunul do inej roviny, skusal som aplikáciu typu "hello word" a tá funguje... ale potom dom dal FireDAC komponenty s pripojenim sa na externu databazu a  "aplikácia sa nenainstalovala", viete mi takto poradit?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2013
  • Karma: 89
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Ako podpísať APK z delphi
« Odpověď #4 kdy: 19-01-2016, 09:05:03 »
Co je to externi db? MySQL, SQLLite atd.
U nekterych se v deployment manageru musi specifikovat pridavne soubory http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/XE8/en/Mobile_Tutorial:_Using_FireDAC_in_Mobile_Applications_%28iOS_and_Android%29

Prosim te, muzes byt konkretni kdyz chces poradit? Moje křištálová koule je dneska fakt v servisu.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Daniel_Andrascik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 432
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: D2007, XE3
Re:Ako podpísať APK z delphi
« Odpověď #5 kdy: 19-01-2016, 11:47:31 »
Njn, FireDAC pod androidom je dost obmedzeny, vie sa pripojit napriamo len na niektore databazy (urcite funguje s SQLite a IBLite, ale s podporou ostatnych DB na androide je problem hlavne v nemoznosti vyuzit klasicke klientske dll kniznice pre pristup k DB). Vyskusaj demo s FireDAC ktore by si mal mat nainstalove medzi samplami. Ja som prave na nom nedavno robil jednu android apku pre SQLite databazu.

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 360
  • Karma: 4
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občaas 10.1 starter, XE, BDS2006
Re:Ako podpísať APK z delphi
« Odpověď #6 kdy: 19-01-2016, 12:47:48 »
problém inštalácie odstránený, a neukameňujte ma, no mám podozrenie na plný disk v mobile..  aj keď nie je "plný"
.
ja mám server na firebirde, a chcel som sa k nemu klasicky, ako klient pripojiť aj z androidu, no
Kód: [Vybrat]
fdquery1.ExecSQL; mi zamrzne ...

tak ako to mam napojiť na ten firebird?

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3405
  • Karma: 35
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Ako podpísať APK z delphi
« Odpověď #7 kdy: 19-01-2016, 15:29:37 »
Citace
ja mám server na firebirde
Tomu nerozumiem :)  Ale pre istotu. Základné verzie Delphi nemajú pre FireDAC podporu siete.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 360
  • Karma: 4
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občaas 10.1 starter, XE, BDS2006
Re:Ako podpísať APK z delphi
« Odpověď #8 kdy: 19-01-2016, 17:20:29 »
nemusí to byť FireDAC, kludne aj IBX :D ale skor si myslim, že na to idem z nie správneho konca, alebo je ten môj postup správny?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2013
  • Karma: 89
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Ako podpísať APK z delphi
« Odpověď #9 kdy: 19-01-2016, 19:34:32 »
Citace
ja mám server na firebirde
Tomu nerozumiem :)  Ale pre istotu. Základné verzie Delphi nemajú pre FireDAC podporu siete.

Jelikoz muze prelozit aplikaci pro Android, tak je velka sance ze nema jenom Prof, ale jelikoz nam to nechce rict, tak nevime.
http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/Seattle/en/Deployment_Manager_-_Add_Featured_Files

Ale vypadá to, že FireDac neumí na Androidu přímo remote na FireBird. Ono se to moc ani nedoporučuje, ale stejně.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 360
  • Karma: 4
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občaas 10.1 starter, XE, BDS2006
Re:Ako podpísať APK z delphi
« Odpověď #10 kdy: 19-01-2016, 21:43:10 »
však aj preto hľadám to naj riešenie, tak poraďte, ak máte skúsenosť či vedomosť, ako na to. ktorým smerom.
ako z mobilu odoslať na server nejaké informácie a zapísať ich do DB FIREBIRD. a aj opačne ako ich zo servera prečítať a aj ako ich zo servera poslať na konkrétny či všetky

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2013
  • Karma: 89
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Ako podpísať APK z delphi
« Odpověď #11 kdy: 19-01-2016, 23:23:51 »
Jaké konkrétní data, jak velké?
Nejčastěji je ted děláno tak, že máš web službu, se kterou spolupracuješ, můžeš použít rozhraní aka REST server (viz. můj článeček z minulého týdne), nebo si předáváš data  např. JSON, XML přes POST nebo GET přímo nějaké službě atd.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 360
  • Karma: 4
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občaas 10.1 starter, XE, BDS2006
Re:Ako podpísať APK z delphi
« Odpověď #12 kdy: 19-01-2016, 23:35:11 »
nie veľké, nejaký max 200 znakový string+ pár čísel... ak som to pochopil správne, neťaháme DB komponenty na mobil...

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Datový typ v Delphi, který má True a False: