Autor Téma: Ako priamo zapísať dátum v IBExpert-e  (Přečteno 1074 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4426
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Ako priamo zapísať dátum v IBExpert-e
« kdy: 21-01-2016, 21:28:58 »
V delphi to zoberie, ale FB to napísať priamo neviem. Potrebujem si najprv otestovať/zostaviť výsledok pomocou view a potom použijem parameter.
Kód: [Vybrat]
select distinct
  LANDLORD_FLAT.FKLANDLORD
from LANDLORD_FLAT
left join DEPOSITS on (LANDLORD_FLAT.IDLANDLORD_FLAT = DEPOSITS.IDLANDLORD_FLAT)
where ((LANDLORD_FLAT.FKCFO = 501)
      and
      (DEPOSITS.PERIOD >= 1.3.2014))
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4426
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Ako priamo zapísať dátum v IBExpert-e
« Odpověď #1 kdy: 21-01-2016, 21:34:43 »
Spomenul som si na internet a tak som to našiel '2014-3-1'
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 777
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Ako priamo zapísať dátum v IBExpert-e
« Odpověď #2 kdy: 22-01-2016, 19:53:46 »
Ono by Ti to asi vzalo i ve tvaru '31.12.2015', důležité jsou ty apostrofy. Každopádně také můžeš použít parametr :Datum a IBExpert se pak zeptá na jeho hodnotu.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4426
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Ako priamo zapísať dátum v IBExpert-e
« Odpověď #3 kdy: 22-01-2016, 21:05:26 »
Citace
důležité jsou ty apostrofy
Ďakujem. Potrebujem to v QueryBuilder. Ten parametre nepozná. Všade inde ich samozrejme používam.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.