Autor Téma: Embedded Interbase  (Přečteno 704 krát)

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 847
  • Karma: 25
    • Verze Delphi: D2007, XE2, XE6
Embedded Interbase
« kdy: 01-03-2016, 21:08:56 »
Ahoj
nemám zkušenosti s IB, jen se ptám jestli existuje nějaká možnost, zda lze celou knihovnu jako obj přilinkovat do exe? Aby všechno bylo v jednom exe. Velmi bych přivítal nějaký příklad, demo jak to použít atp. Děkuji za případnou radu

Offline PetrH

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 10 Seattle
Re:Embedded Interbase
« Odpověď #1 kdy: 02-03-2016, 10:20:30 »
Zdravím,
edice InterBase podporující "embedded" distribuci, tedy IBlite nebo IBtoGo vyžadují šířit spolu s aplikací striktně určené soubory. Nejdůležitějším je dynamická knihovna, která obsahuje vlastní funkčnost databázového stroje. Ostatní soubory jsou již běžné "flat files". Jedná se o licenční soubor .slip, texty chybových hlášek a "read me". Standardně se to šíří jako soubory (dnes s tím uživatelům pomáhá deployment manager). Teoreticky (nikdy jsem to nezkoušel) by bylo možné to zabudovat do exe přes resource file (http://delphi.about.com/od/windowsshellapi/a/delphi-load-resource-dll-into-memory.htm).
Petr

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):