Co vlastne chces opravdu delat?
bmk: TBookmark;begin bmk := dataset.GetBookmark; dataset.DisableControls; try dataset.First; ... tady si delej co chces finally dataset.gotobookmark(bmk); dataset.freebookmark(bmk); dataset.enablecontrols; end;
Co vlastne chces opravdu delat? Nestaci ti spise pouzit FDMemTable http://delphi.cz/post/FireDac-TFDMemTable.aspxJinak pokud se u TFDDatasetu dostanes na Table.Rows , tak si muzes delat co chces. vcetne nahrazovani radku datasetu ale je to trosku hardcore. A dostanes se na to celkem jednoduse.
function GetMemTable(SQLcommand:string): TFDMemTable;var qq:TFDQuery; dm: TFDDataMove; // v DX tusim BatchMove (mám XE5)begin // vytvorím konekšn//SQLcommand open do qqResult := TFdmemtable.Create(Self);dm := TFDDataMove.Create(Self);dm.Destination := result;dm.Source := qq;dm.Execute;//uzavrem konekšn a funkcia mi vráti MemTableend
Kód: [Vybrat]function GetMemTable(SQLcommand:string): TFDMemTable;var qq:TFDQuery; dm: TFDDataMove; // v DX tusim BatchMove (mám XE5)begin // vytvorím konekšn//SQLcommand open do qqResult := TFdmemtable.Create(Self);dm := TFDDataMove.Create(Self);dm.Destination := result;dm.Source := qq;dm.Execute;//uzavrem konekšn a funkcia mi vráti MemTableendtakto mi zostal rezult z funkcie aj po odpojeni od DB servera