Autor Téma: Delphi + EET  (Přečteno 96718 krát)

Offline mirus

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 64
  • Karma: 12
    • Verze Delphi: Delphi 10.2
Re:Delphi + EET
« Odpověď #330 kdy: 13-01-2017, 14:36:28 »
Excellent
Rated 1 time
DelphiEET má direktivu USE_DIRECTINDY, aby šlo jejím nedefinování vypnout potřebu indy komponent při kompilaci v DelphiEET pro použití s WinInet.
Snad to bude takto stačit.

Offline Marek Weyda

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 257
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: Delphi 2007, 10.1 Berlin
Re:Delphi + EET
« Odpověď #331 kdy: 13-01-2017, 14:50:42 »
A jelikož opravdu netuším, kde všude se mohou změnit projevit, radši jsem Rio.pas nahradil jen ve svém projektu, do instalovaných knihoven  D7 jsem se rozhodl nezasahovat vůbec. V případě dalších dotazů rád pomohu, pokud budu vědět, všem tady to dlužím.

Tak to, co píšeš, se poměrně obsáhle řeší na stránce 11 a dříve této diskuze, kde právě rozebíráme staré a nové verze RIO unity a kde píši o problému s přetypováním řetězců právě v té staré verzi RIO a lepším řešením pomocí streamů v té nové, ale to předpokládám, že jsi četl a podle toho to upravil, jak píšeš.

Osobně bych nechtěl být závislý na řešení někoho jiného, byť je to určitě od Miruse profesionálně udělané, jsem ale komerční programátor, tak toto bych si ani dovolit nemohl. Jak jsem psal, na EET je podle mě nejsložitější ten legislativní proces, aby to bylo opravdu na 100 procent, protože tam už půjde o hodně - kontrolu z finančáku a chybu v řešení EET by nám zákazníci omlátili o hlavu.

Jsem zvědavý, co tady v diskuzi budeme řešit v tom březnu, až na to přejde další vlna klientů. Nechci strašit, ale osobně už nepředpokládám takový hladký průběh ze strany Ministerstva financí. Ale třeba se mýlím, uvidíme.
« Poslední změna: 13-01-2017, 14:54:46 od Marek Weyda »

Offline Sender

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 184
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: Delphi 7 Prof.
Re:Delphi + EET
« Odpověď #332 kdy: 13-01-2017, 15:46:15 »
S USE_DIRECTINDY se mi to nepodařilo v D Starter rozchodit.Chybějící property,nekompatibilita verze Indy.Nedopátral jsem se na jakou verzi Indy je ten projekt psán.

Offline Peťo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 36
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: 7, 5, 4
Re:Delphi + EET
« Odpověď #333 kdy: 13-01-2017, 16:15:35 »
S USE_DIRECTINDY se mi to nepodařilo v D Starter rozchodit.Chybějící property,nekompatibilita verze Indy.Nedopátral jsem se na jakou verzi Indy je ten projekt psán.

V Delphi 7 je veľmi stará verzia Indy, preto som aj ja potreboval tieto nové veci dať do podmieneného prekladu. Nepodporuje TLS 1.2 a použitie takto starého Indy nie je v EET možné. Jednoznačne treba stiahnuť najnovšiu verziu Indy, čo som ja nechcel robiť, stačí mi cez WinInet podpora Windows 7 a novších.

Vďaka Mirus za doplnenie ifdefov, je lepšie, keď to je v originále, ako keď to mám dopĺňať pri každej aktualizácii ručne vždy znovu a znovu. Už teraz mám pre Delphi 7 dosť práce pri aktualizácii s tými streamami, dopĺňaním timezone, atď.

Offline Jirka

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 368
  • Karma: 9
    • Verze Delphi: XE2
Re:Delphi + EET
« Odpověď #334 kdy: 18-01-2017, 15:20:24 »
Na playgroundu posílám požadavek s DIČ: CZ1212121218
Vše projde ok

pokud ale změním poslední číslo na 6,  nahlásí mi to:
6 - DIC poplatnika ma chybnou strukturu%*%

Přitom podle specifikace by to mělo být v pořádku . Můžete to někdo vyzkoušet . Děkuji 

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1147
  • Karma: 49
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Delphi + EET
« Odpověď #335 kdy: 18-01-2017, 15:21:43 »
Nejspíš je takové DIČ neplatné - zkuste to s nějakým platným...

Offline Jirka

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 368
  • Karma: 9
    • Verze Delphi: XE2
Re:Delphi + EET
« Odpověď #336 kdy: 18-01-2017, 15:32:08 »
Nejspíš je takové DIČ neplatné - zkuste to s nějakým platným...

Neplatné bude s velkou pravděpodobností  ale já se odkazuji na specifikaci která mi říká že  DIC má mít na začátku
CZ+ 8-10 cifer. O žádné jiné validaci nic nepíší . .   

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1147
  • Karma: 49
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Delphi + EET
« Odpověď #337 kdy: 18-01-2017, 15:35:52 »
Píšou:

Kritické kontroly jsou následující:
...
5. kontrola integrity DIČ poplatníka

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1032
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE8, Seattle
Re:Delphi + EET
« Odpověď #338 kdy: 18-01-2017, 15:45:15 »
DIČ má extra validaci - CZ + rodné číslo nebo CZ + IČ a každé má svojí validaci.

Offline Jirka

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 368
  • Karma: 9
    • Verze Delphi: XE2
Re:Delphi + EET
« Odpověď #339 kdy: 18-01-2017, 15:59:42 »
díky už jsem to objevil ...  :)

Offline erB

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Turbo Delphi 2006
Re:Delphi + EET
« Odpověď #340 kdy: 19-01-2017, 15:02:15 »
Ahoj,

jaké máte zkušenosti s úpravami programů v Turbo Delphi 2006 pro EET ?

Díky

Offline rimba

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE 10.1 UP2
Re:Delphi + EET
« Odpověď #341 kdy: 01-02-2017, 09:36:22 »
Ahojda,
už jste někdo obdržel hlášku "error:14094410:SSL routines:ssl3_read_bytes:sslv3 alert handshake failure". (Testováno na Mirusově demo-app-ce. Napadá vás něco?

Offline mirus

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 64
  • Karma: 12
    • Verze Delphi: Delphi 10.2
Re:Delphi + EET
« Odpověď #342 kdy: 01-02-2017, 10:00:28 »
Zřejmě to má souvislost s tímto.
Kód: Delphi [Vybrat]
  1.     EET.OnVerifyPeer := VerifyPeer;
  2.     EET.RootCertFile := ExpandFileName('..\cert\Geotrust_PCA_G3_Root.pem');
  3.  

Offline Peťo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 36
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: 7, 5, 4
Re:Delphi + EET
« Odpověď #343 kdy: 01-02-2017, 10:44:32 »
Ja sa momentálne v DelphiEET borím s chybou

Chyba : -1 - Access violation at address 453D4E53. Read of address 453D4E43.

Objavuje sa úplne náhodne, napríklad tri pokusy sú v poriadku, potom dvakrát táto chyba, päť pokusov v poriadku, atď. Adresa je vždy iná. Nedá sa to odladiť, chyba vzniká pri volaní OdeslaniTrzby niekedy počas tvorby xml alebo podpisovaní. Čo s tým?

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1032
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE8, Seattle
Re:Delphi + EET
« Odpověď #344 kdy: 01-02-2017, 11:11:47 »
Pro Delphi 2007/2006 jsem používal upravenou unit OPToSOAPDomConv.pas abych se vyvaroval náhodných chyb při sestavování/parsování soap xml. U nižších verzí nevím.