Autor Téma: DateTimePicker - Color  (Přečteno 5605 krát)

Offline Iken

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 77
  • Karma: 1
DateTimePicker - Color
« kdy: 21-07-2016, 20:30:41 »
Ahoj,
poradíte mi jak změnit barvu komponenty DateTimePicker na jinou než defaultní clWindow ... Když se o tom pokusím, barba jen problikne a změní se zpět na bílou ...

Díky
IKEN

Offline Iken

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 77
  • Karma: 1
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #1 kdy: 21-07-2016, 21:37:10 »
Ještě doplnim, barvu (vlastnost Color) nejde změnit ani v Objectinpectoru ani kodem např.  při stisku tlačítka...

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1205
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #2 kdy: 21-07-2016, 22:53:37 »
Normálně nejde.

http://stackoverflow.com/questions/10335310/style-properties-for-tdatetimepicker/10338248
http://stackoverflow.com/questions/25791795/how-to-change-color-of-tdatetimepicker

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 7392
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W11 + D11.3.1
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #3 kdy: 22-07-2016, 10:41:30 »
Zo zvedavosti som sa pozrel na iné DateTimePicker-y. A to JVC a TMS. Ani jeden to nevie.
Win11 64b, Delphi 11.3.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Sender

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 184
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: Delphi 7 Prof.
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #4 kdy: 22-07-2016, 21:00:27 »
Je to způsobeno zapnutými styly(manifest).Když se vypnou,barvy fungují OK.

Offline našinec

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 423
  • Karma: 5
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #5 kdy: 22-07-2016, 21:20:26 »
Je to způsobeno zapnutými styly(manifest).Když se vypnou,barvy fungují OK.

O tom psal asi před třičtvrtě rokem <oxo> a Stano na to pozitivně reagoval. Takže snad Iken si tuto informaci býval by schopen dohledat a Stano si ji dokáže pamatovat. Osobně si myslím, zda právě vypnuté styly nemohou být pro někoho problém. Asi by bylo lepší hledat nějakou jinou alternativu - např. vlastní styl, vlastní komponenta či další možnosti.

P.S.(pozdější dovětek): Nejsem tvůrce komponent a nechť jsem opraven zkušenějšími, ale osobně bych při tvorbě vlastní komponenty postupoval obdobně jako tvůrci ColorButtonu.
« Poslední změna: 22-07-2016, 21:48:49 od našinec »

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 7392
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W11 + D11.3.1
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #6 kdy: 22-07-2016, 22:06:54 »
Ja si to nepamätám :D. Vyhľadám si to. Mňa prekvapil TMS, kde som to nečakal.
Win11 64b, Delphi 11.3.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Iken

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 77
  • Karma: 1
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #7 kdy: 24-07-2016, 18:31:47 »
Ahoj,
zkusím něco s těmi styly jak jste napověděli ...  ;)

Odkaz k tomu jak to normáloně pořešit jsem právě nenašel. Našel pár odkazů na to akorát s kódem který jsem zkusil přepsat, ale nedostal jsem se kýženého výsledku...

Díky moc za radu
IKEN

Offline Sender

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 184
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: Delphi 7 Prof.
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #8 kdy: 24-07-2016, 22:25:41 »
Záleží jakou máš verzi Delphi. Ve starších verzích se 'zapínají' styly manifestem přidaným na formuláíř tj. přidáním unity XPMan (případně vymazáním se styly 'vypnou').S novou verzí Delphi poradí někdo jiný.
Vypnutí stylů lze i vymazání položky manifest v resource exe souboru (někdy se dává soubor stylů do stejného adresáře jako exe pod stejným názvem ale koncovkou manifest).

Offline našinec

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 423
  • Karma: 5
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #9 kdy: 25-07-2016, 18:47:12 »
Dle mého by nejjednodušší bylo použít JvDatePickerEdit.

Offline Iken

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 77
  • Karma: 1
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #10 kdy: 28-07-2016, 18:29:15 »
Vypnutí stylů jsem zvládnul- to nebyl až takový problém ... Skutečně pak podbarvení fungovalo bez problémů, ale vzhled komponent je pak "historický" :-D


Jak je to s licencí u komponenty JvDatePickerEdit?

Nebo existuje ještě nějaká jiná "nenormální" možnost změnit barvu DateTimePickeru?

Díky za jakoukoli další radu.
IKEN

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 7392
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W11 + D11.3.1
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #11 kdy: 28-07-2016, 21:54:18 »
Citace
Jak je to s licencí u komponenty JvDatePickerEdit?
The JVCL is released in accordance with the MPL 1.1 license. To get your own copy or read it, go to http://www.mozilla.org/MPL/MPL-1.1.html
Win11 64b, Delphi 11.3.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Iken

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 77
  • Karma: 1
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #12 kdy: 29-07-2016, 19:15:40 »
U JvDatePickerEdit mi barva měnit samozřejmě jde za což děkuji. Našel jsem tam ještě další Komponenty, které se mi líbí...

Ale mám ještě teď dotaz k tomu jak se zbavit u JvDatePickerEdit znaku "_", který mi nahrazuje při zobrazení prázdné znaky, např.: "28._8.2016"

Díky.
IKEN

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 7392
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W11 + D11.3.1
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #13 kdy: 29-07-2016, 19:24:17 »
Je to dané formátom zobrazenia. Je tam dosť možností.
Win11 64b, Delphi 11.3.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Iken

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 77
  • Karma: 1
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #14 kdy: 29-07-2016, 19:45:01 »
Jo to jsem si všiml, že je tam dost nastavení /vlastností, ale nenašel jsem žádnou, která by mi ten problém vyřešila  :(

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 7392
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W11 + D11.3.1
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #15 kdy: 29-07-2016, 19:48:42 »
DateFromat nastav na dd.MM.yyyy
Win11 64b, Delphi 11.3.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Iken

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 77
  • Karma: 1
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #16 kdy: 29-07-2016, 19:57:03 »
Jasně, ale pak to mám ve formátu "28.07.2016" a nikoli "28.7.2016" ... Asi se s tím ale budu muset smířit  ;)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 7392
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W11 + D11.3.1
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #17 kdy: 29-07-2016, 20:25:54 »
Ja osobne dávam prednosť 01.01.2016 pred 1.1.2016. Ak to mám v nejakej mriežke/tabuľke, tak sa mi to pekne zarovnáva a má to prakticky rovnakú šírku.
Ináč to je otázka zvyku.
Win11 64b, Delphi 11.3.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Sender

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 184
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: Delphi 7 Prof.
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #18 kdy: 29-07-2016, 20:41:38 »
Ve verzi 3.49 se mi bez vyplnění vlastnosti Format zobrazí datum 29.7.2016
Při nastavení Format na dd.MM.yyyy je to s nulou - 29.07.2016

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 7392
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W11 + D11.3.1
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #19 kdy: 29-07-2016, 20:45:27 »
No ja mám verziu 3.0 :)  Prakticky to už nepoužívam.
Win11 64b, Delphi 11.3.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Sender

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 184
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: Delphi 7 Prof.
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #20 kdy: 29-07-2016, 21:02:51 »
No,já používám jen několik komponent upravených k obrazu svému.Při přechodu na novější verzi (jednou za několik let) to obnáší překopání těch modifikovaných komponwent. :(

Iken> zkus případně formát d.M.yyyy (JvDateTimePicker).Je tam ještě komponenta JvDatePickerEdit ,která zobrazuje podtržítko (29._7.2016).

Offline Iken

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 77
  • Karma: 1
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #21 kdy: 01-08-2016, 21:19:39 »
TJvDateTimePicker jsem taky objevil, ale problém u té komponenty je stejný jako u klasického DateTimePicker - nejde změnit Color ...

U TJvDatePickerEdit color měnit jde, ale zobrazuje se tam právě to podrtžítko ...

Díky za rady smiřuju se s formátem 13.08.2016 :-)

IKEN

Offline Sender

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 184
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: Delphi 7 Prof.
Re:DateTimePicker - Color
« Odpověď #22 kdy: 01-08-2016, 23:19:48 »
To podtržítko se dá odstranit v eventu OnCange úpravou masky (_) na mezeru (32).