C a C++ > Obecné
Product Roadmap August 2016
Slappy:
Embarcadero Product Roadmap August 2016: http://community.embarcadero.com/article/news/16418-product-roadmap-august-2016
Mam pocit, ze Embarcadero nabralo novy dych a dobre to smeruje. Otazne je, ci to je naozaj tak.
Napr. z poslednych tyzdnov mam pocit, ze to drzi uz len Delphi a C++ Builder to ide zabalit - v podstate sa rozdava zadarmo (Starter).
Zrejme najlepsi komentar, ktory to (podla mna) presne vystihuje:
--- Citace ---A kolik to stojí?!?
Zřejmě nepostřehli, že už je jiná doba.
Pokud nedaj k dispozici nějakou ořezanější verzi zdarma, jak to dělaji ostatní včetně MS, studentské licence, tak nemaji šanci.
Musí se zaměřit na studenty, začínající programátory a těm poskytnout velmi zvýhodněné licence, třeba i zdarma alespoň po omezenou dobu. Student nemá peníze na to, aby mohl dát desetitisíce za IDE. Později, až si začne vydělávat, nebude problém zaplatit si plnou verzi.
--- Konce citace ---
Radek Červinka:
Tady je treba videt, jak jsou takove zavery neopodstatnene. Jinak snazi se prave Builder tlacit.
Navic Delphi starter je nyni taky zdarma a studenske verze budou zdarma take.
našinec:
Moc to nesleduji, ale není to podobné jako když divize Borland Delphi byla koupena emb? Tehdy Delphi Professional zdarma po registraci. Nyní, když se opět mění vlastník, tak verze Delphi Starter zdarma po registraci.... Přijde mi to, že Ideře šlo především o FMX.
pf1957:
--- Citace: našinec 27-08-2016, 06:19:48 ---Moc to nesleduji, ale není to podobné jako když divize Borland Delphi byla koupena emb? Tehdy Delphi Professional zdarma po registraci.
--- Konce citace ---
Jestli mas na mysli Turbo Delphi, tak to bylo pred prodejem, aby vzbudili dojem vetsiho poctu uzivatelu...
--- Citace ---Nyní, když se opět mění vlastník, tak verze Delphi Starter zdarma po registraci....
--- Konce citace ---
Moc to nesleduju, ale vlastnik se snad uz zmenil... Podle mne je nezbytnym krokem snizovat barieru k dane technologii, protoze osvojit si ji na solidni urovni trva mesice a s 30 dennim trialem toho moc nenadelas.
našinec:
Jak jsem psal výše, moc historii obchodní politiky firem nesleduji a vyhledávat se mi to nechce, tak jen z toho, co jsem časem pochytil:
Borland Delphi pro nekomerční účely a výuku poskytoval po zaregistrování Delphi Personal zdarma. Pascal byl jedničkou mezi vyučovacími programovacími jazyky ve školách(alespoň v Česku a na Slovensku). V EU programu 'Investice do rozvoje vzdělávání' také bylo využíváno Borland Delphi. Lazarus byl spíše jen 'hobby'.
Po změně vlastníka Embarcadero Delphi poskytovalo po zaregistrování 30-ti denní základní verzi zdarma. Některé školy začaly používat k výuce Lazarus. MS má VS express a 'pascalisté' přechazejí na C#.
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
Přejít na plnou verzi