Autor Téma: Vytvorenie modulovej aplikácie - ako sa to robí  (Přečteno 2748 krát)

Offline Daniel_Andrascik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 474
  • Karma: 20
    • Verze Delphi: D2007, XE3
Re:Vytvorenie modulovej aplikácie - ako sa to robí
« Odpověď #15 kdy: 12-09-2016, 14:38:26 »
Teraz ked sa na to tak matne rozpamatavam tak to tusim ide, ale mnozia sa tam VCL problemy. Nieco okolo hintov, focusov a takychto kraviniek. Teraz sa neviem ani za svet na to rozpamatat ale dakde mam o tom odlozeny clanok. Ked si spomeniem alebo ho najdem, tak ho tu postnem...

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1134
  • Karma: 49
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Vytvorenie modulovej aplikácie - ako sa to robí
« Odpověď #16 kdy: 12-09-2016, 14:55:16 »
Pak se nabízí otázka, jestli není lepší stvořit jeden velký .exe a mít od toho pokoj :-) Stejně při úpravě některého z modulů bude nutné ho k zákazníkovi nahrát, tak by se jen místo modulu nahrála rovnou hlavní aplikace.

Offline Daniel_Andrascik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 474
  • Karma: 20
    • Verze Delphi: D2007, XE3
Re:Vytvorenie modulovej aplikácie - ako sa to robí
« Odpověď #17 kdy: 12-09-2016, 15:07:22 »
No viac menej sa to neoplati, pokial sa nejedna o aplikaciu ktora si to vyslovene pyta. Napriklad natahovanie rozsirujucich modulov od tretich stran a tak. Pripadne obcas som chcel kriticky proces oddelit od hlavnej aplikacie aby mi v pripade jej padu a zatuhnutia dalsi proces isiel ale tvarilo sa mi to ako jedna aplikacia a tak. Cize v specialnych pripadoch to ma zmysel ale zvycajnie nie, prinasa to len pracnost navyse.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3096
  • Karma: 135
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Vytvorenie modulovej aplikácie - ako sa to robí
« Odpověď #18 kdy: 12-09-2016, 16:21:17 »
Pak se nabízí otázka, jestli není lepší stvořit jeden velký .exe a mít od toho pokoj :-) Stejně při úpravě některého z modulů bude nutné ho k zákazníkovi nahrát, tak by se jen místo modulu nahrála rovnou hlavní aplikace.
My s tim nekdy v minulem tisicileti taky onanovali, hlavne kvuli pozadavku obchodniku, aby to mohli nabizet po "drobkach". Meli jsme to v DLL, ktera kazda obsahovala nejake dedikovane funkce z API pro integraci. Ale jak velke tenkrat byly disky, rychlost spojeni aj. Klidne bych to poskytnul, ale vubec netusim, jestli to jeste nekde existuje, protoze tenkrat jsme zalovali na kazety a ty uz jsou nejpis davno fuc a v novejsich repository nic takoveho nemame. A jestli si to pamatuju, tak jsme to ani komercne nenasadili.

Osobne bych to videl taky jako jeden exe a pro pripad vice zakazniku, kteri se nesmi dostat k nekterym funkcionalitam (napr. veci vyvijene pro konkretniho zakaznika), bych to resil podminenym prekladem.

Offline jikulis

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 17
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 2010, XE3, Seattle
Re:Vytvorenie modulovej aplikácie - ako sa to robí
« Odpověď #19 kdy: 12-09-2016, 16:45:22 »
Ked si clovek pozrie to prezentacne video Hydry od RemObjects tak ma pocit ze neajko asi obisli fyzikalne zakony aby to spravili. Aspon teda po mojich skusenostiach a problemoch ktore som si prezil s pluginovatelnymi aplikaciami sa mi ta Hydra zda ako zazrak. Len dokial nevyskusam nemozem povedat ze je to ok a bez problemov...
RemObjects Hydra v naší aplikaci používáme, v klientské části i na serveru, zkušenosti máme velmi dobré. Jen upřesním, že používáme režim VCL host / VCL plugin.. mixed platform řešení VCL + .NET jsme zatím nepoužili.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3096
  • Karma: 135
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Vytvorenie modulovej aplikácie - ako sa to robí
« Odpověď #20 kdy: 12-09-2016, 17:28:53 »
Teraz ked sa na to tak matne rozpamatavam tak to tusim ide, ale mnozia sa tam VCL problemy. Nieco okolo hintov, focusov a takychto kraviniek. Teraz sa neviem ani za svet na to rozpamatat ale dakde mam o tom odlozeny clanok. Ked si spomeniem alebo ho najdem, tak ho tu postnem...
Ja uz si to taky nepamatuju, ale mam pocit, ze jsme VCL v DLL nejak podstrkavali instanci aplikace nebo ceho z hlavniho .exe

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5570
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:Vytvorenie modulovej aplikácie - ako sa to robí
« Odpověď #21 kdy: 12-09-2016, 19:21:36 »
Predpokladám, že to bude využívať len jeden človek. A keby aj nie, tak to nič nemení na veci. Ja to vidím takto:

1) Jedno veľké exe. Bez problémov. Vyzerá to na túto cestu :)
2) Každý problém jeden samostatný exe. Údaje načítavať z resource. Jednotlivé moduly nepotrebujem spájať s hlavným oknom. Nech si tam hlavné okno sedí niekde na pozadí. Už som videl viac programov ktoré takto fungujú. A pritom nemajú na to dôvod.

Hlavné okno bude vyzerať podobne. Budem robiť len nevyhnutné minimum.
« Poslední změna: 12-09-2016, 19:24:09 od Stanislav Hruška »
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.