Autor Téma: Fast Cube 2 - lokalizácia názvov polí tabuliek  (Přečteno 1038 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6867
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11.1
Fast Cube 2 - lokalizácia názvov polí tabuliek
« kdy: 15-09-2016, 15:42:49 »
Program mám v slovenčine, ale všetko ostatné anglicky. A určite nie je všetko preložené správne. Je možné nejakým spôsobom preložiť názvy polí tabuliek pre Fast Cube?

Užívatelia s anglickými názvami nebudú vedieť robiť, lebo niekedy ani ja neviem čo znamenajú ;D

Teraz to ešte nepotrebujem riešiť, ale je to pre mňa zásadná informácia. Spôsob lokalizácie ma momentálne nezaujíma.
Win11 64b, Delphi 11.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 3183
  • Karma: 111
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Fast Cube 2 - lokalizácia názvov polí tabuliek
« Odpověď #1 kdy: 15-09-2016, 21:35:00 »
S FastCube jsem si jen hrál, ale pokud jsem si to dokázal přeložit co chceš a bude to podobné jak u FastReportu, tak nestačí jednotlivým Fieldům (fuj) nastavit DisplayLabel na lokalizovaný text?

Nebo jsem tě špatně pochopil.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6867
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11.1
Re:Fast Cube 2 - lokalizácia názvov polí tabuliek
« Odpověď #2 kdy: 15-09-2016, 21:49:46 »
Ja som sa ním ešte nehral. Len som si pozrel nejaké krátko demo.
Pochopil si to dobre. Len som akosi nenapísal, aj keď som na to myslel, že všetko spojené s DB (Connection, Transaction, DataSet-y) vytváram dynamicky. Takže aj toto budem robiť dynamicky. Hm, to by nemal byť veľký problém.
Citace
tak nestačí jednotlivým Fieldům (fuj) nastavit DisplayLabel na lokalizovaný text?
Predpokladám, že to postačí. Ale neviem to.

Nejakú zostavu vo FastReport som už urobil, ale toto som tam nepotreboval.
Win11 64b, Delphi 11.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Marek Weyda

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 262
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: Delphi 2007, 10.1 Berlin
Re: Fast Cube 2 - lokalizácia názvov polí tabuliek
« Odpověď #3 kdy: 16-09-2016, 08:29:07 »
Je možné nejakým spôsobom preložiť názvy polí tabuliek pre Fast Cube?

Stano, sice FastCube zatím nepoužíváme, ale plánujeme to, nicméně jde o produkt od stejné firmy, co dělá generátor sestav FastReport a ten používáme opravdu hodně a dosud tam šlo přeložit úplně všechno, ať už obyčejné texty nebo třeba položky menu a podobně. Český překlad tam také není ideální, některá políčka jsou přeložena špatně nebo vůbec, ale vše si můžeš přizpůsobit. Dokonce sestavy překládáme do angličtiny, němčiny a ruštiny podle přání zákazníků a zatím nebyl žádný problém s tím. Tak si myslím, že s FastCube to bude podobně. Ale 100 procentní záruku Ti nedám, protože FastCube jsme zatím pouze testovali, ale plánuje se jeho nasazení. Nicméně selským rozumem - když to ve FastReport jde, snad by to mnělo jít i ve FastCube. Ale napiš třeba na podporu firmy Fast Reports, jsou děsně ochotný a zatím mi odpověděli úplně - ale úplně - na vše, i na dost složité dotazy. Nebo tam napiš na jejich fórum. Tak zatím !

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6867
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11.1
Re:Fast Cube 2 - lokalizácia názvov polí tabuliek
« Odpověď #4 kdy: 16-09-2016, 10:43:45 »
Preklad samotného FastReport a FastCube nepotrebujem. Ako také sú preložené minimálne do češtiny. A to pre užívateľa stačí.

Citace
Ale napiš třeba na podporu firmy Fast Reports
Až na to príde čas. Najprv to vyskúšam.
Win11 64b, Delphi 11.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6867
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11.1
Re:Fast Cube 2 - lokalizácia názvov polí tabuliek
« Odpověď #5 kdy: 17-11-2022, 16:02:02 »
Začal som s ním pracovať. Už som napísal na fórum. Vyzerá to tak, že na zákazníkov serú. Nedá sa to nazvať ináč.
Ale našiel som toto. Predpokladám, že to viacerých osloví:
Citace
Najviac mätúcou časťou FastCube je vysvetlenie, že musia pretiahnuť polia do oblasti označenej „Presunúť polia merania sem“ a vysvetliť im, prečo sa ich polia merania potom nezobrazia. Nie je intuitívne, že zoznam opatrení počíta prírastky bez toho, aby bolo možné vidieť zoznam polí, ktoré už boli pridané. Existuje buď vlastnosť alebo nejaký spôsob, ako zmeniť mriežku/výrez tak, aby bol zoznam opatrení už súčasťou oblasti stĺpca, tj ako v kóde pretiahnem miery z oblasti filtra do oblasti stĺpca?
.
Vlastne si myslím, že som na to prišiel, ak má niekto záujem. Zdá sa, že toto by malo byť predvolené správanie, ale môžete pridať obsluhu udalosti takto:
// Pridajte obsluhu udalosti, aby sme mohli presunúť Miery do oblasti stĺpca, keď sa pridá pole. slice.OnAfterAddedSliceFieldToRegion := afterSliceFieldAddedToRegion;
.
a potom v tomto obslužnom nástroji udalosti môžete presunúť Miery do oblasti stĺpca (a potom odstrániť obsluhu párneho, aby sa to už neopakovalo):
.
 if (ARegionOfField = rf_CapFacts) then
 begin
 // Move measure fields to X Axis
 slice.AddFieldTo(sMeasuresFieldName, '', rf_CapXAx);
 // Remove event handler so that this doesn't happen again
 slice.OnAfterAddedSliceFieldToRegion := nil;
 end;
Win11 64b, Delphi 11.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6867
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11.1
Re:Fast Cube 2 - lokalizácia názvov polí tabuliek
« Odpověď #6 kdy: 17-11-2022, 18:10:48 »
Do uses si musíte pridať fcxcReg
A začalo mi vyhadzovať chybu  >:( >:( >:( 
[dcc32 Fatal Error] fcxChart.pas(24): F2613 Unit 'VCLTee.TeeProcs' not found.

« Poslední změna: 17-11-2022, 18:19:03 od Stanislav Hruška »
Win11 64b, Delphi 11.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6867
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11.1
Re:Fast Cube 2 - lokalizácia názvov polí tabuliek
« Odpověď #7 kdy: 19-11-2022, 22:14:38 »
Správne tam má byť fcxTypes. Ale to hľadanie.
Win11 64b, Delphi 11.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.