No, začal jsem hardware: pořídil jsem nějaký stařičký MacBook (MacBook 13 inch Aluminum Late 2008) bez disku a funkční klávesnice :-) Disk jsem tam dal normální, klávesnici na USB, nainstaloval MacOS, do druhého oddílu nějakou novější verzi. Delphi se s tím kamarádí, vytvořit novou testovací FMX aplikaci a spustit ji tam šlo hladce.
Protože mám ale stávající aplikace ve VCL a formulářů je v nich fakt hodně, váhám, jestli je násilnit pomocí CrossVCL, nebo převádět do FMX. CrossVCL jsem chvíli zkoušel ještě v nějaké starší verzi a moc dobře to nešlo - dle očekávání problémy s TMS komponentami, FastReportem... MDI formuláře asi taky nejsou to pravé
Na převod do FMX bych si koupil nějaký nástroj, ale tam mě zase odrazuje, že FMX se tváří ne zrovna dodělaně - na tlačítkách se mi nezobrazovaly ikonky (ActionManager + ImageList + Button; ani na Macu, ani ve Windows), hlavní menu bylo nějaké krkolomné, protože jsou tam na něj dvě komponenty, přičemž u jedné píší, že je pro Windows a u druhé, že pro ostatní, ale to je přesně stav, který nechci, abych pro každou platformu musel mít jinou komponentu.
Takže zatím pozastaveno, musím dodělat pár věcí a během ledna se k tomu vrátím.
Od zkušenějších tady občas zazní, že FMX by taky zatím spíš nepoužili...