Ja si nedovedu predstavit, ze bych bez toho dneska pracoval a to dokonce ani pri psani dokumentu ve Wordu. A nepamatuju se, kdy jsem se krome nejakych vetsich rekonstrukci kodu naposledy dival do error listu. A jestli me pamet nesali, tak uz to slusne fungovavalo v Eclipse pri praci v Jave a Pythonu a to uz je taky slusna radka let (skoro 10)...
V Delphi k tomu nevidim duvod. Pochopim to u jazyku kde neni napr. deklarace promennych v blocich a o to vic u tech co jsou case sensitive.
Error Insight (evil insight jak to nekdo pojmenoval) je dlouhodobe chybove (
neni schopen spolupracovat s kompilatory), a krome podtrhavani a seznamu "tady je chyba syntaxe nebo identifikator neznam;
chyb muze byt vic" nic dalsiho neumi.
Pritom by mohl umet neco uzitecneho. Napr. kdyz se rozhodnu nadeklarovat promennou nebo zavolat funkci jez neni soucasti modulu v uses klauzuli by mohl nabidnout mozna reseni. Stacilo by sestavit seznam "viditelnych" typu a funkci ze vsech modulu a misto tupeho tvrzeni "undeclared identifier" mohl alespon rict "tento typ, tato funkce existuje v techto modulech, chces si vybrat?". Code Insight takovy seznam poskladat umi. A ani refaktorovaci Find Unit tuhle "vymozenost" nenabizi.
Nasledujici kod napr. Error Insight neoznaci za chybu ani po buildu, takze by mi ten seznam i podtrhavani byl stejne na..:
var
X: TObject;
begin
X := 123;
end;
Na spravnost syntaxe mi staci Code Insight a Block Completion. Promenne si deklaruju jak by se melo pred pouzitim a na hledani v modulech mi staci "grep".