Autor Téma: FireBird 3 embedded  (Přečteno 2134 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4396
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
FireBird 3 embedded
« kdy: 03-10-2017, 11:57:35 »
Existuje vôbec? Nech hľadám ako hľadám tak to neviem to nájsť. Len pre FB 2.5
Chcem spustiť FB 3 na PC bez FB serveru. Ale moja snaha vedie k tomu, že to nie je možné :'(
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4396
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:FireBird 3 embedded
« Odpověď #1 kdy: 03-10-2017, 12:26:48 »
Dostávam oznam
Kód: [Vybrat]
[FireDAC][Phys][FB]Unable to complete network request to host "xnet://Global\FIREBIRD".
Mám v datamodule TFDPhysFBDriverLink a Embedded na True.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4396
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:FireBird 3 embedded
« Odpověď #2 kdy: 03-10-2017, 12:58:38 »
Už som narazil na informáciu, že embedded samostatne neexistuje. Teraz to je všetko v fbclient.dll. Žiaľ, tá informácia mi nič nevyriešila.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4396
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:FireBird 3 embedded
« Odpověď #3 kdy: 03-10-2017, 13:34:36 »
Nakoniec pomohli Rusi a skopírovanie
Kód: [Vybrat]
icudt30.dll
icuin30.dll
icuuc30.dll
A tie sú v FB2.5 embedded ;D
viď
http://www.sql.ru/forum/1082401/est-li-firebird-3-embedded-server

« Poslední změna: 03-10-2017, 13:50:52 od Stanislav Hruška »
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4396
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:FireBird 3 embedded
« Odpověď #4 kdy: 03-10-2017, 22:18:02 »
Excellent
Rated 1 time
Hm, tak na to som nenarazil. Ďakujem a preštudujem.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 754
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: 10.3
Re:FireBird 3 embedded
« Odpověď #5 kdy: 16-02-2018, 12:55:41 »
V té dokumentaci k FB 3.0.x mají dost bordel... Pro FB 3 Embedded opravdu je potřeba obyčejný fbcliendt.dll, ale musím toho zkopírovat víc.

Kromě složek "intl" a "udf" jsem potřeboval ještě složku "plugins" (možná by stačilo něco v ní, zejména engine12.dll, nevím) a fbclient.dll (nestačí, když už tam je jako gds32.dll), protože na fbclient.dll závisí engine12.dll.
Mám tam soubory:
msvcp100.dll
msvcr100.dll
icuuc52.dll
icuin52.dll
icudt52.dll
ib_util.dll
fbclient.dll
gds32.dll
firebird.conf
firebird.msg

Jinak aktuálně se peru s tím, že spojení přes embedded spadne, když se postupně snažím upravit jedno pole u +- 2 milionů záznamů (a to jsem to už rozdělil, že po každých 20.000 je commit), což je teda těžké zklamání :-(. Databáze je vždy těsně po obnově.

Offline Jirka

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 145
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: XE2
Re:FireBird 3 embedded
« Odpověď #6 kdy: 03-08-2019, 15:52:02 »
Ahoj
Je už na světě nejaké novější  řešení které soubory a nastaveni patří do embedded ?
 Zatím to jedu pokusně přes server ..

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 754
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: 10.3
Re:FireBird 3 embedded
« Odpověď #7 kdy: 03-08-2019, 15:54:28 »
Ahoj,

nehledal jsem, ale asi by šlo tam dát vše, co jsem psal minule, a pak zkusmo odmazávat :-)

K.