Autor Téma: Oprava favicon  (Přečteno 1539 krát)

Offline našinec

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 368
  • Karma: 5
Re:Oprava favicon
« Odpověď #15 kdy: 07-03-2018, 10:01:08 »
Vím, že kovářova kobyla chodí bosa, ale v tomto případě bych rád podpořil Delfina. Neprůhledný favicon opravdu není dobrá reklama pro tyto stránky a Ty, kteří s nimi mají něco společného.

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 862
  • Karma: 42
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Oprava favicon
« Odpověď #16 kdy: 13-03-2018, 14:54:19 »
Juu, nova ikona. Dekuju! :)
I'm a soldier, so don't panic!

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1952
  • Karma: 81
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Oprava favicon
« Odpověď #17 kdy: 13-03-2018, 15:05:22 »
Juu, nova ikona. Dekuju! :)

Ja ti děkuji za ni.

Ale to jsou sračky s faviconem a cache, to by clovek neveril.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1952
  • Karma: 81
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Oprava favicon
« Odpověď #18 kdy: 13-03-2018, 15:07:02 »
V pohode :) A co zmena grafiky? Jak se divam, delphi.cz ma "punkace" z 2009 (s ne moc cistym okrajem), zatimco forum toho novejsiho (zcela bez orezu okraju).

Jen pro zaznam, punkac z roku 2009 se shodoval se vznikem delphi.cz. Změněn taky.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 862
  • Karma: 42
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Oprava favicon
« Odpověď #19 kdy: 13-03-2018, 15:10:14 »
Ale to jsou sračky s faviconem a cache, to by clovek neveril.

Souvisi pad fora 2 dny nazpet s tim cache problemem? Vim ze pres noc tehdy koncilo forum na 502 Bad Gateway.
« Poslední změna: 13-03-2018, 15:16:50 od Delfin »
I'm a soldier, so don't panic!

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1952
  • Karma: 81
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Oprava favicon
« Odpověď #20 kdy: 13-03-2018, 15:44:14 »
Ale to jsou sračky s faviconem a cache, to by clovek neveril.

Souvisi pad fora 2 dny nazpet s tim cache problemem? Vim ze pres noc tehdy koncilo forum na 502 Bad Gateway.

Ne, myslel jsem cache prohlizece. Evidentne nektere prohlizece maji na reload favicon jine pravidla a nedarilo se mi vynutit refresh.


Embarcadero MVP - Czech republic

Offline našinec

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 368
  • Karma: 5
Re:Oprava favicon
« Odpověď #21 kdy: 13-03-2018, 16:34:53 »
 :o Kam se poděl smysl pro design?  ???

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2086
  • Karma: 108
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Oprava favicon
« Odpověď #22 kdy: 14-03-2018, 07:17:05 »
Ne, myslel jsem cache prohlizece. Evidentne nektere prohlizece maji na reload favicon jine pravidla a nedarilo se mi vynutit refresh.
Bohuzel nejen favicon. Tendence v prohlizecich v honbe za co nejrychlejsi odezvou je eliminovat HTTP traffic a misto GET -> 304 NOT MODIFIED kontrolovat cachovane soubory jen jmenem jeste pred GET a pokud se jmeno nelisi, tak pouzit lokalni.

To je na palici, protoze u nekterych browseru se to tyka .CSS, .JS, obrazku atd. takze musis do jmena souboru zakodovt verze+revize a pak budes bez problemu, jinak je to vlezt do historie a vynulovat cachovane soubory.

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 862
  • Karma: 42
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Oprava favicon
« Odpověď #23 kdy: 14-03-2018, 07:34:11 »
:o Kam se poděl smysl pro design?  ???

A kdyby se to logo trochu "odsadilo"? Obrazek 64×64px s transparentni mezerou:





Nebo 64×64px s transparentni mezerou a tenkym bilym okrajem (je tenci nez okraj stranky). Muj favorit :):





Se sirsim bilym okrajem uz mi to prijde divne (mozna ten posledni pixel okraje zkusit polopruhledny):





Jinak muzu dodat na prani jine - staci rict ;) P.S. me se samozrejme kvuli cache zobrazuje jeste ten obrazek puvodni.
« Poslední změna: 14-03-2018, 08:04:45 od Delfin »
I'm a soldier, so don't panic!

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1952
  • Karma: 81
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Oprava favicon
« Odpověď #24 kdy: 14-03-2018, 08:40:33 »
Jo souhlasím s favoritem. Pokud tam přidáš okraj budu rád.

Je sranda ze vetsinou CTRL+F5 (coz by mel byt absolutní reload - narozdíl od F5) zafunguje na reload všeho snad vždy. Třeba ale u té favicon jsem musel otevřít přímo obrázek přes URL a dát CTRL+F5. Verzovani resources znam, ale nechci moc šahat do šablon, protože je to spíše hack - přes konfiguraci fora to moc nefungovalo, tak jsem jen změnil obsah obrázku.

každopádně děkuji všem za připomínky a spolupráci


Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 862
  • Karma: 42
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Oprava favicon
« Odpověď #25 kdy: 14-03-2018, 08:47:17 »
Excellent
Rated 1 time
Jo souhlasím s favoritem. Pokud tam přidáš okraj budu rád.

Mas na mysli vic odsadit ten transparentni okraj? Ted jsou u "favorita" 2 transparentni pixely okolo, 3. je polopruhledny. Kdybych pridal vic, logo by se zmensilo. Muzu ho vsak jen posunout. Pokud ano, smerem dolu? S posunem dolu o ty 2 transparentni pixely by hlavicka vypadala takto:



A posunuty obrazek:



P.S. dik za tip na CTRL+F5. U Chromeho pomohl.
« Poslední změna: 14-03-2018, 09:00:52 od Delfin »
I'm a soldier, so don't panic!

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1952
  • Karma: 81
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Oprava favicon
« Odpověď #26 kdy: 14-03-2018, 09:27:43 »
Excellent
Rated 2 times

A posunuty obrazek:



Nasazeno. Dík. Podle mne moc dobré.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 862
  • Karma: 42
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Oprava favicon
« Odpověď #27 kdy: 14-03-2018, 09:50:10 »
Nasazeno. Dík. Podle mne moc dobré.

Neni zac! ;) S tim posunem to vypada o neco lip nez puvodni varianta.
I'm a soldier, so don't panic!

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2086
  • Karma: 108
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Oprava favicon
« Odpověď #28 kdy: 14-03-2018, 09:57:27 »
Je sranda ze vetsinou CTRL+F5
Prave, ze vetsinou  >:(, ale kdyz si ten browser umane, ze nebude refreshovat, tak pomuze jedine smazat mu cache. Narazil jsem na divne stavy, treba pri editovani .CSS: po jeho save a prepnuti do okna browseru se zmena promitla, kdyz jsem udelal reload, tak se vratil puvodni .CSS  a browser uz na naslednou dalsi zmenu .CSS nereagoval az po vynulovani cache.

A snad nejhorsi zkusenost mam s knihovnama: tam to taky nekdy funguje a nekdy ne a nepodarilo se mi prijit na to proc, takze jsem vymek' a udelal to, co se doporucuje: do cesty jsem zahrnul cislo verze, napr.
Kód: Text [Vybrat]
  1. <link rel="stylesheet" type="text/css" href="~/3rd/DataTables/@(themeName)/@(dataTablesVersion)/css/jquery.dataTables.css">
  2. <script type="text/javascript" charset="utf8" src="~/3rd/DataTables/@(themeName)/@(dataTablesVersion)/js/jquery.dataTables.js"></script>
  3.  

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 862
  • Karma: 42
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Oprava favicon
« Odpověď #29 kdy: 14-03-2018, 10:04:43 »
Je sranda ze vetsinou CTRL+F5
Prave, ze vetsinou  >:(, ale kdyz si ten browser umane, ze nebude refreshovat, tak pomuze jedine smazat mu cache. Narazil jsem na divne stavy, treba pri editovani .CSS: po jeho save a prepnuti do okna browseru se zmena promitla, kdyz jsem udelal reload, tak se vratil puvodni .CSS  a browser uz na naslednou dalsi zmenu .CSS nereagoval az po vynulovani cache.

A snad nejhorsi zkusenost mam s knihovnama: tam to taky nekdy funguje a nekdy ne a nepodarilo se mi prijit na to proc, takze jsem vymek' a udelal to, co se doporucuje: do cesty jsem zahrnul cislo verze, napr.
Kód: Text [Vybrat]
  1. <link rel="stylesheet" type="text/css" href="~/3rd/DataTables/@(themeName)/@(dataTablesVersion)/css/jquery.dataTables.css">
  2. <script type="text/javascript" charset="utf8" src="~/3rd/DataTables/@(themeName)/@(dataTablesVersion)/js/jquery.dataTables.js"></script>
  3.  

Neco taky muze zustat viset nacachovane na CDN, kde Ti ani vymazani cache nepomuze. Jinak, u Chromeho je zvlastni ze CTRL+R mi novy obrazek nenacetl, zatimco CTRL+F5 ano. Byt maji oficialne uvedeno "Reload the current page, ignoring cached content - Shift + F5 or Ctrl + Shift + r". Google, no.

P.S. vim, ze Chromeho nepouzivas (ja zas nemam rad lisky, a krome ohniveho DACu ani nic horlaveho) :)
I'm a soldier, so don't panic!

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: