Autor Téma: Oprava favicon  (Přečteno 3258 krát)

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2297
  • Karma: 123
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Oprava favicon
« Odpověď #30 kdy: 14-03-2018, 10:59:44 »
Neco taky muze zustat viset nacachovane na CDN, kde Ti ani vymazani cache nepomuze. Jinak, u Chromeho je zvlastni ze CTRL+R mi novy obrazek nenacetl, zatimco CTRL+F5 ano. Byt maji oficialne uvedeno "Reload the current page, ignoring cached content - Shift + F5 or Ctrl + Shift + r". Google, no.
Ja to vetsinou zkousim tak, ze si pomoci F12 otevru developer's panel, prepnu na network, dam nejaky reload a divam se na HTTP traffic. A je pravda, ze ve vetsine pripadu to Ctrl+F5 smaze cache a pak jsou vsude GET -> 200 ev. u axaju POST -> 200. Ale treba ve FF jsem videl i pri Ctrl+F5 304 NOT MODIFIED. Ovsem co jsem rucne nikdy nedelal, abych sestavil seznam vseho, o co si ma browser pres HTTP rict a konfrontoval to s tim, o co si opravdu rekl, coz by byl asi jediny spravny postup, jak to overovat.

Citace
P.S. vim, ze Chromeho nepouzivas (ja zas nemam rad lisky, a krome ohniveho DACu ani nic horlaveho) :)
To nevim, jak jsi na to prisel  :o

Na "kancelarskou" praci (googlovani, diskusni fora apod.) pouzivam FireFox a na postu Thunderbird (pouzivaval jsem Operu, nez oddelilal email od browseru - ta byla prvni, kdo prisel s agresivnim ctenim obsahu webu)

Na vyvoj pouzivam primarne Chrome, protoze se mi v nem nejlepe dela.

Ale delame aplikace pro bankovnictvi, kde maji treba vsude jeste MSIE ev. Edge, takze se nase aplikace snazime udelat tak, aby bezely s hlavnimi browsery. Nejhorsi jsou browsery MS. Kdysi jsem udrzoval jeste Operu, ale na tu jsem zanevrel, protoze nestihala vyvoj browseru a hlavne: kdyz oddelili email do samostatneho programu, tak se mi do nej zaboha nepovedlo reimportovat stovky tisic emajlu  >:( Takze od te doby ma u me Opera UPP  (Uplne po p*ci)

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1285
  • Karma: 56
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Oprava favicon
« Odpověď #31 kdy: 14-03-2018, 11:03:49 »
To nevim, jak jsi na to prisel  :o

Dedukce z tohoto prispevku ;):

A protoze forum HTTPS neumi, prohlizec (minimalne Chrome) takovy zdroj odmitne stahnout, coz vede k tomu ze strance chybi ikona. Melo by tam byt:
Zkousel jsem to s nejnovejsi "Liskou" (s plavym prelivem na ocase), MS Edge a starickou Operou (jeste kdyz byl web+email v jednom) a tam vsude je ikona videt.
I'm a soldier, so don't panic! I know the underground! I like WTFPL license! No more Google, go duck, go!

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2297
  • Karma: 123
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Oprava favicon
« Odpověď #32 kdy: 14-03-2018, 11:13:41 »
Dedukce z tohoto prispevku ;):
Ten Chrome uz jsem nezkousel, kdyz jsi to udelal ty  :)

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1285
  • Karma: 56
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Oprava favicon
« Odpověď #33 kdy: 14-03-2018, 11:34:47 »
Dedukce z tohoto prispevku ;):
Ten Chrome uz jsem nezkousel, kdyz jsi to udelal ty  :)

A tak, uz chapu :)

I'm a soldier, so don't panic! I know the underground! I like WTFPL license! No more Google, go duck, go!

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 507
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: 10.2
Re:Oprava favicon
« Odpověď #34 kdy: 15-03-2018, 10:00:19 »
Když už jste se ponořili do úprav webu - při přistupu přes https a rozkliknutí tématu mi Firefox nahoře většinou ukazuje, že část obsahu byla přenesena nešifrovaným kanálem. Letmo jsem se díval do zdrojáku, http jsem našel u avatarů: <img class="avatar" src="http://img2.wikia.nocookie.net .....

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1285
  • Karma: 56
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Oprava favicon
« Odpověď #35 kdy: 15-03-2018, 10:03:25 »
Když už jste se ponořili do úprav webu - při přistupu přes https a rozkliknutí tématu mi Firefox nahoře většinou ukazuje, že část obsahu byla přenesena nešifrovaným kanálem. Letmo jsem se díval do zdrojáku, http jsem našel u avatarů: <img class="avatar" src="http://img2.wikia.nocookie.net .....

Porid si jine zviratko :) Muj delfin si hovi na HTTPS primo na foru:

https://forum.delphi.cz/index.php?action=dlattach;attach=792;type=avatar
I'm a soldier, so don't panic! I know the underground! I like WTFPL license! No more Google, go duck, go!

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 507
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: 10.2
Re:Oprava favicon
« Odpověď #36 kdy: 15-03-2018, 10:05:02 »
Hm, to mě nenapadlo, že jsem to nějak rozvrtal sám :-) Jdu se podívat, jak a kam rysa přestěhovat.

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 507
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: 10.2
Re:Oprava favicon
« Odpověď #37 kdy: 15-03-2018, 10:08:29 »
Tak rys je v tom, řekl bych, nevinně :-)

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1285
  • Karma: 56
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Oprava favicon
« Odpověď #38 kdy: 15-03-2018, 10:11:04 »
Nepouzivas "Vlastni avatar na URL"? Me zviratko je uploadovane sem... :P :)

I'm a soldier, so don't panic! I know the underground! I like WTFPL license! No more Google, go duck, go!

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 507
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: 10.2
Re:Oprava favicon
« Odpověď #39 kdy: 15-03-2018, 10:13:40 »
Ne ne, používám Nahrát vlastní avatar. Ale ono tím pádem asi stačí, aby jeden člověk z celého vlákna měl avatar na vlastním url bez https, a prohlížeč už bude mít námitky.  Při psaní příspěvku si prohlížeč nestěžuje, tam cizí avatary vidět nejsou.

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1285
  • Karma: 56
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Oprava favicon
« Odpověď #40 kdy: 15-03-2018, 10:16:23 »
Ne ne, používám Nahrát vlastní avatar. Ale ono tím pádem asi stačí, aby jeden člověk z celého vlákna měl avatar na vlastním url bez https, a prohlížeč už bude mít námitky.  Při psaní příspěvku si prohlížeč nestěžuje, tam cizí avatary vidět nejsou.

Chapu, jenze Tve zviratko je kdesi na img2.wikia.nocookie.net. To nezni moc jako lokalni storage...
I'm a soldier, so don't panic! I know the underground! I like WTFPL license! No more Google, go duck, go!

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 507
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: 10.2
Re:Oprava favicon
« Odpověď #41 kdy: 15-03-2018, 10:17:25 »
Chapu, jenze Tve zviratko je kdesi na img2.wikia.nocookie.net. To nezni moc jako lokalni storage...

To je nějaké cizí, moje je na https://forum.delphi.cz/index.php?action=dlattach;attach=984;type=avatar

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1285
  • Karma: 56
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Oprava favicon
« Odpověď #42 kdy: 15-03-2018, 10:24:51 »
Chapu, jenze Tve zviratko je kdesi na img2.wikia.nocookie.net. To nezni moc jako lokalni storage...

To je nějaké cizí, moje je na https://forum.delphi.cz/index.php?action=dlattach;attach=984;type=avatar

Jo takhle. Hm, to bude tou volbou "Vlastni avatar na URL". Obrazek se pri ni taha primo z URL kterou zadas v profilu. No a pokud napr. domene takove URL vyprsi certifikat, bude prohlizec kricet. Snad se to da i zakazat:

Viz. Externally stored avatars, bod Membergroups allowed to upload an avatar to the server.
« Poslední změna: 15-03-2018, 10:40:58 od Delfin »
I'm a soldier, so don't panic! I know the underground! I like WTFPL license! No more Google, go duck, go!

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2297
  • Karma: 123
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Oprava favicon
« Odpověď #43 kdy: 15-03-2018, 10:38:37 »
Jo takhle. Hm, to bude tou volbou "Vlastni avatar na URL". Obrazek se pri ni taha primo z URL kterou zadas v profilu. No a pokud napr. domene takove URL vyprsi certifikat, bude prohlizec kricet.
To nebude avatarem: nech si zobrazit zdrojovy kod stranky a vyhledej protocol http: a nejvic je toho ve footeru v odkazu na delphi.cz & spol.

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1285
  • Karma: 56
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Oprava favicon
« Odpověď #44 kdy: 15-03-2018, 10:42:38 »
Jo takhle. Hm, to bude tou volbou "Vlastni avatar na URL". Obrazek se pri ni taha primo z URL kterou zadas v profilu. No a pokud napr. domene takove URL vyprsi certifikat, bude prohlizec kricet.
To nebude avatarem: nech si zobrazit zdrojovy kod stranky a vyhledej protocol http: a nejvic je toho ve footeru v odkazu na delphi.cz & spol.

Zminovany fragment HTML kodu:

Kód: HTML [Vybrat]
  1. <img class="avatar" src="http://img2.wikia.nocookie.net

je avatar ;) A jedna moznost jak si web zaprasit podobnymi chybami je povolit uzivatelum externi URL. Byl bych pro jejich omezeni. Viz predchozi prispevek. SMF nejspis nabizi definici skupin uzivatelu kteri mohou externi URL pro avatary pouzivat.
« Poslední změna: 15-03-2018, 10:47:20 od Delfin »
I'm a soldier, so don't panic! I know the underground! I like WTFPL license! No more Google, go duck, go!

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Datový typ v Delphi, který má True a False: