Autor Téma: usporiadanie vytvaranych butons  (Přečteno 2381 krát)

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 484
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občas 10.2.3 comunity
usporiadanie vytvaranych butons
« kdy: 19-11-2017, 11:28:51 »
za behu vytváram butons na panel v poradi 1-8 ale na panel mi ich zoradi 1,8,7,6,5,4,3,2
align davam alTop
« Poslední změna: 19-11-2017, 11:31:21 od František »

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 746
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: 10.3
Re:usporiadanie vytvaranych butons
« Odpověď #1 kdy: 19-11-2017, 11:35:09 »
Já bych na to Align nespoléhal... Když už, tak ručně nastavit Top.
Pokud se změní dpi monitoru, nebo uživatel přetáhne okno na monitor s jiným dpi, tak se prvky zarovnané jen pomocí Align s oblibou zpřehází.

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 484
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občas 10.2.3 comunity
Re:usporiadanie vytvaranych butons
« Odpověď #2 kdy: 20-11-2017, 09:08:26 »
ďakujem za rady, ktoré ma doviedli k odhaleniu mojej chyby
Kód: Delphi [Vybrat]
  1.  //  Top :=  tag * height; - pozabudol som ze som v FMX
  2. Position.y := tag * height; // v tagu mám index buttonu
  3. Position.x := 0;
  4. Align := TAlignLayout.Top;
takto to funguje


Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4341
  • Karma: 38
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:usporiadanie vytvaranych butons
« Odpověď #3 kdy: 20-11-2017, 09:25:42 »
Nič proti tomu, ale
Citace
Já bych na to Align nespoléhal... Když už, tak ručně nastavit Top.
Ja s ním plne súhlasím. Tiež som s tým mal problém. A to pracujem len s jedným monitorom. Nie je problém tam dohodiť medzeru.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.