Autor Téma: FireMonkey - použitelnost  (Přečteno 1615 krát)

Online Ondřej Pokorný

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 762
  • Karma: 52
    • Verze Delphi: Primárně Lazarus, jinak D7 až aktuální
    • Kluug.net
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #15 kdy: 12-01-2018, 15:46:23 »
Excellent
Rated 1 time
Zkoušel jsem i přes custom styl editaci a i podle mého kamaráda, který s FMX dělá denně už několik let to jednoduše nejde.

 :o
Embarcadero Technology Partner, juj. Člen Lazarus týmu, oj.

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: 35
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #16 kdy: 12-01-2018, 15:47:46 »
Zkoušel jsem i přes custom styl editaci a i podle mého kamaráda, který s FMX dělá denně už několik let to jednoduše nejde.

 :o

 ;D
I'm a soldier, so don't panic!

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1936
  • Karma: 79
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #17 kdy: 12-01-2018, 16:15:56 »
Zkoušel jsem i přes custom styl editaci a i podle mého kamaráda, který s FMX dělá denně už několik let to jednoduše nejde.

 :o

Ach jo, tím jsem chtěl říct, že udělat styl, který má autosize text a podle neho alignout ikonu. Custom styl je celkem zalezitosti dvou kliku mysi, elementy (v tomto pripade background, image a text) se daji ruzne zarovnavat asi 20 zpusoby, ale to s tim autosize textem je zakopany pes. Resp. jde udelat klikanim, ze se asociuje image s tim textem, da se image align left a posune se margin o minus sirka ikony, ale nezda se mi ze by to fungovalo vzdy.

Samozrejme si to muzes kreslit sam - mne jde o to pres UI.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Andy

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 53
  • Karma: 0
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #18 kdy: 01-03-2018, 12:49:30 »
Jatlacitka s ikonou resim tak ze vezmu button(obycejny), dam do nej image a label a ty si zarovnam dle potreby,
nekdo sice muze rict ze to je velka prasarna ale pokud jde ovzhled tak je to super vec :-)

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 398
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: 10.2
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #19 kdy: 02-03-2018, 00:17:40 »
Jatlacitka s ikonou resim tak ze vezmu button(obycejny), dam do nej image a label a ty si zarovnam dle potreby,
nekdo sice muze rict ze to je velka prasarna ale pokud jde ovzhled tak je to super vec :-)

Jenže jakmile má aplikace umožnit za běhu přepnout jazyk, tak tohle ruční zarovnání asi moc nefunguje, ne?

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Datový typ v Delphi, který má True a False: