Autor Téma: FireMonkey - použitelnost  (Přečteno 1612 krát)

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 398
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: 10.2
FireMonkey - použitelnost
« kdy: 04-12-2017, 10:08:03 »
Dobrý den,

rád bych se zeptal - je podle vás FireMonkey v Delphi 10.2 opravdu použitelné pro vypuštění aplikace mezi zákazníky, nebo to ještě není ono? V aplikaci na dost místech mám tlačítka s ikonkou - jenže FMX tButton v designtime sice ikonku ukáže, v runtime ale ne (mám Enable Runtime Themes)... A co jsem tak viděl návody, že je nutné dávat tImage na tButton, aby se z toho uplácalo tlačítko s ikonkou... které pochopitelně tu ikonku bude mít maximálně tak vlevo a ne vycentrovanou spolu s textem... tak mi to přijde takové nějaké nedotažené :-(

K.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1935
  • Karma: 78
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #1 kdy: 04-12-2017, 10:57:45 »
Dobrý den,

rád bych se zeptal - je podle vás FireMonkey v Delphi 10.2 opravdu použitelné pro vypuštění aplikace mezi zákazníky, nebo to ještě není ono? V aplikaci na dost místech mám tlačítka s ikonkou - jenže FMX tButton v designtime sice ikonku ukáže, v runtime ale ne (mám Enable Runtime Themes)... A co jsem tak viděl návody, že je nutné dávat tImage na tButton, aby se z toho uplácalo tlačítko s ikonkou... které pochopitelně tu ikonku bude mít maximálně tak vlevo a ne vycentrovanou spolu s textem... tak mi to přijde takové nějaké nedotažené :-(

K.



FMX Button má ImageList a ImageIndex.

Hodně lidí aplikace s FMX prodává.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 398
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: 10.2
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #2 kdy: 04-12-2017, 10:59:08 »
FMX Button má ImageList a ImageIndex.
Hodně lidí aplikace s FMX prodává.

No má, taky to mám nastaveno, v designtime zobrazí, ale v runtime nezobrazí...

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1935
  • Karma: 78
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #3 kdy: 04-12-2017, 11:41:44 »
FMX Button má ImageList a ImageIndex.
Hodně lidí aplikace s FMX prodává.

No má, taky to mám nastaveno, v designtime zobrazí, ale v runtime nezobrazí...

Ja jen, že jsi tam něco psal o tImage.

Cílová platforma?
Verze Tokia? Tj. 10.2.0 nebo 10.2.1?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 398
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: 10.2
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #4 kdy: 04-12-2017, 11:44:00 »
tImage - to byly nějaké asi starší návody, co jsem našel, když jsem hledal, proč se ikonka nezobrazuje (jestli jsem vyrozuměl správně, FireMonkey zpočátku neumělo tImageList).

Tokyo 10.2.1. Testováno na Windows 32 bit a Mac OS.

Zkusím když tak pro jistotu ještě jeden zbrusu nový projekt, tenhle testovací mám ještě z dřívějška.

Offline jumpdo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 20
  • Karma: 1
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #5 kdy: 12-01-2018, 10:01:01 »
co to tu melete :-)

použij speedbutton a ikonku si hoď kam chceš..........

jo a co jsem zjistil  tak na 10.2 se raději zatím vyprdni  a dělěj v Berlin pokud chceš dělat pro i pro androida

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 398
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: 10.2
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #6 kdy: 12-01-2018, 10:27:18 »
použij speedbutton a ikonku si hoď kam chceš..........

Má to být tlačítko, které umí být Focused, a ikonku chci mít "kousek před textem", aniž bych se musel trápit tím, jaký text na tlačítku zrovna je.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1935
  • Karma: 78
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #7 kdy: 12-01-2018, 10:38:09 »
Má to být tlačítko, které umí být Focused, a ikonku chci mít "kousek před textem", aniž bych se musel trápit tím, jaký text na tlačítku zrovna je.

Ted jsem to zkousel, viz priloha. Podle toho co chces, jsem ukazal dve moznosti.
Co mas za problem?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 398
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: 10.2
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #8 kdy: 12-01-2018, 10:46:52 »
Ted jsem to zkousel, viz priloha. Podle toho co chces, jsem ukazal dve moznosti.
Co mas za problem?

Rád bych, aby se ten obrázek zobrazoval kousek před textem - akorát předem nevím, jak dlouhý ten text bude.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1935
  • Karma: 78
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #9 kdy: 12-01-2018, 12:32:51 »
Zkoušel jsem i přes custom styl editaci a i podle mého kamaráda, který s FMX dělá denně už několik let to jednoduše nejde.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 398
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: 10.2
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #10 kdy: 12-01-2018, 12:35:30 »
Zkoušel jsem i přes custom styl editaci a i podle mého kamaráda, který s FMX dělá denně už několik let to jednoduše nejde.

... což je škoda, protože kvůli německým nebo maďarským překladům musím často dělat tlačítka poměrně velká, ale pak ta opuštěná ikonka vlevo zase vypadá docela divně.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1935
  • Karma: 78
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #11 kdy: 12-01-2018, 12:41:39 »
Zkoušel jsem i přes custom styl editaci a i podle mého kamaráda, který s FMX dělá denně už několik let to jednoduše nejde.

... což je škoda, protože kvůli německým nebo maďarským překladům musím často dělat tlačítka poměrně velká, ale pak ta opuštěná ikonka vlevo zase vypadá docela divně.

Kolega říkal, že se z toho dá vylhat tak, že dáš ikonu a pod ni text :-)
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: 35
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #12 kdy: 12-01-2018, 12:51:50 »
Zkoušel jsem i přes custom styl editaci a i podle mého kamaráda, který s FMX dělá denně už několik let to jednoduše nejde.

... což je škoda, protože kvůli německým nebo maďarským překladům musím často dělat tlačítka poměrně velká, ale pak ta opuštěná ikonka vlevo zase vypadá docela divně.

Alespon ted tusis jake starosti musi mit editori madarskych novin. Vejit se do 2kg na vytisk bude urcite slozite ;D
I'm a soldier, so don't panic!

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 398
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: 10.2
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #13 kdy: 12-01-2018, 12:54:07 »
Alespon ted tusis jake starosti musi mit editori madarskych novin. Vejit se do 2kg na vytisk bude urcite slozite ;D

Jiří Vimr a Karel Černoch: maďarština.
To byla ideální průprava :-)

Offline Miroslav Baláž

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 223
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #14 kdy: 12-01-2018, 14:22:44 »
Excellent
Rated 1 time
Existujú nejaké štatistiky použitia?
Delhi VCL   vs.   FireMonkey
Aspoň aká taká predstava?
  Programátori.
  Predaje.
  Spokojnosť.
  .. či nebodaj Tiobe kritériá :)

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: