Autor Téma: Zvládnem to a ktorá DB?  (Přečteno 3053 krát)

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 386
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: 10.2
Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Odpověď #45 kdy: 13-01-2018, 11:47:00 »
Jasně že zvládneš :-) Akorát si myslím, že těch kdysi zmiňovaných 150 EUR Ti moc nepokryje vývojem strávený čas.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3212
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Odpověď #46 kdy: 13-01-2018, 11:49:55 »
Tá cena nie je definitívna. To sa v prípade potreby bude o tom jednať.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 386
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: 10.2
Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Odpověď #47 kdy: 13-01-2018, 11:54:27 »
  • automatickej tlači
  • automatickej aktualizácii na všetkých strojoch
Preto si na to akosi netrúfam.

Tisk - na serveru by k tomu mohla běžet nějaká služba, která když se doví o tom, že je nová objednávka, pošle ji na tiskárnu. Nebo by mobilní zařízení mohla poslat tisk přímo na síťově připojenou tiskárnu.

Aktualizace volného jídla - třeba stačí, když se to mobilní zařízení zeptá serveru, ne? Stejně to asi bude běhat na nějaké lokální wifině, takže ten dotaz bude odbaven rychle...


Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3212
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Odpověď #48 kdy: 13-01-2018, 12:17:42 »
Citace
Aktualizace volného jídla - třeba stačí, když se to mobilní zařízení zeptá serveru, ne? Stejně to asi bude běhat na nějaké lokální wifině, takže ten dotaz bude odbaven rychle...
Dá sa to aj opačne? Server po prijatí objednávky pošle aktualizované údaje všetkým (ostatným) klientom.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2047
  • Karma: 103
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Odpověď #49 kdy: 13-01-2018, 12:47:15 »
Citace
Aktualizace volného jídla - třeba stačí, když se to mobilní zařízení zeptá serveru, ne? Stejně to asi bude běhat na nějaké lokální wifině, takže ten dotaz bude odbaven rychle...
Dá sa to aj opačne? Server po prijatí objednávky pošle aktualizované údaje všetkým (ostatným) klientom.
Obecne ano, ale zalezi, co to bude presne za server a komunikacni protokol, ale jednoduzsi bude ten polling

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3212
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Odpověď #50 kdy: 13-01-2018, 12:49:34 »
Nič nie je určené okrem OS Windows.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 742
  • Karma: 32
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Odpověď #51 kdy: 13-01-2018, 15:30:06 »
Pouzil bych WebSocket 8)
I'm a soldier, so don't panic!

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3212
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Odpověď #52 kdy: 13-01-2018, 16:26:48 »
Hm, a to budem musieť použiť web prehliadač či web aplikáciu? Podľa jednej zmienky mi vychádza, že nemusím.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Ján Masaryk

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 69
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: 2010
Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Odpověď #53 kdy: 13-01-2018, 16:58:19 »
Nie, nemusíš použiť webbrowser

http://forum.delphi.cz/index.php/topic,15755.msg96516.html#msg96516

...na SZ ti odpoviem neskôr, teraz nestíham
« Poslední změna: 13-01-2018, 17:05:45 od Ján Masaryk »

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 742
  • Karma: 32
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Odpověď #54 kdy: 13-01-2018, 17:06:10 »
Hm, a to budem musieť použiť web prehliadač či web aplikáciu? Podľa jednej zmienky mi vychádza, že nemusím.

Nemusis. Ale muzes, coz je na WebSocket protokolu jedna z vyhod.
I'm a soldier, so don't panic!

Offline Ján Masaryk

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 69
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: 2010
Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Odpověď #55 kdy: 13-01-2018, 17:11:27 »
... áno je - môžeš použiť tzv. hybridnú komunikáciu medzi Webbrowserom - php, python, java...   a aplikáciou v Delphi, C++ atď...
« Poslední změna: 13-01-2018, 17:24:01 od Ján Masaryk »

Offline Miroslav Baláž

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 197
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Odpověď #56 kdy: 14-01-2018, 14:50:32 »
Pouzil bych WebSocket 8)
Funkčné demo Synopse / WebSockets (server aj klient)
Zdroj: mORMot and Open Source friends
V rámci odporučenej inštalácie (x:\Dev)
D:\Dev\Lib\SQLite3\Samples\31 - WebSockets\
https://github.com/synopse/mORMot/archive/
master.zip, alebo mORMotNightlyBuild.zip

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3212
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Odpověď #57 kdy: 14-01-2018, 15:11:07 »
Ďakujem za všetky reakcie. Teraz nepotrebujem podrobnosti. Len smer, ktorým by som sa mal vybrať. Ten už bol naznačený. Nič o tých veciach neviem, takže si musím niečo naštudovať. Skúsim niečo urobiť a prípadne budem zakladať nové témy. Chcem ísť cestou najmenšieho odporu. Až zvládnem základ, môžem rozmýšľať nad komplexnejším riešením. Tu už je toho dosť.
Za základ považujem:
  • zvládnuť komunikáciu pomocou WIFI
  • čo najjednoduchšie sa pripojiť k DB. Bude to FireBird
  • Načítať údaj a zobraziť ho pomocou ShowMessage
  • Zmeniť či pridať údaj do DB
  • ak to bude nutné pre riešenie, tak zvládnuť server
Až potom budem malý frajer a môžeme sa baviť o tom, že to zvládnem a ísť do toho.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 742
  • Karma: 32
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Odpověď #58 kdy: 14-01-2018, 15:41:38 »
  • zvládnuť komunikáciu pomocou WIFI

To mas jedno. I kdybys datove packety vozil lodi. Ve vysledku budes implementovat komunikaci pres TCP socket (alespon v to pevne doufam) ;) Jak primo s RDBMS, tak vlastnim serverem. Pro vlastni server si muzes vytvorit vlastni protokol nebo vyuzit existujici (a pro tuto moznost bych podle posledniho soupisu pozadavku preferoval WebSocket).
« Poslední změna: 14-01-2018, 15:44:57 od Delfin »
I'm a soldier, so don't panic!

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3212
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Odpověď #59 kdy: 14-01-2018, 16:07:46 »
Predsa len jedna totálne laická otázka. Kvôli čomu budem potrebovať server? Predpokladám, že má zaistiť komunikáciu medzi mojimi programami na klientovi a serveri.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Datový typ v Delphi, který má True a False: