Autor Téma: Delphi 10.2.2  (Přečteno 2776 krát)

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1915
  • Karma: 78
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Delphi 10.2.2
« kdy: 13-12-2017, 08:20:02 »
Excellent
Rated 1 time
Vyšel update http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/Tokyo/en/10.2_Tokyo_-_Release_2, než se dostanu k tomu napsat něco na delphi.cz, tak jen

- black IDE
- nové ala "Windows 10" komponenty, které ale běží i na Windows 7
- iPhone X
a další
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Miroslav Baláž

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 197
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #1 kdy: 13-12-2017, 10:53:17 »
Ak mam spolu s predchadzajucou verziou ( D 10.2.1 Pro) dokupeny FireDAC, tak ten je v ramci update tiez novy? Mam zaplateny aj rocny .. (poplatok, ci ako sa to vola)
Dakujem.
Miro

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3212
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #2 kdy: 13-12-2017, 11:05:38 »
Asi máš na mysli Adon FireDAC na prevádzkovanie sieťových verzií. Ten sa bez ročného update kúpiť nedá. Ten Adon len odomyká uzamknuté funkcie. FireDAC je súčasťou Delphi. Nedá sa samostatne kúpiť. Ani jeho update!!! Takže áno, bude nový ak na ňom niečo urobia.
Ja som si ten Adon kúpil, ale žiaden update som nezískal, lebo Delphi som už nekupoval ani som nemal naň predplatné. Ale slúži ku cti firmy, že to zohľadnili a dali mi zľavu.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Miroslav Baláž

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 197
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #3 kdy: 13-12-2017, 11:16:40 »
Takže vlastne získam D 10.2.2 a tým, že mám dokúpený FireDAC, tak sa mi v ňom odomkne. Tak to je fajn. Delphi pri štarte hlási Professional C/S Registered.
C/S tam tuším pribudlo odkedy mám ten addOn.
A je to aj v predošlých inštalovaných verziách.
Dík.

Online vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 382
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: 10.2
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #4 kdy: 13-12-2017, 12:03:48 »
Máte někdo nějak zautomatizovanou instalaci komponent? To je aspoň pro mne největší otrava spojená s upgrade Delphi... Každý balíček otevřít, zkompilovat pro 32bit, zkompilovat pro 64bit, zkompilovat a instalovat designtime... Ale je možné, že to jen dělám zbytečně blbě a zdlouhavě :)

Offline Miroslav Baláž

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 197
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #5 kdy: 13-12-2017, 12:22:18 »
Tiež by mi to pomohlo. Mám inštalované Tokyo 2.1,
ale gro robím aj tak v Berlin, lebo nemám čas na prispôsobovanie.. Nielen balíčky, ale celé prostredie.
Tokyo 2.2 zatiaľ radšej ani nedám.. Až by bolo nevyhnutné.
Nebyť mohutnej zľavy na Tokyo (tuším trvala len 1 deň) a potreby FireDAC, mal by som len Berlin.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1915
  • Karma: 78
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #6 kdy: 13-12-2017, 12:49:12 »
Tiež by mi to pomohlo. Mám inštalované Tokyo 2.1,
ale gro robím aj tak v Berlin, lebo nemám čas na prispôsobovanie.. Nielen balíčky, ale celé prostredie.
Tokyo 2.2 zatiaľ radšej ani nedám.. Až by bolo nevyhnutné.
Nebyť mohutnej zľavy na Tokyo (tuším trvala len 1 deň) a potreby FireDAC, mal by som len Berlin.

Zkus od verze 10.0 dodavany Migration tool z adresare bin http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/Tokyo/en/Settings_Migration_Tool
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Miroslav Baláž

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 197
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #7 kdy: 13-12-2017, 13:00:29 »
Zkus od verze 10.0 dodavany Migration tool z adresare bin http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/Tokyo/en/Settings_Migration_Tool
Ďakujem, skúsim na Tokyo 2.2. Myslím som to už dávno využil pre Berlin na ntb. Bolo to slušné, ale s nejakými výhradami.
A aby sa nezabudlo na vandrovníkovu žiadosť:
Máte někdo nějak zautomatizovanou instalaci komponent? To je aspoň pro mne největší otrava spojená s upgrade Delphi... Každý balíček otevřít, zkompilovat pro 32bit, zkompilovat pro 64bit, zkompilovat a instalovat designtime... Ale je možné, že to jen dělám zbytečně blbě a zdlouhavě :)
« Poslední změna: 13-12-2017, 13:02:26 od mibainfo »

Offline Slappy

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 115
  • Karma: 5
  • Slappy
    • Verze Delphi: 10.2 Tokyo + Vsetky :)
    • unSigned
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #8 kdy: 13-12-2017, 14:13:22 »
Vyšel update http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/Tokyo/en/10.2_Tokyo_-_Release_2, než se dostanu k tomu napsat něco na delphi.cz, tak jen

- black IDE
- nové ala "Windows 10" komponenty, které ale běží i na Windows 7
- iPhone X
a další

"Black IDE" = Dark Theme.

Podla mna je to najzasadnejsia zmena, uz niekolko rokov robim zasadne len v Dark Theme mode (a nielen IDE, ale aj browser, editory, Windows atd.).

Momentalne su taketo tmave editory totalne IN (kde su tie casy ked pred x rokmi to podporoval len Linux :) a ako bonus to setri oci.

Rozhodne treba vyskusat. Samozrejme je to nezvyk, ale casom sa uz do Light temy nebudete prepinat :)
Moje projekty: http://www.unsigned.sk Tvorba cool dizajnovych instalatorov v NSIS a Inno Setup. Rozsirenie pre Visual Studio a RAD Studio pre tvorbu NSIS a Inno Setup instalatorov.

Offline Jan Trupl

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 2007, 10.2
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #9 kdy: 14-12-2017, 15:00:50 »
Dobrý den,
v práci máme jednu licenci Delphi 10.1 Enterprise a rok subscription, tím pádem i licenci na Delphi 10.2.2.

Součástí Delphi 10.2.2 by měla být i single site licence na RAD Server. RAD Server je něco o čem jsme zatím ani neuvažovali, používáme DCOM a nově taky DataSnap.

Jestli to chápu dobře, tak nyní můžeme používat RAD Server pro produkty pro naše zákazníky aniž by si oni museli kupovat licenci (za předpokladu že jim pojede jen jedna instance RAD Serveru)?

Jak získat RAD Server? Není součástí ISO souboru a není ani v registered user downloads...

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1915
  • Karma: 78
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #10 kdy: 14-12-2017, 16:36:25 »

Jak získat RAD Server? Není součástí ISO souboru a není ani v registered user downloads...

Zeptal jsem se, a čekám na odpověď
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1915
  • Karma: 78
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #11 kdy: 14-12-2017, 17:11:53 »

Jak získat RAD Server? Není součástí ISO souboru a není ani v registered user downloads...

Zeptal jsem se, a čekám na odpověď


Po instalaci update by měl člověk pro získání licence na RAD Server produkt (znovu) registrovat a prijde do mailu nove seriove cislo na RAD server.  Pokud to nechce registraci automaticky a nic do mailu nedorazi ( v mém případě to trvalo celkem dlouho, ale já jsem instaloval moc brzo), tak lze spustit licence manager a tam je volba update, pripadne Register.

Licence je single site - což podle všeho značí jeden hostname, který může ale obsahovat x služeb.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Jan Trupl

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 2007, 10.2
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #12 kdy: 14-12-2017, 20:54:57 »
Ok, díky. Zítra to zkusím přeregistrovat.

Ta single site licence znamená co přesně? Že ji lze použít právě pro jedno nasazení u nějakého jednoho vybraného zákazníka, a nebo právě pro jedno nasazení u libovolného počtu zákazníků?

Offline PetrH

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 10 Seattle
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #13 kdy: 15-12-2017, 09:29:27 »
Se získáním licence je to přesně jak píše p. Červinka. SingleSite umožňuje provoz právě na jednom serveru, může však využívat "Multitenancy", tedy rozdělení serveru na oddělené "kontejnery", které dovolují provoz aplikací pro různé zákazníky. Pravidla jsou podobná jako tomu je například u licenčního serveru ELC. Pokud tedy svážete svou licenci s hostname nebo IP adresou konkrétního stroje a z nějakého důvodu bude třeba tyto parametry změnit, o licenci nepřijdete, ale budete muset Embarcadero požádat o takzvaný rehosting (tedy vygenerování nové licence). Jedná se o bezplatnou službu.
Důležité je, že se jedná o "Deployment" licenci. Není tedy primárně určena vývojáři (ten má RAD Server k dispozici v rámci instalace RADStudia/Delphi/C++Builderu v podobě EMSDevServer.exe a EMSDevConsole/EMDMultiTenentConsole.exe), ale pro nasazení hotové aplikace u/pro zákazníka.

Offline Jirka Ondricek

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 61
  • Karma: 4
    • Verze Delphi: 10.1 Berlin, 10.2 Tokyo
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #14 kdy: 15-12-2017, 09:31:07 »
Nainstaloval jsem novou verzi a musím říct, že tmavé téma je fajn. Asi si na něj rychle zvyknu. Jen se budu muset pokusit co nejrychleji vše převést do této verze, abych nemusel používat jednou světlé a jednou tmavé.  ;)

Narazil jsem ale na jeden problém. Při každém zavření projektu a znovu otevření jiného, nebo stejného, se mi celý Desktop přepne do Default layout. Takže pokud používám jiný (v mém případě Classic Undocked), musím to vždy v menu přepnout.

Online vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 382
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: 10.2
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #15 kdy: 15-12-2017, 10:13:49 »
Narazil jsem ale na jeden problém. Při každém zavření projektu a znovu otevření jiného, nebo stejného, se mi celý Desktop přepne do Default layout. Takže pokud používám jiný (v mém případě Classic Undocked), musím to vždy v menu přepnout.

Taky mě to naštvalo... Tak jsem prostě svůj layout dal uložit pod název Default layout :-)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3212
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #16 kdy: 15-12-2017, 10:35:23 »
 Nedalo mi to a pozrel som do nastavení XE7. Čierna pracovná plocha sa dá nastaviť pomocou Editor options -> Color -> Twilight. Skúsim s tým pracovať a uvidím čo oči a ja.
Platí to len pre Edit
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3212
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #17 kdy: 15-12-2017, 10:49:21 »
Aha, ešte máme vo W7 k dispozícii vysoký kontrast. Ten zmení všetko.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Online vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 382
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: 10.2
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #18 kdy: 15-12-2017, 10:57:28 »
Jak jsem si stěžoval, že je otrava s instalací komponent po každé aktualizaci - připravil jsem si .bat, ve kterém se zkompilují runtime balíčky pro Win32 a Win64 a designtime pro Win32. Cesty k vytvořeným .bpl souborům se zapíší do textového souboru. Z něj je pak řádek po řádku kopíruju do schránky a v Delphi přidám přes Component, Install packages, Add, Ctrl+V.

Pokud by to někomu pomohlo, přikládám na ukázku kousek toho .bat. Na začátku se v něm musí upravit cesty apod.

Pár dalších věcí instaluju přes GetIt - tam je největší opruz JCL a JVCL, ty nikdy nefungují na první pokus (JVCL typicky má problém s tím, že ho sice instaluju přes GetIt z 10.2.2, ale aktivně se místo toho pokouší udělat update pro Delphi 6, které na tom PC taky jsou...).

KR

Offline našinec

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 362
  • Karma: 5
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #19 kdy: 15-12-2017, 11:15:15 »
Nedalo mi to a pozrel som do nastavení XE7. Čierna pracovná plocha sa dá nastaviť pomocou Editor options -> Color -> Twilight. Skúsim s tým pracovať a uvidím čo oči a ja.
Platí to len pre Edit

Také v tom nevidím nic nového.

---------------Pozdější dovětek------------

Jinak připomínám např. toto: http://www.delphifeeds.com/go/s/125182 .
« Poslední změna: 15-12-2017, 11:26:58 od našinec »

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3212
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #20 kdy: 15-12-2017, 11:56:45 »
Mám jeden problém. V Obejct Inspector a číslovanie riadkov je tmavomodré. Tým pádom na čiernom pozadí priam nečitateľné. Dá so to zmeniť? Viď prílohu.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3212
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #21 kdy: 15-12-2017, 12:05:17 »
Farbu číslovania riadkov som zmenil pomocou CnPack.
Ostatné: pravé tlačidlo myši a viď prílohu :D


« Poslední změna: 15-12-2017, 12:11:48 od Stanislav Hruška »
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Jirka Ondricek

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 61
  • Karma: 4
    • Verze Delphi: 10.1 Berlin, 10.2 Tokyo
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #22 kdy: 15-12-2017, 12:38:37 »
Pro obarvení IDE existuje ještě https://github.com/RRUZ/Delphi-IDE-Colorizer. Kdysi dávno jsem ho zkoušel a měl mnoho možností nastavení.

Offline Slappy

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 115
  • Karma: 5
  • Slappy
    • Verze Delphi: 10.2 Tokyo + Vsetky :)
    • unSigned
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #23 kdy: 15-12-2017, 13:06:45 »
Pro obarvení IDE existuje ještě https://github.com/RRUZ/Delphi-IDE-Colorizer. Kdysi dávno jsem ho zkoušel a měl mnoho možností nastavení.

DIC je Dark Theme (ale aj mnohe ine temy) aj pre starsie IDE (zhruba od XE).

A podla mna je Dark Theme z 10.2.2 len nejak "oficialne" implementovane spomenute DIC.

Zistili sme to tak, ze ked sme nedavno sme vydali novu verziu naseho experta RAD & Installer (Release: 2017-09-18 ), ktory uz obsahoval podporu pre Dark Theme (aj pre starsie verzie pomocou DIC), tak ked sme testovali tohto experta na 10.2.2 Dark Theme nasli sme presne tie iste bugy, ktore su aj v DIC :D
Moje projekty: http://www.unsigned.sk Tvorba cool dizajnovych instalatorov v NSIS a Inno Setup. Rozsirenie pre Visual Studio a RAD Studio pre tvorbu NSIS a Inno Setup instalatorov.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3212
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #24 kdy: 15-12-2017, 13:13:17 »
Citace
The plugin doesn't work if the Windows Classic theme or a high contrast theme is used.
To je dosť problém. Delphi bude čierne a ostatné programy? Pri použití high contrast theme mám čierne všetko
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1915
  • Karma: 78
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #25 kdy: 15-12-2017, 15:05:13 »
Pro obarvení IDE existuje ještě https://github.com/RRUZ/Delphi-IDE-Colorizer. Kdysi dávno jsem ho zkoušel a měl mnoho možností nastavení.

DIC je Dark Theme (ale aj mnohe ine temy) aj pre starsie IDE (zhruba od XE).


od XE2, protože VCL styly. Moje nejpoužívanější XE právě nic.


Citace
A podla mna je Dark Theme z 10.2.2 len nejak "oficialne" implementovane spomenute DIC.

Částečně určitě, a jsem si to myslel, a ani se jim nedivím, taky bych to nedělal znovu.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3212
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #26 kdy: 15-12-2017, 15:07:40 »
Tak som skúsil DIC s kontrastnou témou a zmena sa aplikovala. Takže to vyzerá OK.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1915
  • Karma: 78
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #27 kdy: 18-12-2017, 11:55:57 »
Ach jo,
update pro update. To je ta binarní kompatibilita.

https://cc.embarcadero.com/item/30806

We have updated RAD Studio 10.2.2 to address an issue that caused incompatibility problems for a number of third party components.This build (build 2004) replaces the previously released RAD Studio 10.2.2 build (build 1978). The updated 10.2.2 build requires a full uninstall and reinstall. You will be able to preserve your configuration settings as part of the reinstall.
Embarcadero MVP - Czech republic

Online vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 382
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: 10.2
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #28 kdy: 18-12-2017, 13:52:37 »
The updated 10.2.2 build requires a full uninstall and reinstall. You will be able to preserve your configuration settings as part of the reinstall.

"Full uninstall and reinstall", to je ta pravá zábava...

Online vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 382
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: 10.2
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #29 kdy: 04-01-2018, 19:42:52 »
Tak v 10.2.2.2004 se zdá, že v Getit už není Jedi JCL ani JVCL... Kde se ten pokrok jen zastaví...

Offline Jirka Ondricek

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 61
  • Karma: 4
    • Verze Delphi: 10.1 Berlin, 10.2 Tokyo
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #30 kdy: 05-01-2018, 07:12:44 »
Tak v 10.2.2.2004 se zdá, že v Getit už není Jedi JCL ani JVCL... Kde se ten pokrok jen zastaví...
No jo, fakt jsem je tam nenašel :( Ale ještě v 10.2.1 jsem je podle mne instaloval.
« Poslední změna: 05-01-2018, 07:15:05 od Jirka Ondricek »

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1915
  • Karma: 78
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #31 kdy: 05-01-2018, 09:08:16 »
Tak v 10.2.2.2004 se zdá, že v Getit už není Jedi JCL ani JVCL... Kde se ten pokrok jen zastaví...
No jo, fakt jsem je tam nenašel :( Ale ještě v 10.2.1 jsem je podle mne instaloval.

Zeptam se.
Embarcadero MVP - Czech republic

Online vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 382
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: 10.2
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #32 kdy: 05-01-2018, 09:45:38 »
Excellent
Rated 1 time
V 10.2.1 i v té první verzi 10.2.2 jsem je přes Getit instaloval. Naštěstí při instalaci 10.2.2.2004, kdy to píše, že odinstalovává komponenty získané přes Getit, se to s tou odinstalací moc nepřetrhne, a ty soubory nechá na disku (C:\Users\uzivatel\Documents\Embarcadero\Studio\19.0\CatalogRepository), takže stačilo spustit jejich instalaci odtud (byl tam už z dřívějška .exe instalátor).

Offline Jirka Ondricek

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 61
  • Karma: 4
    • Verze Delphi: 10.1 Berlin, 10.2 Tokyo
Re:Delphi 10.2.2
« Odpověď #33 kdy: 17-01-2018, 11:35:48 »

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):