Neviem odhadnúť, čo by mi to prinieslo vzhľadom na skutočnosť, že nepoužívam žiadne vizuálne DB komponenty. Všetko je TSM.
Je nesmysl predelavat rozdelany/nedokonceny projekt na ORM, jedine ze bycs to chtel vsechnu zahodit a zacit znovu :-) Je to uplne jine paradigma, myslet se musi v kategorii objektu a ne nejakych DB tabulek.
A hlavne: nejdriv je treba zjistit a radne otestovat, jak to maji s evoluci schematu, protoze vytvorit prazdnou DB z nejakych metadat je sranda, ale evoluovat metadata a DB scheme u DB naplnene daty, aby to zustalo konzistentni, to je IMHO pro prakticke nasazeni zasadni. Pokud to technologie nema, nema smysl IMHO o ORM vubec uvazovat.
Veď ma čaká:
Viz vyse, snad jenom poznamka k tem exception: v jazykach, ktere nemaji kontrolu na exceptions (jako ma treba Java), uz je jejich dodatecne montovani a osetrovani problematicke a nikdy nevede k dobrym vysledkum ani u vlastniho kodu, kdyz se do toho saha s odstupem, protoze system osetrovani ti vytvari jiny strom zavislosti, nez ten, ktery odpovida hierarchii volani subroutin, takze casto pak dochazi k situacim, ze sice nejak exception osetris, ale z logu pak nejsi schopen urcit, co, kde a proc se presne stalo. Samozrejme cim slozitejsi aplikace, tim hur. V tom jsou ty interaktivni UI zblitky jeste dobre