Autor Téma: Chyba konverzie dátumu  (Přečteno 382 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3233
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Chyba konverzie dátumu
« kdy: 15-01-2018, 14:26:05 »
V EMS manažéri mi SQL zbehne. V Delphi zahlási
Citace
Project JasotSVB.exe raised exception class EIBNativeException with message '[FireDAC][Phys][FB]conversion error from string "2016-03-01"'.
Text SQL je totožný - overoval som si to. Neviem čoho sa chytiť.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 786
  • Karma: 35
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Chyba konverzie dátumu
« Odpověď #1 kdy: 15-01-2018, 17:10:59 »
V EMS manažéri mi SQL zbehne. V Delphi zahlási
Citace
Project JasotSVB.exe raised exception class EIBNativeException with message '[FireDAC][Phys][FB]conversion error from string "2016-03-01"'.
Text SQL je totožný - overoval som si to. Neviem čoho sa chytiť.

Nekrmeni parametru typu datum stringem?
I'm a soldier, so don't panic!

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3233
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Chyba konverzie dátumu
« Odpověď #2 kdy: 15-01-2018, 17:13:05 »
Nie. Ten dátum načítavam z tabuľky DB. Hlavne preto tomu nerozumiem.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 400
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: 10.2
Re:Chyba konverzie dátumu
« Odpověď #3 kdy: 15-01-2018, 17:30:30 »
A není tam někde nějaký divný znak, co tady nepoznáme? Jako třeba dlouhá pomlčka, pevná mezera apod.?

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3233
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Chyba konverzie dátumu
« Odpověď #4 kdy: 15-01-2018, 17:43:21 »
Citace
A není tam někde nějaký divný znak, co tady nepoznáme? Jako třeba dlouhá pomlčka, pevná mezera apod.?
O tom neviem. Skúsim to v Delphi ešte po jednotlivých subselectoch a uvidím.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3233
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Chyba konverzie dátumu
« Odpověď #5 kdy: 15-01-2018, 18:01:30 »
Keby som nebol slepý, tak by som ihneď všimol, že do Integer pchám Date.
To je tak, keď v jednej tabuľke je Period rok a v druhej dátum.
« Poslední změna: 15-01-2018, 18:12:29 od Stanislav Hruška »
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2059
  • Karma: 104
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Chyba konverzie dátumu
« Odpověď #6 kdy: 15-01-2018, 18:17:34 »
Keby som nebol slepý, tak by som ihneď všimol, že do Integer pchám Date.
To je tak, keď v jednej tabuľke je Period rok a v druhej dátum.
A to te nic nezastavilo  :o

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3233
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Chyba konverzie dátumu
« Odpověď #7 kdy: 15-01-2018, 18:55:28 »
Citace
A to te nic nezastavilo
Neviem čo presne máš na mysli. Ale v oboch prípadoch ten Period znamenal obdobie. Ten dátumový som premenoval na DatePeriod.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2059
  • Karma: 104
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Chyba konverzie dátumu
« Odpověď #8 kdy: 15-01-2018, 19:03:20 »
Citace
A to te nic nezastavilo
Neviem čo presne máš na mysli. Ale v oboch prípadoch ten Period znamenal obdobie. Ten dátumový som premenoval na DatePeriod.
Na mysli mam typovou kontrolu: jak to, ze te neco nevyfuckovalo, kdyz jsi cpal DateTime do integeru

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3233
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Chyba konverzie dátumu
« Odpověď #9 kdy: 15-01-2018, 19:22:12 »
Lebo to všetko bežalo len v SQL a ten je trochu "zložitejší". Tá nesprávna hodnota sa prejavila až pri Insert. V manažéri som mal len SELECT a slepé oči.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Datový typ v Delphi, který má True a False: