Autor Téma: Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)  (Přečteno 616 krát)

Offline Miroslav Baláž

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 223
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Poor
Rated 1 time
Sto rokov používam windows, ale toto som ešte nezažil.
Ani veru neviem odkedy sa vo Windows Explorer nedá defaultne zobraziť plná cesta súboru.
Folder vs FolderPath
Kto vôbec niečo podobné môže vymyslieť ?
Folder znamenal vždy plnú cestu k súboru. No a teraz veru už nie..
Ani neviem položiť google dotaz. Pokusy boli.. Vždy len strata času.
Jasne, dá sa to prestaviť, lenže každý deň 1000 krát prestavovať, je fakt na mašlu..
Ako by som zafixoval a nikdy viac v živote (aspoň na vlastnom počítači), nestretol dnešnú formu "Folder"
Najmä pri vyhľadávaní súborov na disku si zakaždým musím ponastavovať kopu parametrov.
Nehľadám zvuk, video, fotky. To by som možno tak na mobile. Na PC hľadám súbory, ktoré nie sú multimédia. Prečo nás Microsoft takto trestá?
Pre objasnenie prosím pozrite obrázok.

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 780
  • Karma: 35
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Odpověď #1 kdy: 12-02-2018, 20:01:26 »
Z pohledu UX nevidim zadnou chybu. Adresar je v breadcrumb navigatoru (pokud nejde o vyhledavani kde by mohl byt nalezeny soubor v podadresari). Nevidim duvod k zobrazeni stejneho udaje v kazdem radku (tedy v pripade kdy nejde o to vyhledavani).

Pokud mas dotaz ohledne programovani Shell, sem s nim. Pokud ne, doporucuju spravce souboru jako napr. Total Commander a Windows Explorer zapomenout ;)
« Poslední změna: 12-02-2018, 20:20:28 od Delfin »
I'm a soldier, so don't panic!

Offline Miroslav Baláž

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 223
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Odpověď #2 kdy: 12-02-2018, 21:04:23 »
Z pohledu UX nevidim zadnou chybu. Adresar je v breadcrumb navigatoru (pokud nejde o vyhledavani kde by mohl byt nalezeny soubor v podadresari). Nevidim duvod k zobrazeni stejneho udaje v kazdem radku (tedy v pripade kdy nejde o to vyhledavani).
Ak potrebujem zoradiť údaje podľa Cesty k súborom (knižnice súborov), tak FolderPath mi vráti, to čo potrebujem.
Zoradenie podľa Folder, teda po novom, vráti výsledky, ktoré nemajú žiadnu vypovedaciu hodnotu (aspoň pre mňa).
Shell som dávno používal, ale moje súčasné zameranie s ním nesúvisí.
Programovanie nie je problém. Smola je to, čo sa naprogramovať nedá, alebo sa neoplatí.
Na Windows Explorer som si zvykol už pred dlhými rokmi. Nevidím ako prínos experimentovať ešte aj s tým.

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 780
  • Karma: 35
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Odpověď #3 kdy: 12-02-2018, 22:18:32 »
Z pohledu UX nevidim zadnou chybu. Adresar je v breadcrumb navigatoru (pokud nejde o vyhledavani kde by mohl byt nalezeny soubor v podadresari). Nevidim duvod k zobrazeni stejneho udaje v kazdem radku (tedy v pripade kdy nejde o to vyhledavani).
Ak potrebujem zoradiť údaje podľa Cesty k súborom (knižnice súborov), tak FolderPath mi vráti, to čo potrebujem.
Zoradenie podľa Folder, teda po novom, vráti výsledky, ktoré nemajú žiadnu vypovedaciu hodnotu (aspoň pre mňa).
Shell som dávno používal, ale moje súčasné zameranie s ním nesúvisí.
Programovanie nie je problém. Smola je to, čo sa naprogramovať nedá, alebo sa neoplatí.
Na Windows Explorer som si zvykol už pred dlhými rokmi. Nevidím ako prínos experimentovať ešte aj s tým.

Ja mel na mysli Shell programovani okolo Windows Explorer. Jinak porad nerozumim co je spatne? Zvolil sis pouziti Windows Explorer (coz bych urcite nedal), a MS inovoval produkt tak ze jeden sloupec zobrazuje (snad) nazev knihovny a fyzickou cestu a druhy jen fyzickou cestu? Ani to by nebylo nic spatneho. Zobraz a pouzivej sloupec ktery Ti vyhovuje :)
« Poslední změna: 12-02-2018, 22:22:44 od Delfin »
I'm a soldier, so don't panic!

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3228
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Odpověď #4 kdy: 12-02-2018, 22:27:41 »
Asi chceš toto:
Zvolíš si čo chceš vidieť - stĺpce
Menu - Zobraziť - Prispôsobiť priečinok
Ostatné viď obrázok.
Trvalo mi to zistiť ani nie päť minút. To sa chválim :P 
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Miroslav Baláž

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 223
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Odpověď #5 kdy: 13-02-2018, 01:06:37 »
Ja mel na mysli Shell programovani okolo Windows Explorer. Jinak porad nerozumim co je spatne? Zvolil sis pouziti Windows Explorer (coz bych urcite nedal), a MS inovoval produkt tak ze jeden sloupec zobrazuje (snad) nazev knihovny a fyzickou cestu a druhy jen fyzickou cestu? Ani to by nebylo nic spatneho. Zobraz a pouzivej sloupec ktery Ti vyhovuje :)
Default je iba vždy ako natruc práve zobrazenie Folder. Dá sa prestaviť na FolderPath. Trvá to pár sekúnd.
Nabudúce, keď otvorim priečinok, tak je tam zase Folder, už nie FolderPath
Je jedno ktorú knižnicu otvorím a čo som tam predtým nastavil.
Občas, asi v jednom % sa mi podrží nastavenie folder path, ale nie vždy. Skôr náhodne.
Ale to je nestabilné a najmä skoro nikdy nastavenia nevydržia ani pár minút.
Ten Folder je tam zakliaty.
Každý deň to znásilňujem na klasiku asi 100krát. Keď mám zlý deň snáď aj 500x.
V spojení so Search, sa mi prestavia snáď všetky parametre zobrazania, ako by ma celý život mali zaujímať iba obrázky.
Okrem zobrazenie typu detail, ma len výnimočne zaujíma iné. Lenže ako ponuku furt dostanem niečo, čo si autor (m$) predstavoval na hľadanie fotografií. To tiež musím prestavovať donekonečna. A najmä pri search/hľadať, nemá šancu podržať mnou zvolený tvar zobrazenia.

Vidím, že aj Stano mi poradil, ale ani to nie je funkčné. C, čko, D-čko, teda root mi podrží fazónu. A podpriečinky aj napriek zaškrtnutej voľbe, že majú prebrať vlastnosti z rodiča, tú info ignorujú.

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 780
  • Karma: 35
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Odpověď #6 kdy: 13-02-2018, 01:14:53 »
Excellent
Rated 1 time
Tak prenastavuj dal 100× az 500× denne to same kdyz chces :) Nebo si nainstaluj spravce souboru ktery dava smysl. Windows Explorer jim neni a nikdy nebyl (osobne si nedokazu predstavit ze bych s nim pracoval). Nebo proces zautomatizuj, pokud umis programovat, nebude to tezke (a verim ze by se pro to co delas daly najit uz i hotove nastroje). Co se Ti vyplati vic je na Tobe ;)
« Poslední změna: 13-02-2018, 01:24:33 od Delfin »
I'm a soldier, so don't panic!

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2059
  • Karma: 104
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Odpověď #7 kdy: 13-02-2018, 13:33:45 »
Excellent
Rated 1 time
Nebo si nainstaluj spravce souboru ktery dava smysl. Windows Explorer jim neni a nikdy nebyl (osobne si nedokazu predstavit ze bych s nim pracoval).
Souhlasim s tim, ze kdyz ne vhodny file manager (ja pouzivam od dob DOSu stale Far), tak aspon UltraSearch (https://www.jam-software.com/ultrasearch/), ale konec koncu bych nezatracoval ani stary dobry grep nebo dir, to uz je jenom o tom, co potrebuju hledat:
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. grep -d -l -e MonitoringTick *.cs | sort /r > 1.txt
  2. dir /s /ogn /b *.cshtml > 1.txt



Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2059
  • Karma: 104
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Odpověď #8 kdy: 13-02-2018, 15:02:34 »
Vidím, že aj Stano mi poradil, ale ani to nie je funkčné. C, čko, D-čko, teda root mi podrží fazónu. A podpriečinky aj napriek zaškrtnutej voľbe, že majú prebrať vlastnosti z rodiča, tú info ignorujú.
Podle me se ta volba vztahuje jen na default sadu sloupcu, ktera odpovida polozkam v combo boxu: kdyz si nastavis zvuk, tak tam budes mit sloupec pro autora a bude se to dedit. Ale kdyz zvolis Vseobecne polozky, tak to nastavi implicitni sloupce.

Ja to teda pouzivam jen ve spojeni s TortoiseSVN klientem a kdyz potrebuju neco prekopirovat mezi PC a File Managerem Synology bezicim v Chrome (FF to neumi, ten otevre co soubor to tab), ale me se to nahodile nechova:
- Ve stromu vyberu folder, v ribbonu Zobrazeni pridam sloupec treba Cesta ke slozce a od te doby si to ten sloupec u toho folderu pamatuje a prezije to i restart file manageru.
- kdyz dam na stejnem folderu search, tak poprve to zobrazi vysledek ve viceradkovem rezimu content - kdyz se prepnu na podrobnosti, tak zobrazi sloupce, ktere jsem nastavil v bode predtim
- nastaveny format zobrazeni pro vysledek search z toho folderu si od te doby pamatuje a taky prezije restart file manageru.
« Poslední změna: 13-02-2018, 15:05:32 od pf1957 »

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3228
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Odpověď #9 kdy: 13-02-2018, 21:20:20 »
Excellent
Rated 1 time
Tak som sa na to trocha pozrel. To nastavenie treba urobiť samostatne pre všetky Tebou požadované adresáre. Neviem načo tam je potom voľba "Túto šablónu použiť aj pre všetky podpriečinky". Aj tak to bude lepšie než to nastavovať každý deň niekoľko 100 krát :o

Skús si nejaký ten súborový manažér. Neradia Ti zle. Ja som si akosi nevedel zvyknúť na TC. Od okamihu čo tam doplnili ovládanie (výber) myšou, tak nedám naň dopustiť. A to ani nepoužívam plugin-y. Mnohí programátori ich používajú na overenie správnosti svojho riešenia. V minulosti som hojne využíval hromadné premenovanie súborov. To je naozaj urobené perfektne. V poslednej verzii je GUI silne konfigurovateľný.

Dve okná a na každom ľubovoľný počet záložiek - to nech ide WE do pekla ;)  Aj keď ho občas v špeciálnych prípadoch použijem.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2059
  • Karma: 104
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Odpověď #10 kdy: 14-02-2018, 09:08:04 »
Neviem načo tam je potom voľba "Túto šablónu použiť aj pre všetky podpriečinky".
Tak si precti moji odpoved nize

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3228
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Odpověď #11 kdy: 14-02-2018, 09:49:13 »
Citace
- Ve stromu vyberu folder, v ribbonu Zobrazeni pridam sloupec treba Cesta ke slozce a od te doby si to ten sloupec u toho folderu pamatuje a prezije to i restart file manageru.
Po prvé: mne aj jemu si to nepamätá. Mám W7.
Po druhé: pri takej voľbe automaticky predpokladám, že sa to tam naozaj uplatní. Lenže výsledok je nulový.
Po tretie: niečo mi v Tvojom príspevku uniká.

Poznámka: FAR bol Rusmi od samého začiatku vyvíjaný pre programátorov. Preto som ho vo svojich počiatkoch ako BFU vylúčil zo svojho zoznamu.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline našinec

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 362
  • Karma: 5
Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Odpověď #12 kdy: 14-02-2018, 09:53:16 »
Může mi někdo vysvětlit smysl tohoto vlákna(problému)? Je pravdou, že v adresním řádku ve winXP se udávala cesta k souboru, zatímco později se už udávala pouze cesta.
Cesta k souboru v WE se získá např.: shift + pravoklik. V menu se objeví cesta k souboru.
Proč přidávat do WE sloupce Cesta a Cesta k souboru ?  To jsem nepochopil. Vždyť existuje adresní řádek a i u zástupců to ukazuje jen, kde se ten zástupce nachází. Otevření umístění souboru je zase úplně jiná záležitost.  :o
 

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2059
  • Karma: 104
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Odpověď #13 kdy: 14-02-2018, 09:55:43 »
Může mi někdo vysvětlit smysl tohoto vlákna(problému)?
Ja to chapu tak, ze pri hledani neceho ve stromu adresaru si nemuze setridit vysledek podle abs. cesty k souboru.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2059
  • Karma: 104
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Odpověď #14 kdy: 14-02-2018, 10:08:13 »
Po druhé: pri takej voľbe automaticky predpokladám, že sa to tam naozaj uplatní. Lenže výsledok je nulový.
Ono se to taky uplatni: nastav si na comboboxu treba zvuk -> objevi se ti default sada, ktera bude obsahovat mj. sloupec Autor a tato sada sloupcu bude pouzita take pro vsechny podadresare. Totez pro ostatni volby vcetne Vseobecne polozky. Akorat, ze ta nastavi default sadu sloupcu, ktera bude fungovat zase ve vsech podadresarich.

A customizace sloupcu je per folder a ta prekryva default nastaveni. A to prekryti je perzistetni pravdepodobne i na W7, kdyz sam pises, ze se to musi nastavi pro kazdy adresar zvlast.

Citace
Po tretie: niečo mi v Tvojom príspevku uniká.
To nevim, co ti unika. Popisuju, ze se da pri individualnim nastaveni formatu zobrazeni pouzivat Windows Explorer i k pozadovane operaci, aniz bych neco 500x nekde nastavoval. A pokud bych skutecne potreboval hledat z 500 ruznych korenu, tak to bych sahnul po nejakem nastroji k tomu urcenem.

Citace
Poznámka: FAR bol Rusmi od samého začiatku vyvíjaný pre programátorov. Preto som ho vo svojich počiatkoch ako BFU vylúčil zo svojho zoznamu.
FAR byl hlavne kopie Norton Commanderu s kompatibilnim ovladanim + nektere prijemnosti navic.
Pokud vladnes klavesnici, tak jsi udelal velkou chybu, protoze i pres drobne nedostatky zpusobene v podstate zastavenim vyvoje, jako nemoznost videt lokalni disku z remote desktopu, je to zdaleka nejvykonejsi file manager.
« Poslední změna: 14-02-2018, 10:10:59 od pf1957 »

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: