Autor Téma: MessageBeep  (Přečteno 1546 krát)

Offline petouf

• Nováček
  • *
    • Verze Delphi: 7
MessageBeep
« kdy: 08-03-2018, 09:11:37 »
Ahoj, nevím, co si počít, nefunguje mi  MessageBeep S žádným parametrem. Speaker v PC funguje, windows.beep funguje taky, ale já potřebuji pípnout speakrem. Mám W.8.1
Konkrétně mě jde o toto: Chci, aby speaker pípnul pokaždém stisknutí klávesy, když budu mít spuštěn CapsLock. Je to taková ochrana proti mojí blbosti - zapomenu často Caps zapnut a píšu velkým písmem. No, a na to chci použít speaker. Má někdo nějaký nápad? Ono se to tu už probíralo, ale nijak nevyřešilo. Jsem zelenáč, začátečník a s Delphi začínám, tak prosím spíše o jednodušší rady :))
Každopádně díky moc za názory, přeji pěkný den... 

Offline Radek Červinka

• Administrátoři
  • Padawan
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re: MessageBeep
« Odpověď #1 kdy: 08-03-2018, 11:58:34 »
A proc trvas na speakeru? proc ne pres zvukovku? Kazdopadne mnohem horsi bude zjistit, ze nekdo nekde pise. Byt tebou bych se na to vykaslal nebo si koupil klavesnici, ktera zobrazuje u Caps locku diodu.

Nebo proste zrus CapsLock :-)
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Stanislav Hruška

• Padawan
    • Verze Delphi: W11 + D11.3.1
« Odpověď #2 kdy: 08-03-2018, 12:32:56 »
Citace
Je to taková ochrana proti mojí blbosti - zapomenu často Caps zapnut a píšu velkým písmem.
Odporúčam to čo Radek. Nauč sa to používať. Zvládneš to rýchlo. Ja napríklad všetky SQL texty píšem veľkými písmenami. Ostatné podľa potreby. To by mi pípalo v kuse. Prepnúť CapsLock je jedno ťuknutie malíčkom ;)  Pri písaní sa pozerám na monitor, nie na klávesnicu!
Win11 64b, Delphi 12.2, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline petouf

• Nováček
  • *
    • Verze Delphi: 7
« Odpověď #3 kdy: 08-03-2018, 12:37:31 »
A proc trvas na speakeru? proc ne pres zvukovku? Kazdopadne mnohem horsi bude zjistit, ze nekdo nekde pise. Byt tebou bych se na to vykaslal nebo si koupil klavesnici, ktera zobrazuje u Caps locku diodu.

Nebo proste zrus CapsLock :-)

Na speakru trvám proto, že na zvukovce mám trvale pověšená sluchátka, která si navlékám samozřejmě jen občas. Reprobedýnkama nechci obtěžovat okolí. To, že píšu se zapnutym CapsLockem, to snad v Delphi poznám (i když zatím nevím jak :)) . Jinak klávesnici s diodou mám, ale to, že je rozsvícena, toho si hnedtak nevšimnu. A protože nepíšu, ale spíše "datluju", mé oči sledujou klávesy a ne monitor, ani LEDdiodu - a z toho mě pak vzniká problém. Samozřejmě, že jsem se dodnes obešel bez tohoto udělátka a obejdu se i nadále, ale připadá mě to i jako zajímavý problém na vyřešení. A drobet mi to pomůže :))

99192

• Host
« Odpověď #4 kdy: 10-03-2018, 08:21:59 »
Sezen si XP ovladac beep.sys a prepis svuj existujici. Pipani pres speaker uz neni co byvalo. Pokusy s primym ovladanim HW selzou kvuli izolaci jadra Windows a Windows API ma pipani smerovane na zvukovku (zkousel jsem posilat i IOCTL_BEEP_SET zarizeni \Device\Beep, ale i s tim u me na NB pipala zvukovka).
« Poslední změna: 10-03-2018, 08:25:05 od 99192 »