Autor Téma: Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu  (Přečteno 4726 krát)

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« kdy: 27-03-2018, 03:23:17 »
Zdravím, předně se omlouvám, pokud jsem špatně zařadila téma.
Hledala jsem v jiných tématech, ale nenašla jsem co potřebuji.

Z účetního programu tisknu sestavy, které si můžu upravit ve Fast Report.
Každý den potřebuji vytisknout zakázky na ten konkrétní den a to podle času začátku zakázky a to je problém, který neumím vyřešit. Nepřišla jsem na to, jak mohu takové řazení nastavit.

První parametr je Datum - to je v pořádku. Group Header je řazen podle data.
Ale jak dál docílit řazení podle času, to už nevím.

Zkoušela jsem tisknout podle nastavení dat/řazení v programu, kdy fyzicky vidím řazení správné, ale jak dám tisknout řazení je zase odlišné. Zřejmě bere jako hodnotu k řazení jméno zákazníka.
Nevím kde to mohu upravit, nenašla jsem k tomu vůbec nic.

Omlouvám se za laický dotaz.
Může mi prosím někdo poradit? Děkuji.


Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4113
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #1 kdy: 27-03-2018, 09:07:28 »
Citace
Může mi prosím někdo poradit?
Nemôže. Podľa všetkého to chceš urobiť v programe. Bez toho aby si napísala o ktorý program sa jedná.
Citace
Zkoušela jsem tisknout podle nastavení dat/řazení v programu, kdy fyzicky vidím řazení správné, ale jak dám tisknout řazení je zase odlišné. Zřejmě bere jako hodnotu k řazení jméno zákazníka.
To vyzerá na otázku pre autorov programu.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #2 kdy: 27-03-2018, 09:22:12 »
Děkuji. To jsem zkoušela, ale jsou příliš zaneprázdnění.
V každém případě děkuji za odpověď :).

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2260
  • Karma: 100
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #3 kdy: 27-03-2018, 09:24:26 »

Z účetního programu tisknu sestavy, které si můžu upravit ve Fast Report.
Každý den potřebuji vytisknout zakázky na ten konkrétní den a to podle času začátku zakázky a to je problém, který neumím vyřešit. Nepřišla jsem na to, jak mohu takové řazení nastavit.


Je na záložce Data něco vidět, tj. jsou tam nějaké datasety?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #4 kdy: 27-03-2018, 09:28:23 »
Ano, Datasety tam jsou. Z Datasetů jsem vybírala některé doplňující položky do formuláře. Tedy z položek, které obsahují.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2260
  • Karma: 100
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #5 kdy: 27-03-2018, 09:36:11 »
Ano, Datasety tam jsou. Z Datasetů jsem vybírala některé doplňující položky do formuláře. Tedy z položek, které obsahují.

Vyber dataset který chceš řadit a vloz sem screenshot.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2260
  • Karma: 100
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #6 kdy: 27-03-2018, 09:39:03 »
Myslím záložku Data vlevo nahoře, kde je stranka reportu. Vedle ní bývá záložka Code
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #7 kdy: 27-03-2018, 09:50:24 »
Aha. Děkuji. Jdu to prozkoumat, napíšu.

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #8 kdy: 27-03-2018, 09:51:49 »
Jo, je to tam. Je tam záložka - Kód, Data, Page 1 a vytvořený Subreport 1

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2260
  • Karma: 100
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #9 kdy: 27-03-2018, 09:59:22 »
Jo, je to tam. Je tam záložka - Kód, Data, Page 1 a vytvořený Subreport 1

A na te založce data je něco? Dej sem screnshot, jinak je to na věštění a to mne nebaví. FastReport umožňuje mnoho zdrojů dat, a některých se dá jednoduše řadit, u některých složitěji a někdy to ani nejde.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #10 kdy: 27-03-2018, 09:59:35 »
Tady je screen záložky Data.

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #11 kdy: 27-03-2018, 10:00:08 »
Omlouvám se, chvilku mi to trvalo.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2260
  • Karma: 100
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #12 kdy: 27-03-2018, 10:48:45 »
Tak v tomto případě to bohužel na dálku nedokáži a možná ani na blízko.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #13 kdy: 27-03-2018, 11:19:34 »
Děkuji za snahu :).

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 649
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #14 kdy: 27-03-2018, 11:23:12 »
Fastreport umí řadit v cross-table (kontingenční tabulka), ale obávám se, že překopat sestavu tak, aby z ní byla kontingenční tabulka, by dost možná ani nešlo.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4113
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #15 kdy: 27-03-2018, 11:24:07 »
Možná by pomohli snímky Page1 a Subreport1. Vpravo zobraz iba štruktúru frxDataZACATEKPRACECAS
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #16 kdy: 27-03-2018, 11:34:56 »
Děkuji, ale to nedám.

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #17 kdy: 27-03-2018, 11:35:32 »
Možná by pomohli snímky Page1 a Subreport1. Vpravo zobraz iba štruktúru frxDataZACATEKPRACECAS
Ok, jdu to udělat.

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #18 kdy: 27-03-2018, 11:41:49 »
Takhle?

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4113
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #19 kdy: 27-03-2018, 11:55:49 »
Znížila si rozlíšenie a nedá sa to čítať. Urob to tak ako prvú snímku.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 649
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #20 kdy: 27-03-2018, 12:02:22 »
A co má býát seřazeno? Jestli jen ty položky na Subreport1, tak by ta cross-table mohla fungovat...
https://www.fast-report.com/documentation/UserMan/index.html?sorting_values.htm

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #21 kdy: 27-03-2018, 12:04:25 »
Stanislav Hruška: přikládám bez úpravy. Omlouvám se. Hned přidám další.

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #22 kdy: 27-03-2018, 12:05:54 »
Subreport

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #23 kdy: 27-03-2018, 12:08:15 »
A co má býát seřazeno? Jestli jen ty položky na Subreport1, tak by ta cross-table mohla fungovat...
https://www.fast-report.com/documentation/UserMan/index.html?sorting_values.htm
Ne, položky subreportu ne.

Seřazeno má být podle 1) Data - to je
2) frxDataZACATEKPRACECAS - to není ( v masterdata1)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4113
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #24 kdy: 28-03-2018, 11:53:12 »
Ja to vidím nasledovne:
Radenie záznamov je preberané z datasetu. MasterData má ako zdroj nastavený dataset frxData. Tebou požadované radenie záznamov musí byť už tam. Neviem či máš takú možnosť.
Vo FR určite nie, nakoľko strana Data je prázdna.

Ak by som ja dostal odpoveď, že sú zaneprázdnení, tak by som im (asi) odpísal, že ja som zákazník ktorý ich platí a majú sa mi venovať.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #25 kdy: 28-03-2018, 11:58:38 »
Jo, zní to logicky a bude to přesně jak píšeš.
Tuhle možnost úpravy nemám.
Nějak tak to udělám:), máš pravdu.

Děkuji.