Autor Téma: Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu  (Přečteno 598 krát)

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Zdravím, předně se omlouvám, pokud jsem špatně zařadila téma.
Hledala jsem v jiných tématech, ale nenašla jsem co potřebuji.

Z účetního programu tisknu sestavy, které si můžu upravit ve Fast Report.
Každý den potřebuji vytisknout zakázky na ten konkrétní den a to podle času začátku zakázky a to je problém, který neumím vyřešit. Nepřišla jsem na to, jak mohu takové řazení nastavit.

První parametr je Datum - to je v pořádku. Group Header je řazen podle data.
Ale jak dál docílit řazení podle času, to už nevím.

Zkoušela jsem tisknout podle nastavení dat/řazení v programu, kdy fyzicky vidím řazení správné, ale jak dám tisknout řazení je zase odlišné. Zřejmě bere jako hodnotu k řazení jméno zákazníka.
Nevím kde to mohu upravit, nenašla jsem k tomu vůbec nic.

Omlouvám se za laický dotaz.
Může mi prosím někdo poradit? Děkuji.


Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3234
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #1 kdy: 27-03-2018, 09:07:28 »
Citace
Může mi prosím někdo poradit?
Nemôže. Podľa všetkého to chceš urobiť v programe. Bez toho aby si napísala o ktorý program sa jedná.
Citace
Zkoušela jsem tisknout podle nastavení dat/řazení v programu, kdy fyzicky vidím řazení správné, ale jak dám tisknout řazení je zase odlišné. Zřejmě bere jako hodnotu k řazení jméno zákazníka.
To vyzerá na otázku pre autorov programu.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #2 kdy: 27-03-2018, 09:22:12 »
Děkuji. To jsem zkoušela, ale jsou příliš zaneprázdnění.
V každém případě děkuji za odpověď :).

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1940
  • Karma: 79
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #3 kdy: 27-03-2018, 09:24:26 »

Z účetního programu tisknu sestavy, které si můžu upravit ve Fast Report.
Každý den potřebuji vytisknout zakázky na ten konkrétní den a to podle času začátku zakázky a to je problém, který neumím vyřešit. Nepřišla jsem na to, jak mohu takové řazení nastavit.


Je na záložce Data něco vidět, tj. jsou tam nějaké datasety?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #4 kdy: 27-03-2018, 09:28:23 »
Ano, Datasety tam jsou. Z Datasetů jsem vybírala některé doplňující položky do formuláře. Tedy z položek, které obsahují.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1940
  • Karma: 79
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #5 kdy: 27-03-2018, 09:36:11 »
Ano, Datasety tam jsou. Z Datasetů jsem vybírala některé doplňující položky do formuláře. Tedy z položek, které obsahují.

Vyber dataset který chceš řadit a vloz sem screenshot.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1940
  • Karma: 79
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #6 kdy: 27-03-2018, 09:39:03 »
Myslím záložku Data vlevo nahoře, kde je stranka reportu. Vedle ní bývá záložka Code
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #7 kdy: 27-03-2018, 09:50:24 »
Aha. Děkuji. Jdu to prozkoumat, napíšu.

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #8 kdy: 27-03-2018, 09:51:49 »
Jo, je to tam. Je tam záložka - Kód, Data, Page 1 a vytvořený Subreport 1

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1940
  • Karma: 79
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #9 kdy: 27-03-2018, 09:59:22 »
Jo, je to tam. Je tam záložka - Kód, Data, Page 1 a vytvořený Subreport 1

A na te založce data je něco? Dej sem screnshot, jinak je to na věštění a to mne nebaví. FastReport umožňuje mnoho zdrojů dat, a některých se dá jednoduše řadit, u některých složitěji a někdy to ani nejde.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #10 kdy: 27-03-2018, 09:59:35 »
Tady je screen záložky Data.

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #11 kdy: 27-03-2018, 10:00:08 »
Omlouvám se, chvilku mi to trvalo.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1940
  • Karma: 79
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #12 kdy: 27-03-2018, 10:48:45 »
Tak v tomto případě to bohužel na dálku nedokáži a možná ani na blízko.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Veselka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: 0
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #13 kdy: 27-03-2018, 11:19:34 »
Děkuji za snahu :).

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 401
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: 10.2
Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
« Odpověď #14 kdy: 27-03-2018, 11:23:12 »
Fastreport umí řadit v cross-table (kontingenční tabulka), ale obávám se, že překopat sestavu tak, aby z ní byla kontingenční tabulka, by dost možná ani nešlo.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Datový typ v Delphi, který má True a False: