Autor Téma: Instalacka - v cem vytvorit  (Přečteno 211 krát)

Offline raul

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 206
  • Karma: 11
    • Verze Delphi: FPC :D
Instalacka - v cem vytvorit
« kdy: 11-05-2018, 11:49:36 »
Zdarec,
v cempak vyrabite instalacku svych apek ? Mam aplikaci, potrebuje asi 20souboru, nejakou tu dll, nejaky adresare (kam by si zapisovala sama svy veci). Aplikace se umi sebe sama aktualizovat z netu (tam asi taky budu msuet udelat ustupek kdyz ji user narve do program files.

Nahodite nejakej soft co je jednoduchy stylu next next (nepotrebuju pri instalaci vicemene zadne infa ci konfigurace).
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux

Online Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: 35
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Instalacka - v cem vytvorit
« Odpověď #1 kdy: 11-05-2018, 11:51:12 »
Excellent
Rated 1 time
Doporucuju Inno Setup. Psany v Delphi, FOSS, umi Pascal Script. Existuji i IDE kde si muzes vse potrebne naklikat (napr. Freeware Inno Script Studio).
« Poslední změna: 11-05-2018, 12:04:31 od Delfin »
I'm a soldier, so don't panic!

Offline raul

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 206
  • Karma: 11
    • Verze Delphi: FPC :D
Re:Instalacka - v cem vytvorit
« Odpověď #2 kdy: 11-05-2018, 12:37:07 »
Diky, nejaky odkaz na "IDE" k naklikani ? Safr, prvni instalacka v zivote snad :)
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux

Online Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: 35
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Instalacka - v cem vytvorit
« Odpověď #3 kdy: 11-05-2018, 14:53:41 »
Diky, nejaky odkaz na "IDE" k naklikani ? Safr, prvni instalacka v zivote snad :)

Zkus to Inno Script Studio. Je zdarma a pomerne prehledne. Jinak co se tyce podpory, silna komunita v podani Martina Prikryla je na Stack Overflow. Ja tam ted Inno Setup neresim, ale kdybys neco potreboval, muzes postnout i sem do sekce "Co se jinam nevešlo" (mam s Inno Setup par zkusenosti ;)).
I'm a soldier, so don't panic!

Offline Slappy

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 118
  • Karma: 5
  • Slappy
    • Verze Delphi: 10.2 Tokyo + Vsetky :)
    • unSigned
Re:Instalacka - v cem vytvorit
« Odpověď #4 kdy: 11-05-2018, 17:10:16 »
Inno Setup (jednoduchsi na naucenie) alebo NSIS, oba su free (open source).

Pre najlepsi editor klik na moj podpis 8)
Moje projekty: http://www.unsigned.sk Tvorba cool dizajnovych instalatorov v NSIS a Inno Setup. Rozsirenie pre Visual Studio a RAD Studio pre tvorbu NSIS a Inno Setup instalatorov.

Offline raul

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 206
  • Karma: 11
    • Verze Delphi: FPC :D
Re:Instalacka - v cem vytvorit
« Odpověď #5 kdy: 11-05-2018, 19:36:19 »
Bombaa :) Tak mam uz instalacku hotovou - Diky moc !

Jeste by me zajimalo, jestli by to neslo akosi naskriptit z bataku tak, aby po spusteni BATU vygeneroval ten instalak. Mam lazaruse nastavenyho tak, ze kdyz buildnu release, sam se publikuje update, tak by se siklo prepsat i hlavni verzi ke stazeni.
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux

Online Ondřej Pokorný

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 762
  • Karma: 52
    • Verze Delphi: Primárně Lazarus, jinak D7 až aktuální
    • Kluug.net
Re:Instalacka - v cem vytvorit
« Odpověď #6 kdy: 11-05-2018, 20:14:52 »
Aplikace se umi sebe sama aktualizovat z netu (tam asi taky budu msuet udelat ustupek kdyz ji user narve do program files.

To není problém, když je aktualizace ve formě druhého EXE. Stačí mu nastavit v manifestu, že na to potřebuje práva.
Embarcadero Technology Partner, juj. Člen Lazarus týmu, oj.

Offline raul

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 206
  • Karma: 11
    • Verze Delphi: FPC :D
Re:Instalacka - v cem vytvorit
« Odpověď #7 kdy: 11-05-2018, 20:17:05 »
To není problém, když je aktualizace ve formě druhého EXE. Stačí mu nastavit v manifestu, že na to potřebuje práva.

Jop, vyreseno, updateru jsem dal vyzadovat admina a pousti ho hlavni aplikace s elevovanym uctem. Aktualizace je ve forme zipu, ktery apka sama zdetekuje, zepta se usera, pak stahne, rozzipuje a pusti updater, ktery prepise soubory. (Musel jsem si hlavne vyhrat s adresari apod, to samozrejme v zakladni apce nebylo)

A vyreseno i samogenerovani z bataku - necekal jsem, ze to bude tak jednoduche - ISCC jmenoskriptu.iss :)

Diky vsem

Zabava zacina :)

« Poslední změna: 11-05-2018, 20:19:04 od raul »
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3229
  • Karma: 30
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Instalacka - v cem vytvorit
« Odpověď #8 kdy: 11-05-2018, 21:06:02 »
OT: použil si ten Inno Script Studio? Len som nikde nenašiel licenčné podmienky. Presnejšie či sa môže použiť aj na platené verzie programov.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline raul

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 206
  • Karma: 11
    • Verze Delphi: FPC :D
Re:Instalacka - v cem vytvorit
« Odpověď #9 kdy: 11-05-2018, 21:08:19 »
OT: použil si ten Inno Script Studio? Len som nikde nenašiel licenčné podmienky. Presnejšie či sa môže použiť aj na platené verzie programov.

Pouzil jsem ho, pak z bataku uz primo InnoSetup. Licenci jsem zatim neresil. Aplikaci davam zdarma ke stazeni - slouzi k nastavovani a ovladani HW zarizeni pro zeleznicni modelare.
« Poslední změna: 11-05-2018, 21:33:29 od raul »
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux

Online Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: 35
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Instalacka - v cem vytvorit
« Odpověď #10 kdy: 12-05-2018, 08:39:26 »
OT: použil si ten Inno Script Studio? Len som nikde nenašiel licenčné podmienky. Presnejšie či sa môže použiť aj na platené verzie programov.

Z hlavy nemuzu rict, ale rekl bych tak laicky ze nad FOSS engine nemuzes jen tak odeprit pravo byt zdarma i pro komercni ucely. Ostatne, vysledkem je jen skript ktery kompiluje Inno Setup kompilator jehoz vystup muze byt pouzit i ke komercnim ucelum (v podstate jedine co dela to IDE je ze sklada ten skript).
I'm a soldier, so don't panic!

Offline Slappy

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 118
  • Karma: 5
  • Slappy
    • Verze Delphi: 10.2 Tokyo + Vsetky :)
    • unSigned
Re:Instalacka - v cem vytvorit
« Odpověď #11 kdy: 12-05-2018, 14:54:05 »
OT: použil si ten Inno Script Studio? Len som nikde nenašiel licenčné podmienky. Presnejšie či sa môže použiť aj na platené verzie programov.

Pouzil jsem ho, pak z bataku uz primo InnoSetup. Licenci jsem zatim neresil. Aplikaci davam zdarma ke stazeni - slouzi k nastavovani a ovladani HW zarizeni pro zeleznicni modelare.

Tie bataky a podobne to je podla mna priserne :)

Inak tie obrazky vyzeraju dobre, co su to za komponenty IO (true/false predpokladam)???
Je to zrejme nieco na sposob mobilneho on/off switchu ale pre Win.
Moje projekty: http://www.unsigned.sk Tvorba cool dizajnovych instalatorov v NSIS a Inno Setup. Rozsirenie pre Visual Studio a RAD Studio pre tvorbu NSIS a Inno Setup instalatorov.

Offline Daniel_Andrascik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 431
  • Karma: 16
    • Verze Delphi: D2007, XE3
Re:Instalacka - v cem vytvorit
« Odpověď #12 kdy: 12-05-2018, 15:39:29 »
Presne, aj mna zaujali tie switche a este aj tie LEDky. Celkom pekne to cele vyzera.

Offline raul

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 206
  • Karma: 11
    • Verze Delphi: FPC :D
Re:Instalacka - v cem vytvorit
« Odpověď #13 kdy: 12-05-2018, 17:32:33 »
Co je na batacich spatne ? Na to pustit nejakou cmdline apku (primo po buildu z lazarusu) a pak dat zkopcit neco nekam ideal, nebo to neni dost cool ?

Aplikace primarne slouzi k tomu, aby clovek u kolejiste nestravil mladi, pokud chce nastavit neco rozumnejsiho (= neco co zadnej jinej dekoder neumi, treba sekvence apod). Takovej prejezd sakum prdum vcetne casovani, zavor atd ma cca 280 * byte hodnotu a to se nastavuje primo z ovladacu kolejiste, coz by byl des. Samozrejme je moznost nastavit to i tam, a to zjednodusene, ale takto je to podstatne prijemnejsi.

Komponenty jsou ponejvic EyeCandy - maji i pekny "visio" a kdyz jsem ho (na radu zdejsich useru) zkousel, tak jsem nasel i pekny prepinace. Maj i vice stavu - nekde i pouzivam.

Ledky abych rekl pravdu jsou ECSpeedButton s ikonou ledky na sobe :)
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):