Autor Téma: TImage - výchozí velikost jiná než rozlišení zařízení  (Přečteno 94 krát)

Offline bluebat

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 10.2 Tokyo
Zdravím,

zkouším jednoduchou aplikaci, kde mám komponentu TImage a do ní do bitmapy kreslím v programu prvky (např. 10 kostiček s tím, že jsou zarovnané na střed).
Na Windowsech všechno okej, ale když appku nahraju na Android, tak nastane zhruba toto:

1. Rozlišení zařízení (spuštěné aplikace) je nějakých 360px(width) * 615px
2. TImage i i TPanel ve kterém TImage je mají rozlišení 800px (width) x 1206px -> TPanel má visible := FALSE, oba mají align := client

No a samozřejmě kostičky nejsou zarovnané na střed, protože 800/2 je 400 a ne 360/2 -> 180, jak bych potřeboval... Lámu si hlavu s tím, jak správně nastavit šířku tomu TImage a kde? zkouším už i Form.onCreate to dát na Form.ClientWidth ale pořád nic.

Ještě mě napadlo, zda není problém s tím, že Panel je visible = FALSE a až když ho zviditelním, tak se správně přepočítá jeho šířka a tedy i TImage ... ale kostičky jsou stejně vykreslené mimo. Na Windowsech to jede vše OK ... nevím, zda to není nějaká specialitka. Googlím a nic :/ ...

Nějaký nápad? Zkušenost?




Offline bluebat

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 10.2 Tokyo
Re:TImage - výchozí velikost jiná než rozlišení zařízení
« Odpověď #1 kdy: 01-06-2018, 22:31:06 »
Zdravím po 2. tak mi to nedalo a uff... fakt někdy potřebuji něco říct, abych se pohnul z místa... třeba to pomůže někomu dalšímu.

1. Nový směr nakopla informace, někde jsem našel, že údajně borci z Embarcadera říkali, že v Androidu není doporučeno kreslit přímo do Bitmapy TImage, ale vytvořit novou za běhu a pak její obsah přiřadit do TImage. Funguje.

2. Add ty velikosti ... nějak špatně jsem měl naskládané komponenty do sebe a měl jsem nesmyslně TPanel ještě vložený pod TRectangle - a tady byl kámen úrazu, jakmile jsem dal TPanel bz toho zanoření, tak už se velikosti plátna počítaly správně, ale stejně dokud jsem nevyřešil bod 1. tak to nejelo.

SOLVED. Uff. :-) ;D


Offline našinec

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 368
  • Karma: 5
Re:TImage - výchozí velikost jiná než rozlišení zařízení
« Odpověď #2 kdy: 01-06-2018, 22:37:27 »
Nikdo nereagoval už proto, že Tvůj dotaz je FAQ a stačilo si zde na fóru odpovědi dohledat.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: