Coz je objekt urcen k logovani. Jen je Ti to k nicemu stejne tak jako metoda FindBestDriver objektu TFDPhysODBCDriverBase nebo iterace CliObj objektu ovladace TODBCEnvironment pomoci DriverFirst a DriverNext, protoze FireDAC na vstupu pouziva konstantni retezce v zavislosti na zvolenem typu DBMS.
Pomoci iterace CliObj objektu ovladace TODBCEnvironment pomoci DriverFirst a DriverNext se da ziskat seznam popisu a atributu vsech zaregistrovanych ODBC ovladacu (jenz FireDAC pouziva k porovnani s konstantnimi retezci jim podporovanych ODBC ovladacu).
Ja si myslim, ze je to
uzitecna informace - hned jsem ji zalogoval, stejne jako jsme si nechali vypsat seznam ODBC driveru, na ktery FireDAC vidi...
Ja se k tomu nachomejt ve stavu, kdy kolegove nebyly u zakaznika schopni nainstalovat nasi aplikaci, ktera jinak bezne funguje na rade pocitacu a byl docela problem zjistit, proc to nefunguje. Nakonec se jako zdroj problemu jevi ODBC driver, to kolegove overi az dneska.
Takze pro nas by byvalo bylo uzitecne, mit moznost rychle a jednoduse zjistit, co se tam vlastne deje a ze vhodny driver v pocitaci mozna (?) neexistuje. Ja tedy nepamatuju, ze bych nekdy potkal pocitac, na kterem vhodny ODBC driver nebyl, ale buhvi, kdo a jak to nainstaloval.
FireDac zkousi drivery v poradi Native 11, Odbc 13, Odbc 11, Native 10, .... A na mem pocitaci, kam neinstaluju nic zbytecneho a nic jsem extra nedoinstalovavall, jsou k dispozici prvni 3 drivery a aplikace s nimi pracuje bez problemu.
Tak snad to podezreni na ODBC driver je opodstatnene. Stejnou chybu jsem u sebe vyvolal pri volbe driveru
SQL Server.