Autor Téma: Jak vyloudit na FD jmeno ODBC driveru, ktery pouzil pro pripojeni  (Přečteno 5125 krát)

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2612
  • Karma: 133
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Jak vyloudit na FD jmeno ODBC driveru, ktery pouzil pro pripojeni
« Odpověď #15 kdy: 08-06-2018, 09:34:11 »
To je k videni i v Monitoru (resp. FireDAC trace logu).
No vidis, davno jsem zapomel, ze neco takoveho existuje, protoze s FD jsem prisel do styku, kdyz se objevil a kdyz jsem migroval rodinu aplikaci v FIB+ na FD tak, aby bezela s ruznymi DB connectivitami a pak jsem mel roky od Delphi pokoj. Ten monitor jsem tam zaintegroval, ale zrejme nikdy nepouzil, protoze mame vlastni celkem propracovany logovaci subsystem.
Nicmene si myslim, ze je to spis nastroj pro vyvoj nez pro monitorovani provoznich stavu, takze z meho pohledu bylo jednoduzsi si do naseho logu zapsat par radku.


Neni, protoze uvidis, ze v systemu je Native 12 a z predchoziho logu vidis, ze ho FireDAC nezkousel, protoze podporuje max. Native 11, takze vis, ze musis z hrusky dolu a pro tu instalaci predepsat driver rucne  v konfiguraci

Jinak ten zpusob hledani driveru natvrdo je docela zrada. Uznavam, ze z jejich pohledu je to nejjednoduzsi, nemusi se hrabat ve vlastnostech driveru a daji tam jen neco, co videli a mohli si odzkouset, ale...

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2394
  • Karma: 103
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Jak vyloudit na FD jmeno ODBC driveru, ktery pouzil pro pripojeni
« Odpověď #16 kdy: 08-06-2018, 10:38:48 »
Jinak ten zpusob hledani driveru natvrdo je docela zrada. Uznavam, ze z jejich pohledu je to nejjednoduzsi, nemusi se hrabat ve vlastnostech driveru a daji tam jen neco, co videli a mohli si odzkouset, ale...

Cca 2 roky zpět psal Dmitrij, že třeba nemohou podporovat nejvyšší verzi nějakého ovladače (detaily si nevzpominam), protože je prostě v některých situacích špatná.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline našinec

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 414
  • Karma: 5
Re:Jak vyloudit na FD jmeno ODBC driveru, ktery pouzil pro pripojeni
« Odpověď #17 kdy: 08-06-2018, 12:09:08 »
OT
Citace
Neni vubec zac!
Lepšie je hovoriť/písať "Rado sa stalo" To prvé negatívne programuje mozog. Nie je to z mojej hlavy, ale verím tomu.

Hmno, jak bys prelozil do cestiny You're very welcome!? Mam mysleni nastavene na anglictinu a casto mi dela problem psat spravne cesky. Rict neco ve stylu Moc rado se stalo! mi vsak zni o neco hur.

 That's all right.   (Česko-anglická konverzace, str. 27, rok vydání 1984)