Autor Téma: DBExpress a Decimal parametry storedproc  (Přečteno 105 krát)

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1955
  • Karma: 81
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
DBExpress a Decimal parametry storedproc
« kdy: 13-06-2018, 14:43:45 »
Mám takový problém s jednou starou aplikací. Jedná se o migraci z D7 na D2007, program používá DBExpress pro přístup k DB2.

Nechtěl jsem to přepisovat na FireDac a tak jsem narazil na problém, že mi to hlásí při spouštění StoredProc invalid type. Mám ověřeno, že za to může parametr typu Decimal, po nahrazení za typ double to projde.

Dohledal jsem si, že DBExpress má s tím typem problémy a tak by mne zajímalo, zda někdo nemá nějakou zkušenost.

Jediné co jsem našel poblíže tématu je property NumericMapping, ale ze by to neco resilo...

Citace
Maps fldBCD to either ftFMTBCD or ftBCD field types.

Use NumericMapping to control how to map fldBCD (dbExpress Core logical type) to eitheir ftFMTBCD or ftBCD field types. The default is False. If True, all dbExpress fldBCD types will map to ftFMTBCD across all dbExpress drivers for field type compatibility.

Ono to nakonec tím FireDacem možná skončí, ale třeba se tomu ještě vyhneme.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline jirka52

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 42
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D2, D5, D6, D2005, D2006, D2009, DXE2,DXE7,D10.2
Re:DBExpress a Decimal parametry storedproc
« Odpověď #1 kdy: 14-06-2018, 12:18:53 »
Ahoj,
používám dbExpress s Oraclem a při použití TSQLStoredProc jako parametr dávám vždy datový typ ftFMTBcd a Value nechám prázdnou, viz příloha.
S tímhle to vždy funguje. Mám Win 10 + Rad Studio 10.2.3 + Oracle Release 11.2.0.3.0

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: