Autor Téma: SQLite + TFDSQLiteFunction + Aggregate parameter  (Přečteno 408 krát)

Offline miroB

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 376
  • Karma: 14
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Predpokladám, že aggregate parameter v SQLite Custom funkcii, znamená, že funkcia tohoto typu sa vo výsledku správa ako jedna zo štandartných aggregate funkcií SQL (SUM, COUNT, MAX, MIN, AVG )
Už mám overené, aj z predošlých príspevkov tuná, že také funkcia sa dajú využiť. Postup nebol úplne priamočiary, ale s Delfínovou pomocou sa to podarilo.
Teraz ide o princíp. Štandardné aggregate funkcie v rámci SQL spôsobia to, že ak sa v zozname polí nachádzajú aj iné polia ako tie vo fumkciách aggregate, situácia si vynúti, že ostatné polia musia byť uvedené v GROUP BY. Inak príde ku výnimke.

Majú Custom funkcie s vlastnosťou aggregate aj túto pridanú hodnotu?
Teda plné správanie sa originál aggregate funkcií?
Predbežne sa mi zdá z pozorovania, že toto nie je splnené.

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1207
  • Karma: 53
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:SQLite + TFDSQLiteFunction + Aggregate parameter
« Odpověď #1 kdy: 21-07-2018, 23:06:42 »
Jsou shodne. SQLite totiz stejnym zpusobem implementuje sve interni funkce.
I'm a soldier, so don't panic! I know the underground! I like WTFPL license! No more Google, go duck, go!

Offline miroB

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 376
  • Karma: 14
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Re:SQLite + TFDSQLiteFunction + Aggregate parameter
« Odpověď #2 kdy: 21-07-2018, 23:13:17 »
Dík, mám už niekde minimálne jednu takú fungujúcu funkciu. Musím to poctivo odskúšať. Neviem, prečo som bol dopredu skeptický..

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: