Autor Téma: Dalsi kulturni shock  (Přečteno 2413 krát)

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3241
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Dalsi kulturni shock
« kdy: 15-08-2018, 20:16:47 »
 >:(

Jako by nestacilo, ze ten shit nema before trigger:

This is the probably the most common misunderstanding about triggers in Transact SQL.  Frequently, there is a belief that triggers fire "one record at a time"; however, this is not the case with T-SQL.


101110

  • Host
Re:Dalsi kulturni shock
« Odpověď #1 kdy: 15-08-2018, 20:21:52 »
;D ;D ;D

No jo, triggery jsou v SQL Serveru per SQL command.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3241
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Dalsi kulturni shock
« Odpověď #2 kdy: 15-08-2018, 20:26:06 »
No jo, triggery jsou v SQL Serveru per SQL command.
A vis, jak u viceradkoveho prikazu funguje funkce Update(<column>)? To jenom rekne, ze v SET xxx=yyy klauzuli je xxx=<column> a ty musis traverzovat pres INSERTED, abys zjistil, kde se co stalo? BOL je v tomto pripade skoro k h*vnu

101112

  • Host
Re:Dalsi kulturni shock
« Odpověď #3 kdy: 15-08-2018, 20:42:00 »
A vis, jak u viceradkoveho prikazu funguje funkce Update(<column>)? To jenom rekne, ze v SET xxx=yyy klauzuli je xxx=<column> a ty musis traverzovat pres INSERTED, abys zjistil, kde se co stalo? BOL je v tomto pripade skoro k h*vnu

Netusim jak u novych verzi (naposled jsem delal solidni praci s SQL Server 2014), ale mam obavu ze ano.