Autor Téma: Vazby DLL v Balíčku  (Přečteno 1455 krát)

Offline xnukes

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 96
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: Rad Studio XE8
    • Bludspeed s.r.o.
Vazby DLL v Balíčku
« kdy: 21-08-2018, 10:18:25 »
Zdravíčko,

chci se jen optat zdali neexistuje nějáká utilitka či prográmek, který mi ukáže veškeré vazby v balíčku kde se načítají DLL soubory použité v balíku. Mám komponentu která má hodně vazeb a nechce se nainstalovat protože chybí nějáký modul a já za boha nemůžu přijít na to který to je.

Řešil jsem to i s mastrem Delfínem a ještě jsme na to nepřišly ... :)

Děkuji :)

Offline raul

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 233
  • Karma: 12
    • Verze Delphi: FPC :D
Re:Vazby DLL v Balíčku
« Odpověď #1 kdy: 21-08-2018, 11:15:48 »
Kdysi davno jsem to resil pres hook fs, byla na to utilitka a bylo z ni videt, co apka chce otevirat za soubory. Je to ale leta.
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux

Offline xnukes

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 96
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: Rad Studio XE8
    • Bludspeed s.r.o.
Re:Vazby DLL v Balíčku
« Odpověď #2 kdy: 21-08-2018, 11:51:55 »
Kdysi davno jsem to resil pres hook fs, byla na to utilitka a bylo z ni videt, co apka chce otevirat za soubory. Je to ale leta.

asi by jsi to nenasel vid ? :D nasel sem cosi takoveho ale to asi ono nebude

http://www.delphibasics.info/home/delphibasicssnippets/magicapihook


Offline raul

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 233
  • Karma: 12
    • Verze Delphi: FPC :D
Re:Vazby DLL v Balíčku
« Odpověď #3 kdy: 21-08-2018, 11:55:31 »
To fakt nedam, je to pres 10let. Nicmene zkus pohledat nejaky filesystem monitor.
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux

Offline KarelHorky

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 173
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: 7, XE6
Re:Vazby DLL v Balíčku
« Odpověď #4 kdy: 21-08-2018, 12:35:28 »
Excellent
Rated 1 time
Zkus pohledat SysInternals, dnes to sice patří pod Microsoft, ale pod tím názvem také něco najdeš. Je tam takový monitor, který u spuštěného procesu ukazuje všechny vazby na dll atd.
K.

Online Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1126
  • Karma: 52
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Vazby DLL v Balíčku
« Odpověď #5 kdy: 21-08-2018, 12:59:05 »
No jo, to me nenapadlo, pouzit napr. Process Monitor.
I'm a soldier, so don't panic! I know the underground! I like WTFPL license! No more Google, go duck, go!

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1355
  • Karma: 31
    • Pepak.net
Re:Vazby DLL v Balíčku
« Odpověď #6 kdy: 21-08-2018, 15:03:10 »
Proč na to všichni jdete s dělem na vrabce? Dependency Walker nestačí?

Offline PaJi

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: D5, D10.2.3-Tokyo
Re:Vazby DLL v Balíčku
« Odpověď #7 kdy: 21-08-2018, 20:37:24 »
Zdravím,
pokud používáte TotalCommander, stáhněte si plugin Lister (fileinfo) by François GANNIER. Nedám na to dopustit.
Máte tam i jednotlivé knihovny s voláním - co se volá, atd. (statické linkování), dynamické tam samozřejmě není.
Jednoduché malé se všemi vazbami. Mám rád malé prográmky, ale výkonné.

Online Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1126
  • Karma: 52
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Vazby DLL v Balíčku
« Odpověď #8 kdy: 21-08-2018, 21:09:18 »
Excellent
Rated 1 time
No ja prave nevim zda to nepada pri dynamickem nahravani. Kdyztak doresime API Monitorem (kanonem, ale moc a moc peknym) s filtrem na LoadLibrary a kamarady.
I'm a soldier, so don't panic! I know the underground! I like WTFPL license! No more Google, go duck, go!

Offline raul

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 233
  • Karma: 12
    • Verze Delphi: FPC :D
Re:Vazby DLL v Balíčku
« Odpověď #9 kdy: 22-08-2018, 08:37:38 »
Jop, jakmile jde o dynamiku, tak je ideal ten monitoring fs. Mimo jine clovek zjisti, i kde apka hleda ty soubory, nejen jake. Mozna kanon, ale jisty. (Ovsem nevylucuju, ze dnes uz na to neco bude, tehda nebylo).
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux

Offline xnukes

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 96
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: Rad Studio XE8
    • Bludspeed s.r.o.
Re:Vazby DLL v Balíčku
« Odpověď #10 kdy: 22-08-2018, 10:12:47 »
Proč na to všichni jdete s dělem na vrabce? Dependency Walker nestačí?

Nestačí asi :) Jde o balíček DPK.

Zdravím,
pokud používáte TotalCommander, stáhněte si plugin Lister (fileinfo) by François GANNIER. Nedám na to dopustit.
Máte tam i jednotlivé knihovny s voláním - co se volá, atd. (statické linkování), dynamické tam samozřejmě není.
Jednoduché malé se všemi vazbami. Mám rád malé prográmky, ale výkonné.

Tez mam rad vykone utilitky :) Ale tady je treba dynamicke knihovny :/

Jop, jakmile jde o dynamiku, tak je ideal ten monitoring fs. Mimo jine clovek zjisti, i kde apka hleda ty soubory, nejen jake. Mozna kanon, ale jisty. (Ovsem nevylucuju, ze dnes uz na to neco bude, tehda nebylo).

Pouzijeme s Delfinem poradnej kanon (API Monitor) jak bude mit chvilku casu :) Tak snad na to prijdeme :)

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1355
  • Karma: 31
    • Pepak.net
Re:Vazby DLL v Balíčku
« Odpověď #11 kdy: 22-08-2018, 10:44:59 »
Proč na to všichni jdete s dělem na vrabce? Dependency Walker nestačí?

Nestačí asi :) Jde o balíček DPK.
??? DPK žádné knihovny nenačítá. Pokud někdo načítá, je to BPL, a BPL je normální PE executable, který jde načíst do Dependency Walkera.

Citace
Tez mam rad vykone utilitky :) Ale tady je treba dynamicke knihovny :/
To je ovšem zásadní informace, která v požadavku chyběla.

Offline xnukes

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 96
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: Rad Studio XE8
    • Bludspeed s.r.o.
Re:Vazby DLL v Balíčku
« Odpověď #12 kdy: 23-08-2018, 08:38:30 »
Tak i API Monitor selhal.

Víte někdo jak delphi (embarcadero) načítá dynamický knihovny v balíčku ? tzv. při akci "Install" ?

Online Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1126
  • Karma: 52
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Vazby DLL v Balíčku
« Odpověď #13 kdy: 23-08-2018, 12:58:09 »
Dodam, ze jsme sledovali jen volani funkci LoadLibrary* (ta hvezdicka znamena A, W, Ex atp.).
I'm a soldier, so don't panic! I know the underground! I like WTFPL license! No more Google, go duck, go!

Offline bohdan

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 56
  • Karma: 2
Re:Vazby DLL v Balíčku
« Odpověď #14 kdy: 23-08-2018, 13:19:42 »
Excellent
Rated 1 time
Před časem jsem měl podobný problém a vyřešil jsem to přes od Delfina uváděný Process Monitor.
Odfiltroval jsem si aplikaci bds.exe a nechal jsem tam všechny výpisy a zapnoul před install. Po chyb. hlášce jsem vypnul a prošel jsem zpět výpisy a po pár řádkách zpět jsem to našel.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: