Autor Téma: FastReport Demo  (Přečteno 291 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3461
  • Karma: 35
    • Verze Delphi: XE7 professional
FastReport Demo
« kdy: 12-09-2018, 11:03:28 »
Potrebujem vytvoriť zostavu s detailom. Mám podozrenie, že problém je v zdroji údajov. No v demo ich neviem nájsť.
V prílohe je jeden z variantov zostavy a zdroj údajov, ak sú len v jednom data sete.
Skúšal som už
  • dva zdroje údajov,
  • datasource,
  • subreporty
Výsledok je stále rovnaký. Karteziánsky súčin :(  Najviac ma štve, že v iných prípadoch som to zvládol :o
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3461
  • Karma: 35
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:FastReport Demo
« Odpověď #1 kdy: 12-09-2018, 11:04:12 »
Ešte som zabudol na zostavu.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline jirka52

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 50
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D2, D5, D6, D2005, D2006, D2009, DXE2,DXE7,D10.2
Re:FastReport Demo
« Odpověď #2 kdy: 12-09-2018, 12:04:15 »
A co ta hláška u mdLandlord? - dataset neexistuje v Report.Datasets.
Zkontroluj si, zda-li máš mdLandlord vybrán v Menu "Report -> Data"

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3461
  • Karma: 35
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:FastReport Demo
« Odpověď #3 kdy: 12-09-2018, 13:46:25 »
Citace
A co ta hláška u mdLandlord? - dataset neexistuje v Report.Datasets.
:) Zjavne somu poslal zlú snímku. Nevšimol som si to. Mám to v poriadku.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3461
  • Karma: 35
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:FastReport Demo
« Odpověď #4 kdy: 12-09-2018, 14:50:14 »
Hurá, základ som dosiahol. Teraz už lem skryť kompletne užívateľa ak je null
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3461
  • Karma: 35
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:FastReport Demo
« Odpověď #5 kdy: 12-09-2018, 18:40:08 »
Po veľmi tvrdom boji som zvládol aj ostatné
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. procedure PrimeUSERNAMEOnAfterData(Sender: TfrxComponent);
  2. var
  3.   I: integer;
  4. begin
  5.   if <Prime."USERNAME"> = '' then
  6.   begin
  7.     UserName.Visible := False;
  8.     ... Všekty ostatné TfrxMemoView
  9.  
  10.  
  11.     mdUser.Stretched := False;
  12.     mdUser.Visible := False;
  13.     mdUser.Height := 0;
  14.   end
  15.   else
  16.   begin
  17.     UserName.Visible := True;
  18.     ... Všekty ostatné TfrxMemoView
  19.  
  20.  
  21.     mdUser.Stretched := True;   // TfrxMasterData
  22.     mdUser.Visible := True;
  23.     mdUser.Height := 0.4;
  24.   end;
  25. end;
  26.  
  27.  
  28. procedure ghUserOnBeforePrint(Sender: TfrxComponent);
  29. var
  30.   I: integer;
  31. begin
  32.   if <Prime."USERNAME"> = '' then
  33.   begin
  34.     Memo25.Visible := False;
  35.     Memo26.Visible := False;
  36.     Memo27.Visible := False;
  37.     Memo28.Visible := False;
  38.     Memo29.Visible := False;
  39.     Memo30.Visible := False;
  40.  
  41.  
  42.     ghUser.Visible := False;  GroupHeader
  43.   end
  44.   else
  45.   begin
  46.     Memo25.Visible := True;
  47.     Memo26.Visible := True;
  48.     Memo27.Visible := True;
  49.     Memo28.Visible := True;
  50.     Memo29.Visible := True;
  51.     Memo30.Visible := True;
  52.  
  53.  
  54.     ghUser.Visible := True;
  55.   end;
  56. end;
Je prísny zákaz dotýkať sa iných vlastností. Napr. Height. V tej chvíli to prestane fungovať.
Je to s jediným Dataset-om
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3461
  • Karma: 35
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:FastReport Demo
« Odpověď #6 kdy: 18-09-2018, 15:14:05 »
Predsa to nemám zvládnuté. Prosím o pomoc.
Konkrétne zostava Master-Detail-SubDetail. Jená sa mi o to ako sú tam robené Dataset-y a ako sú vlastne navzájom prepojené.
Je to pomocou DataSource?
Ďakujem.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3461
  • Karma: 35
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:FastReport Demo
« Odpověď #7 kdy: 18-09-2018, 18:30:51 »
Tak som si spomenul na svoju mladosť a hodil tam DataSource. Už to ide :)
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):