Databáze > PostgreSQL

OT: Len aby mal Delfin radosť

(1/3) > >>

Stanislav Hruška:
Computer str. 9/18 str. 131: Národná technická knižnica v Prahe plánuje nasadiť PostgreSQL a nahradiť tak Oracle.

101514:
Sikulky :) Co me na PostgreSQL moc a moc mrzi je jak zkur***i pgAdmin. Pritom to byla tak pekna desktopova aplikace. Ted je z nej webova pi****a.

Poperu se s Windows 10, nainstaluju vse potrebne a jsem u vas ;)

miroB:
Keď sme už u PostgreSQL, niekde som čítal, že má aj možnosť fungovať v rovnakom móde ako "SQL Server 2016 Express LocalDB". Pre účely, ktoré sledujem, by to bola zaujímavá alternatíva.
Teda DB Server, ktorý je na lokále, normálne spí a keď treba, tak sa dá prebudiť nadviazaním konektivity. Po výpočtoch chvíľu ešte beží zo zotrvačnosti a nakoniec znovu zaspí.
Ten LocalDB od MS je teoreticky super, aj som ho krátky čas testoval, ale limit 12 GB max, je deprimujúci.
OK, FireBird som v takom móde vyskúšal. U FB mám však iné výhrady.

Pracuje, alebo pracoval už niekto reálne s PostgreSQL v móde "LocalDB" ?
Hračka od InterBase 2017, čo nie je platená, má citeľné kapacitné limity.
Do platenej verzie lokálnej InterBase sa mi nechce, lebo ju nepoznám a bojím sa, že by to bolo príliš drahé a či by to aj tak nakoniec nebola slepá ulička.

SQLite sa mi síce ďalej páči, ale je samozrejme "trochu" orezaná..
Preto som zvedavý.

DB Server, čo by mi bežal na počítači 99% času zbytočne, ma neláka.
Ani nie tak kvôli mne. Myslím najmä pre iných.
U seba mám pevnú sieť, aj voľné počítače, ale tým smerom sa nechcem orientovať.

101518:
Jedno mi vrta hlavou, proc ma tolik lidi obavy ze slova "server". Kdyz se spusti aplikace a otevre si naslouchaci socket a pripoji se k ni klient na stejnem stroji, nestoji to takrka nic. Windows neni hloupy. Stejne tak PostgreSQL nebude delat vubec nic, pokud k nemu nebude pripojen jediny klient (co by taky delal, ze :) V pripade lokalniho pripojeni se nebude pouzivat sit. O rezimu LocalDB s PostgreSQL nevim, ale neni problem stahnout cca 180MB (vcetne pgAdmin) a aplikaci serveru zapnout a po pouziti vypnout (bez instalace).

Pokud bych chtel embedded DBMS, pouzil bych SQLite. Pokud bych chtel seriozni DBMS, volil bych PostgreSQL. Zalezi na ucelu.

miroB:

--- Citace: Delfin instaluje  17-09-2018, 16:35:21 ---.. a aplikaci serveru zapnout a po pouziti vypnout (bez instalace).
..

--- Konce citace ---
"bez instalace"
Chápem správne, že to môže použiť aj obyčajný "user", bez práv admina?

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Přejít na plnou verzi