Autor Téma: widget  (Přečteno 1263 krát)

Boban

  • Host
widget
« kdy: 20-09-2018, 10:30:49 »
Dobrý den.
Jsem nedavno zjistil že se da v nových delphi napsat programek i pro androida.
By mně zajimalo, zda jde udělat widget?

Online Delfin

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1614
  • Karma: 65
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:widget
« Odpověď #1 kdy: 20-09-2018, 13:40:47 »
I'm a soldier, so don't panic! I know the underground! I like WTFPL license! No more Google, go duck, go!

Boban

  • Host
Re:widget
« Odpověď #2 kdy: 20-09-2018, 14:56:53 »
A ještě taková hloupá otázka, fireMonkey je co?
Jsem před par dny našel v jednom kanclu v prací nainstalované Delphi.XE10.
Je tam Multi device application, kde si mohu vybrat, pro jakou platformu to chci zkompilovat.

Mam doma arduino a na něm připojen 3 teplotní čidla.
Arduino má ethernet shield, takže mužů teplotu vidět přes prohlížeč.
Bych chtěl na telefonu widget, na kterém by se mi ty teploty vypisovali.
Jsem to už zkoušel na tom počítači a přes synapse jsem to zvládl.
Ted to jen předělat pro android  ;)

Online Delfin

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1614
  • Karma: 65
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:widget
« Odpověď #3 kdy: 20-09-2018, 15:24:35 »
A ještě taková hloupá otázka, fireMonkey je co?
Jsem před par dny našel v jednom kanclu v prací nainstalované Delphi.XE10.
Je tam Multi device application, kde si mohu vybrat, pro jakou platformu to chci zkompilovat.

FireMonkey je framework prave pro ty multi-device aplikace.
I'm a soldier, so don't panic! I know the underground! I like WTFPL license! No more Google, go duck, go!

Boban

  • Host
Re:widget
« Odpověď #4 kdy: 22-09-2018, 09:30:51 »
Tak přes Multi-Device application se mi povedlo načítat ty info z arduina a i pustit v tabletu.
Nějak se trápím s tým widgetem.
To je přesněte, co potřebují.
http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/Tokyo/en/Creating_a_Styled_FireMonkey_Component_by_Extending_an_Existing_Component
Vytvořit jen label a do něj vypisovat ty teploty.

File -New - Multi-Device application
Component - new component
Nevyskočí mi to první okno s dotazem, pro kterou platformu to chci a hned tam je to 2

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):