Autor Téma: Neuvažuje Embarcadero o ľahkej verzii Delphi?  (Přečteno 1660 krát)

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1367
  • Karma: 57
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Neuvažuje Embarcadero o ľahkej verzii Delphi?
« Odpověď #30 kdy: 08-10-2018, 11:00:35 »
Ze zvědavosti, co přesně za nové API operačního systému v C# je podle tebe tak významné, ptám se vážně - rád se nechám poučit, stačí oblasti.

V Delphi mi chybi minimalne implementace Thread Pool API. Z novejsich pak napr. WebSocket API. Btw. kdyz jsme u tech WS, tak napr. i Windows Web Services API.
« Poslední změna: 08-10-2018, 11:07:29 od Delfin »
I'm a soldier, so don't panic! I know the underground! I like WTFPL license! No more Google, go duck, go!

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2130
  • Karma: 97
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Neuvažuje Embarcadero o ľahkej verzii Delphi?
« Odpověď #31 kdy: 08-10-2018, 11:10:36 »
Ze zvědavosti, co přesně za nové API operačního systému v C# je podle tebe tak významné, ptám se vážně - rád se nechám poučit, stačí oblasti.

V Delphi mi chybi minimalne implementace Thread Pool API. Z novejsich pak napr. WebSocket API.

Díky

System.Threading obsahuje platformově nezávislý Thread Pool  + podporu pro paralelní zpracování na vyšší úrovni. Coz je pro mne OK.

WebSocket bohuzel jen za pomocí třetí strany (napr. https://www.esegece.com/websockets)

Embarcadero MVP - Czech republic

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2332
  • Karma: 125
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Neuvažuje Embarcadero o ľahkej verzii Delphi?
« Odpověď #32 kdy: 08-10-2018, 11:47:03 »
Nemáš nějakou veřejně dostupnou WSDL, která se špatně importuje?
Jeste me napadlo: co EET? Nemam s tim zkusenosti, protoze u nas to delal kolega v .NETu, ale tady se to probiralo horem-dolem - to jde naimportovat?

Oh shit, ja misto zalozeni nove odpovedi prepsal tu svoji :-(
« Poslední změna: 08-10-2018, 11:55:03 od pf1957 »

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2332
  • Karma: 125
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Neuvažuje Embarcadero o ľahkej verzii Delphi?
« Odpověď #33 kdy: 08-10-2018, 11:55:51 »
Jeste ze to ctu pres RSS feedy:


Citace: Radek Červinka  Dnes v 11:01:22

    Nemáš nějakou veřejně dostupnou WSDL, která se špatně importuje?

Kdyz mas ucet na Office365, tak verejna je https://outlook.office365.com/ews/services.wsdl. Vysledek jsem pribalil.

S temi ETSI to bylo zrejme neco kolem MMS a SMIL, protoze to jsme implementovali svepomoci, ale uz si to po 10+ letech nepamatuju. Taky to bylo asi obecne dostupne, jen by clovek musel procist ty normy a dohledat, kde se to u nich vali, protoze vetsinou pisou, ze danou normu provazi nejaky .zip archiv. Kdyz jsem zkousel namatkou hledat podle toho, co jsme implementovali, tak jsem narazil jen na definici zprav  napr. http://www.3gpp.org/ftp/Specs/archive/23_series/23.140/schema/. Ale kde je treba .zip, ve kterem byl .wsdl + 70 .xsd souboru, to jsem ted nenasel a procitat ty normy nemam cas.

Offline mirus

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 54
  • Karma: 11
    • Verze Delphi: Delphi 10.2
Re:Neuvažuje Embarcadero o ľahkej verzii Delphi?
« Odpověď #34 kdy: 08-10-2018, 21:14:54 »
Nemáš nějakou veřejně dostupnou WSDL, která se špatně importuje?
Jeste me napadlo: co EET? Nemam s tim zkusenosti, protoze u nas to delal kolega v .NETu, ale tady se to probiralo horem-dolem - to jde naimportovat?

Oh shit, ja misto zalozeni nove odpovedi prepsal tu svoji :-(

Import v pohodě.
http://www.etrzby.cz/assets/cs/prilohy/EETServiceSOAP.wsdl
viz příloha (poslední Delphi)

Offline starous

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 58
  • Karma: 2
Re:Neuvažuje Embarcadero o ľahkej verzii Delphi?
« Odpověď #35 kdy: 12-10-2018, 10:11:23 »
Nicmene napsat si maly framework nezabere tolik prace jako tvorba novych formu pro vse co v aplikaci pribude. Byt jen na ukor nalezeni spolecne funkcionality formularu. Predstav si ze predas formulari jen sadu dat a zpusob jak je pripadne modifikovat. Napr. spolu s tim jakou konfiguraci si uzivatel v gridu (VT) drive naklikal. To neni zase tak slozita uloha, i kdyby ses oprostil od typicke MVC implementace...

To mě zajímá. Byl by nějaký nástřel, jak se to realizuje. Prostudoval jsem si model MWWM, ale dynamické vytváření formulářů by byl jiný level.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2332
  • Karma: 125
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Neuvažuje Embarcadero o ľahkej verzii Delphi?
« Odpověď #36 kdy: 12-10-2018, 10:56:47 »
To mě zajímá. Byl by nějaký nástřel, jak se to realizuje. Prostudoval jsem si model MWWM, ale dynamické vytváření formulářů by byl jiný level.
Ja bych si od toho moc nesliboval: automatickou tvorbu UI pro CRUD jsem kdysi videl jeste pred Delphi u VisualObjects a treba u admin. modulu v Djangu. Ale oboje je IMHO tak prave pro nejakou administraci, kde nezalezi na tom, jak to vypada, jakou to ma ergonomii apod. Nedovedu si prakticky pouzitelnou zalezitost predstavit.

A jako vzdycky u vsech MV patternu bude nejslabsim clankem obecnost validatoru - pokazde s tim zapasime.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2130
  • Karma: 97
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Neuvažuje Embarcadero o ľahkej verzii Delphi?
« Odpověď #37 kdy: 12-10-2018, 11:11:38 »
To mě zajímá. Byl by nějaký nástřel, jak se to realizuje. Prostudoval jsem si model MWWM, ale dynamické vytváření formulářů by byl jiný level.
Ja bych si od toho moc nesliboval: automatickou tvorbu UI pro CRUD jsem kdysi videl jeste pred Delphi u VisualObjects a treba u admin. modulu v Djangu. Ale oboje je IMHO tak prave pro nejakou administraci, kde nezalezi na tom, jak to vypada, jakou to ma ergonomii apod. Nedovedu si prakticky pouzitelnou zalezitost predstavit.

A jako vzdycky u vsech MV patternu bude nejslabsim clankem obecnost validatoru - pokazde s tim zapasime.

Přesně, podle mne tím dokážeš tak dialog maximálně na úrovni číselníků nebo primitivních objektů. A v případě, že uživatel bude chtít přidat nějakou akci, tak se stejně rozšíření nevyhneš.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline starous

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 58
  • Karma: 2
Re:Neuvažuje Embarcadero o ľahkej verzii Delphi?
« Odpověď #38 kdy: 12-10-2018, 11:50:36 »
Přesně, podle mne tím dokážeš tak dialog maximálně na úrovni číselníků nebo primitivních objektů. A v případě, že uživatel bude chtít přidat nějakou akci, tak se stejně rozšíření nevyhneš.

Delphin to Standovi navrhoval, proto se na to ptám. Jsem odkojenej PC Fandem, kde se formulář vytváří namalováním podtržítek doplněných seznamem údajů. Základní validaci má na starosti deklarace tabulky. Je mi jasné, že nějaké uviverzální řešení není možné, ale pokud by to aspoň trochu ušetřilo psaní kódu, bylo by to fajn.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: