urobil som to do threadu, ale aj tak neanimuje
tak asi robím niečo zle, alebo som to nepochopil
Tiez som svojho casu zapasil s touto komponentou a podobne ako pf1957 som videl len cierny stvorec. Nakoniec som zistil, ze musi byt v parametroch projektu v sekcii Application zaskrtnuta volba Enable Runtime Themes. Potom uz mi to chodilo v poriadku. Snad to niekomu pomoze.
Ta volba je ale pro nove vytvorene projekty zapnuta, nebo ne (nemam ted Delphi)? Chapu ze by byt nemusela kdyby se importoval projekt napr. z Delphi 7...
no asi som to zle vysvetlil, ono mi to animuje, ale ak niečo program vykonáva, tak animácia zastane, to znamená že je to len na 2 veci ....*#$%^&*^$(@*&...lebo samozrejeme že chcem, aby to animovalo práve vtedy
Pravidla jsou jednoducha, UI kresli, worker thready pracuji (a signalizuji UI o zacatku nebo konci prace, coz je signal pro ten indikator).
no asi som to zle vysvetlil, ono mi to animuje, ale ak niečo program vykonáva, tak animácia zastane, to znamená že je to len na 2 veci ....
to znamená že vytvorím, TActivityIndicator(AI) a potom v Threade zavolám vykonanie úlohy?
- vytvorit suspended auto-free thread a povesit se na jeho OnTerminate event
auto-free thread = AnonymousThread?
To zalezi, co presne chces delat, ale pokud se jedna o jednorazovou akci, tak nejjednoduzsi bude - nastavit Animate na true- vytvorit suspended auto-free thread a povesit se na jeho OnTerminate event- resume thread - v jeho Execute se provede uloha- nastavit Animate na false
S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.
Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.Zvažte prosím založení nového tématu.