Autor Téma: TMS TAdvRichEditor - problém s diakritikou  (Přečteno 7199 krát)

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3343
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:TMS TAdvRichEditor - problém s diakritikou
« Odpověď #60 kdy: 20-10-2018, 19:34:41 »
Viď obrázok. FireBird má BLOB a dosť. Žiadne presnejšie určenie typu.
Sice nikde nevidim zadny obrazek, ale FB ma SUB_TYPE, napr.
Kód: SQL [Vybrat]
  1. CREATE DOMAIN D_BINBLOB AS
  2. BLOB SUB_TYPE 0 SEGMENT SIZE 100;
  3.  
  4. CREATE DOMAIN D_TEXT AS
  5. BLOB SUB_TYPE 1 SEGMENT SIZE 80;

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6161
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:TMS TAdvRichEditor - problém s diakritikou
« Odpověď #61 kdy: 20-10-2018, 20:51:45 »
Citace
Sice nikde nevidim zadny obrazek, ale FB ma SUB_TYPE, napr.
Klasika. Pri BLOB to je neprístupné.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.08
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6161
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:TMS TAdvRichEditor - problém s diakritikou
« Odpověď #62 kdy: 20-10-2018, 21:15:55 »
Citace
Nicmene budu si stat za tim co jsem uz napsal, format bych neresil a pouzil bych .RTE (i pro tvorbu generatoru formatovaneho textu by se daly vyuzit pomocne tridy te komponenty, neni treba znat nebo rucne skladat format samotny).
Tak tomu nerozumiem. Hlavne tým pomocným triedam komponentu. V prílohe sú všetky komponenty TMS spojené s RichEdit. Žiadne rte som v komponentoch nenašiel.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.08
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6161
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:TMS TAdvRichEditor - problém s diakritikou
« Odpověď #63 kdy: 21-10-2018, 10:52:29 »
Citace
Po odstraneni importeru a exporteru FAdvRichEditorRTFIO by mohlo stacit:
Ja som to mal pôvodne bez neho. Jeho použitie bolo jedno z ich odporúčaní. Môžem to znova preskúšať.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.08
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6161
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:TMS TAdvRichEditor - problém s diakritikou
« Odpověď #64 kdy: 25-10-2018, 14:37:24 »
Dostal som toto:
This problem is really difficult as we cannot see a problem here on our Windows 10 versions.
This must be related to a charset difference between the operating system for your locale and the one we are using here.
We made a few modifications that might help but we cannot see if this has an effect on your operating system.
Can you test with attached incremental source update?

+ plus dve upravené jednotky. Žiaľ žiadna zmena.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.08
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6161
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:TMS TAdvRichEditor - problém s diakritikou
« Odpověď #65 kdy: 25-10-2018, 16:52:18 »
Ďalšia reakcia:

First of all, I do not understand the language used on this forum.
Secondly, the code referenced in procedure TRTFEngine.SaveToStream(st: TStream);


is not from the latest version of our component.


What happens when you get the RTF via:
AdvRichEditor.ContentAsRTF: string;
and then save this string directly to file?


Vyskúšam a uvidím.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.08
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6161
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:TMS TAdvRichEditor - problém s diakritikou
« Odpověď #66 kdy: 25-10-2018, 16:57:05 »
Jaj, ja som im poslal prípevok č. 50 od Delfina.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.08
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6161
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:TMS TAdvRichEditor - problém s diakritikou
« Odpověď #67 kdy: 25-10-2018, 20:49:14 »
Citace
psal jsem ze je z roku 2015
To som si nevšimol.
Citace
Ty mas teda TMS nejnovejsi?
Pravidelne si to updatujem. A keď im niečo posielam, tak len posledná verzia. Mám podporu do 3.2019
Citace
Btw., proc se vyhybas virtualkam
Ja akosi nerád čosi inštalujem. Aby mi to nerozbilo systém. Viem že virtuálny OS je niečo iné. No vôbec sa mi do toho nechce.
Projekt Ti zajtra pošlem. Veď tam nič nie je. Mám to len v kancelárii.
Len neviem ako pomocou AdvRichEditor.ContentAsRTF to dostanem do DB BLOB.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.08
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6161
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:TMS TAdvRichEditor - problém s diakritikou
« Odpověď #68 kdy: 25-10-2018, 21:05:52 »
Toto viem, ale naozaj sa mi nechce s tým babrať. Veď to je niekoľko hodín inštalovania. Aj preto som si kúpil TrueImage. Strata času :) A ja nerobím také psie pokusy, žeby som to potreboval.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.08
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6161
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:TMS TAdvRichEditor - problém s diakritikou
« Odpověď #69 kdy: 26-10-2018, 10:07:56 »
Tu je projekt pre TMS
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.08
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3343
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:TMS TAdvRichEditor - problém s diakritikou
« Odpověď #70 kdy: 26-10-2018, 10:30:03 »
VirtualBox max. 5 minut. Import virtualniho stroje max. 10.
Haha... To bys nedocilil ani s VS a nuGetem, ktery si vsechno potrebne pro projekt automaticky stahne pri buildu...

Kdyz jsem v kvetnu instaloval Delphi + komponenty a pripravoval ho pro praci na nasem projektu, tak mi to trvalo 2 dny a obecne to bylo povazovano za hladky prubeh instalace, protoze prasici komponent vzdycky necim pri instalaci prekvapi :-(

A to ten proces instalovani mame docela dobre zdokumentovany,

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3343
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:TMS TAdvRichEditor - problém s diakritikou
« Odpověď #71 kdy: 26-10-2018, 12:49:35 »
Ja se ale nebavim o instalaci Delphi, reaguju na poptavku anglickeho Windows pro tu simulaci problemu.
OK. Ja to pro nedostatek casu ctu jen 1 okem...

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6161
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:TMS TAdvRichEditor - problém s diakritikou
« Odpověď #72 kdy: 26-10-2018, 13:59:55 »
Aj ja som mal predstavu inštalovania Delphi. Ale i tak. Nainštalovať OS za 10 minút? Alebo sa importuje z niekadiaľ?
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.08
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6161
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:TMS TAdvRichEditor - problém s diakritikou
« Odpověď #73 kdy: 26-10-2018, 15:38:58 »
Ja som ten odkaz nečítal :-[ :-[ :-[
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.08
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3343
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:TMS TAdvRichEditor - problém s diakritikou
« Odpověď #74 kdy: 26-10-2018, 17:48:13 »
nepocitaje stazeni image z webu
No uz jsem chtel namitat, ze ten image mel 4G3 :-) Ja mam spojeni max. 30 Mbps, coz optimisticky udela 3 MBps, takze to je 1/2 hodina jako vysita, pokud by to ten MS dokazal do dratu cpat takovou rychlosti